Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emil_789

aranżacja sypialni

Polecane posty

Gość Emil_789

Meble w kolorze ceglasty brąz z czarnymi blatami, zasłony ciemne złoto z czarnym motywem kwiatowym, czy ktoś pomoże dobrać do tego kolor lub dwa kolory ścian? Pokój średniej wielkości, jest to sypialnia

Gość gość
a w sypialni bara bara

Ceglasty brąz i stare złoto mówisz. Mi pasowałaby biel, bez, kawa z mlekiem, lub szarości. Z tym ze szarość w sypialni to nie za bardzo dobry pomysł. Bezowy kawa z mlekiem na dwie ściany, biel na dwie pozostałe? Dodatki w kolorze złota i drewna, może jakiś wzór na ciemniejszej ścianie.

Gość asia konsik
Ja bym do tego dołożyła jakiś konstrast, bardziej jasne barwy - powinno to estetycznie wyglądać. Co powiesz na kremowy? Raczej przy takim zestawieniu nic się nie ""schowa", będzie estetycznie. Widzisz lepsze rozwiązanie?

Może zastosować jasne kolory ? dla kontrastu z ciemnymi meblami :) Albo zastosować dekorację w postaci sztukaterii. Na przykład panele dekoracyjne 3D, które wyeksponują ścianę. Albo listwy przypodłogowe i sufitowe pomalowane w jasnych barwach a reszta jednej ściany ciemniejsza. Dzięki sztukaterii stworzymy oryginalne i niepowtarzalne wnętrze :)

Gość marta ksmik
Gdzie Wam pasuje do tego jasny kolor? Raczej ciemny, ewentualnie jakaś jaśniejsza zieleń, ale kremowy, a tym bardziej biały to nie bardzo - ale jak dla mnie aranżacja pomieszczenia to kwestia gustu i to już każdy powinien dobierać pod siebie.

Gość gość
Dokładnie, tak samo jest z łózkiem, jednemu się lepiej śpi na miękkim materacu, drugiemu na twardym ;) Warto patrzeć na swoje preferencje przy wyborze takich rzeczy :) Ja na przykład kupiłam sobie łóżko (http://www.ramaro.pl/), które jak dla mnie jest bezbłędne, a komuś z was nie musi się podobać.

Gość gość
A mi się podobają meble drewniane w naturalnym kolorze (http://www.stolarnia-przybylski.pl/), mam u siebie w sypialni bardzo minimalistyczną aranżację, bo białe ściany, drewniane łózko i komoda. no i lustro.

Gość Gruszka94
Najlepszym sposobem na to, by mieć idealnie zaaranżowaną sypialnię, jest oddanie to w ręce profesjonalistów. Biuro architektów http://itodesign.pl/design/uslugi/budowa-domow-pod-klucz/ profesjonalnie zajmuje się aranżacją i wykończeniami różnych pomieszczeń. Warto zapoznać się z tematem i go przemyśleć.

Gość gość
Zgadzam się, że najlepiej zwrócić się do firmy zajmującej się kompleksową opieką nad projektami , np. do www.maximum-interior.com. Sama korzystałam z ich usług i jestem bardzo zadowolona z wykonanej przez nich pracy, mam pięknie wykończone mieszkanie z meblami na wymiar

Gość gość
Trzeba się dobrze wysypiać. Wiem sama po sobie - spałam wiele lat na rozkładanym tapczanie i przypłaciłam to bólami pleców i kończyn...Dopiero niedawno ktoś mi podpowiedział, że materac może wiele zmienić. Kupiłam łóżko drewniane(żeby nie przepłacać), zainwestowałam w nowy materac Art Medic- jest super, ponieważ chyba jako jedyny na rynku ma coś takiego jak zmienną twardość - więc mogę go używać w różny sposób, w zależności od samopoczucia.

Gość gość
Mnie się bardzo podobają ściany pokryte płytami betonu architektonicznego VHCT.PL. Taki look to wciąż coś nowego, świeżego i nietypowego. I jest taki minimalistyczny.

Gość dąbrówkaa
przy takiej kolorystyce mebli i zasłon wybrałabym ściany pastelowo-szare a do nich dobrała obrazy, jedna bądź dwie reprodukcje światowego malarstwa, takie obrazy nie są drogie a myślę, że nadadzą sypialni charakteru, zobacz na stronę DCN Gallery, odkryłam tam piękne reprodukcje w dobrej cenie http://www.dcngallery.pl/2/obrazy-na-plotnie/malarstwo

Ja to się kompletnie na tym nie znam... Moje mieszkanie urządziła Pani Joanna Rembelska, a raczej jej studio. Nie umiałam nawet wybrać koloru ścian sama, więc bez pomocy w życiu bym sobie nie poradziła!