Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mandy7

trądzik mnie stopniowo zabija

Polecane posty

Gość mandy7

Mam 16 lat, właśnie idę do liceum od 2 lat borykam się z tradzikiem,ktory zamiast znikać stopniowo narasta mimo różnych maści antybiotyków żeli itp. Rozumiem, ze to okres dojrzewania i muszę to przeczekać, ale to wyniszcza mnie psychicznie. Boję się jasnych pomieszczeń, światła dziennego gdyż wiem ze moje niedoskonałości są wtedy bardziej widoczne. Zawsze na lekcji starałam się zasłaniać rolete, firankę by chociaż trochę poczuć się pewniej, lecz niewiele to pomagało bo jak już wiedziałam ze mniej tego widać to zaczynało to swedziec i nie mogłam się na niczym skupić. Nie chce się malować bo wiem ze to szkodzi zresztą preferuje naturalność, Ale w moim przypadku bez tego się nie obejdzie. Płacze praktycznie co wieczór, rezygnuje z wycieczek z wypadów z nocowaniem bo wiem ze na noc musiałabym zmyć makijaż a nie mogę się przecież tak pokazać. Trądziku jest coraz więcej i więcej, miewam myśli samobójcze, załamania i wiele innych, brak Mi sił. W końcu zdałam się na odwagę by wyjść bez makijażu to usłyszałam przykre słowa od kolegi. Po prostu masakra. Przyjaciółki mnie wspierają, rodzice też Ale ileż można im się wygadywac, pewnie mają mnie dosyć ciągle o tym gadam, Ale PO prostu mnie to boli, ogranicza mnie, wszystko kręci się wokol tego. Zapisałam się w końcu do dermatologa zobaczymy czy mi pomoże mam nadzieję ze we wrześniu już cera będzie w miarę ok bo chciałabym się pokazać w nowej szkole z jak najlepszej strony... a jeśli nawet to nie pomoże to nie mam pojęcia co zrobię. Jestem w rozsypce.

Gość gość
Polecam epiduo i normaklin. Podobno jeszcze olej sezamowy jest skuteczny ale tego nie próbowałam.

Gość maka8989
Uważaj na dermatologów, o dobrego bardzo ciężko, będą Ci pewnie chcieli wcisnąć retinoidy doustne ale to świństwo. Olej lniany jest świetny na skóre trądzikową, do smarowania i do picia (poczytaj o tym). Sprawdź kosmetyki których używasz bo mogą Cię zapychać i powodować pryszcze, u mnie tak właśnie było. 4 lata męki z lekami aż w końcu powiedziałam dość. Rzuciłam wszystkie maści. Kupiłam sobie tonik z kwasem mlekowym z ''zrób sobie krem'' i przerzuciłam się na minimalizm tzn. moja pielęgnacja to właśnie tonik z kwasami na noc+ kropla oleju lnianego, maluję się wyłącznie podkładami mineralnymi które zmywam olejem słonecznikowym z emulgatorem(może myć zmieszany olej słonecznikowy z jakimś łagodnym zelem np. do higieny intymnej (to nie żart) różowym z rossmanna. Ważna jest też dieta, musisz odstawić słodycze i białe pieczywo. Powodzenia, powiem Ci, że ja po ok 3 miesiącach takiej kuracji mam niemal idealną buzię a borykałam się z powaznym tradzikiem. Polecam bloga italiany !!!!Koniecznie poszukaj!

Gość maka8989
http://www.italianablog.pl/ tu masz kompendium wiedzy o walce z tradzikiem. Dla pocieszenia zobacz proszę zdjęcia tej dziewczyny sprzed kuracji i porównaj do jej idealnej buźki teraz.

Gość gość
Antybiotyki to nie jest dobry pomysł na trądzik, zwykle po odstawieniu powraca ze zdwojoną siłą. Retinoidy to w ostateczności w bardzo ciężkich postaciach trądziku, ale są na pewno skuteczne. Zacznij od wizyty u kosmetologa, takie wizyty są zwykle bezpłatne. Doradzi Ci jak pielęgnować twarz, jakie kosmetyki używać, ewentualnie zaproponuje zabiegi z kwasami (kwasy są różne, niektóre można stosować także latem). Polecam poszukać salonu na stronie www.dobrakosmetyczka.pl ja tam znalazłam świetny salon, w którym pani kosmetolog bardzo mi pomogła z moją twarzą. Wpisz w wyszukiwarkę "porada kosmetologiczna" i swoje miasto

Gość mandy7
Dziękuję za rady na pewno się zainteresuje :)

Gość harmoszka33
Epiduo jest dobry na trądzik, polecam!

Gość gość
Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!!

Gość gość
mialam podobny problem z tradzikiem w Twoim wieku. Tak sie wstydzilam ze nawet z domu nie wychodzila. przez to mialam problem ze soba. W koncu zdecydowalam sie na zabiegi laserowe. Masz taka serie naswietlan laserow i potem wszystko ci znika! Bylam w szoku jak zobaczylam poprawe. Nie ma co wydawac pieniedzy na bezskuteczne kremy. Ja robilam te zabiegi w arkadii spa, wiec jak sie zdecydujesz to tylko tam, bo ja na wlasnej skorze sprawdzilam i wiem, ze warto im zaufac. Inne osrodki tego typu moga tylko pogorszyc stan Twojej skory niestety...

ja chodziałm do dermatologa przez 2 lata i na zmiane przypisywał mi mascie i antybiotyki, ale dodatkowo zaczełam stosować rozne maski i peelingi z reguły od bielendy, bo maja ****ardzo dobre i w niskiej cenie. I moja skóra po wielu walkach zagoiła się, nie jest podrażniona i wygląda o niebo lepiej

Gość gość
A próbowałaś tabletek antykoncepcyjnych? Myślę, że warto. Mi po tabletkach trądzik po prostu zniknął, ale nie od razu. Najpierw się nasilił, a w 3 miesiącu brania ich cerę miałam już czystą.

Gość branska111
Moim zdaniem Epiduo pomorze, bo to bardzo dobra opcja, wystarczy poczytać opnie w sieci. Ja używałam i polecam bo bardzo mi pomógł.

Gość gość
Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!!

Gość gość
Epiduo to bardzo dobry lek na trądzik nie dajcie się tej antyreklamie! Hejt, tylko na jeden produkt to nie jest podejrzane?

Gość gość
Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!!

Gość gość
Matko swieta, ile tu dzisiaj watkow o tradziku. tez mialam i wiem jak potrafi wpedzic w kompleksy. u mnie skonczylo sie na izoteku, moze tez to rozważ? kuracja ciezko, dosc kosztowna, ale ja mam w koncu gladka skore

Gość gość
nie wątków, tylko spamu epiigóóówna, nie myl pojęć

Gość kopla222
Epiduo jest bardzo dobrą opcją, na prawdę warto w niego zainwestować żeby pozbyć się trądziku na raz.

Gość gość
Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownema!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!! Przestań spamować tym epigoownem!!!

Gość gość
Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!! Przestań spamować tym goownaso!!!

Gość klaudusia854
Oj trądzik to bardzo uciążliwa sprawa wiem sama o tym bo borykałam się z trądzikiem wiele lat,aż w końcu zakupiłam sobie idealny środek jak dla mnie Nonacne http://natradzik.milejdi.pl w końcu nie wstydzę wyjść bez tony makijażu na twarzy na miasto. Mam piękną cerę i mogę się nią chwalić każdemu;)