Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość WIKIP

INTERPRETACJA WYNIKÓW mocz 40 tc

Polecane posty

Gość WIKIP

Witam, czy ktoś może mi podpowiedzieć czy mój wynik badania moczu jest mocno niepokojący i powinnam szybko zainterweniować, czy mogę spokojnie poczekać do czwartku (dzień wizyty kontrolnej)? BARWA - żółty CIĘŻAR WŁAŚCIWY - 1.030 (norma 1.005-1.030) pH - 6.000 GLUKOZA - ujemny * CIAŁA KETONOWE - 15.00 mg/dl (TO MNIE NIEPOKOI) BIAŁKO - ujemny BILIRUBINA - ujemny UROBILINOGEN - 0,20 E.U/dl AZOTYNY - ujemny LEUKOCYTY - ujemny ERYTROCYTY - ujemny -----OSAD------ on najbardziej mnie niepokoi * NABŁONKI WIELOKĄTNE - liczne (TO MNIE NIEPOKOI) * LEUKOCYTY - 2-4 w polu widzenia (TO MNIE NIEPOKOI) KRYSZTAŁY - szczawianu wapnia, pojedyncze * BAKTERIE - liczne (TO MNIE NIEPOKOI) Jestem w 40 tygodniu ciąży. Mocz oddałam po umyciu się. Ostatni raz sikałam o ok 3.30, a mocz oddałam do pojemnika o ok. 6.30 (może ma to jakieś znaczenie).

Gość WIKIP
up

Gość WIKIP
Skoro nawet tutaj na kafe moj przypadek nie wywolal ataku paniki, to chyba spokojnie mogę poczekać do czwartku :)

Gość gość
Nabłonki w czasie ciąży się złuszczają intensywniej , bakterie świadczą o prawdopodobnym stanie zapalnym albo o zanieczyszczeniu próbki podczas pobierania. Wszystkie inne parametry w normie.Jeśli jest coś poza normę jest obok opis (w porządnym labo) i powinny być normy.

Gość gość
Nabłonki w czasie ciąży się złuszczają intensywniej , bakterie świadczą o prawdopodobnym stanie zapalnym albo o zanieczyszczeniu próbki podczas pobierania. Wszystkie inne parametry w normie.Jeśli jest coś poza normę jest obok opis (w porządnym labo) i powinny być normy.