Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pechowa1986

niepłodność bez powodu

Polecane posty

Gość pechowa1986

Cześć. Może któraś z Was doświadczyła albo słyszała o podobnym przypadku i będzie w stanie coś mi doradzić. Od dwóch lat staramy się o dziecko. Bezskutecznie. Wszystkie hormony (progesteron, prolaktyna, DHAE, TSH, testosteron) mam w porządku. Rezerwa jajnikowa AMH ok. Monitoring płodności metodą USG wykazuje piękne, dojrzałe i pękające jajeczka. Nasienie u męża książkowe. A mimo tego nie zachodzę w ciążę. Zaczynam umierać z niepokoju, że nigdy nam się nie uda. W tym miesiącu idę na badanie drożności jajowodów, ale lekarze mówią, że pro forma, bo skoro nie miałam zapalenia przydatków i żadnej operacji, to nie mam prawa mieć zrostów. W którym kierunku iść? Co przeoczyłam? Jak działać, żeby mieć dziecko????? :-(

Gość gość
nieplodnosc=z chorobami wenerycznymi kolezanka byla nieplodna-niewyleczona rzezaczka czy cos tam

Gość gość
ZALECANE BADANIA PRZY PODEJRZENIU ZAKAŻENIA PRZENOSZONEGO DROGĄ PŁCIOWĄ: Dodatkowo, gdy wskazują na to objawy lub wywiad chorobowy w kierunku: -bacterial vaginosis -grzybicznego zapalenia sromu i pochwy -rzęsistkowicy -opryszczki płciowej -świerzbu

Gość gość
Psychika ci nawala. Odpuść wyjedź zmień klimat i bzykaj się całe dnie a wrócisz z brzuchem.podczas sexy nie myśl o dziecku tylko o tym jak ci cholernie dobrze robi mąż.

Gość gość
Trzeba było dłużej czekac. Płodność spada po 25rż. czy to sie wam podoba czy nie. Nikt waszej macicy nie zapyta czy czy skończyła studia ma prace i i mieszkanie. To masz probem. Proponuje jeszcze wrogość śluzu zrobić i na weneryczne też się przebadać. Drożność jajowodow też sie przyda. A skąd wiecz czy jak np 5 lat temu brzuch cie bolal to akurat nie przydatki ?? Mogłaś nie skojarzyć nawet przebytej kiedyś choroby z bólem jajnika czy Nie wiesz tego. Zrosty mogą być czy sie ma 25 czy 35 lat. Jak nic nie wyjdzie to odpuść troche popijaj siemie lniane i olej z wisioła a kapułkach-kobiety czesto mają za mało śluzu.