Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy zdarzylo Wam sie w czasie ciazy

Polecane posty

Gość gość

Ze Lekarz blednie określił przez cala ciaze Plec dziecka? Czy Wam lub wśród Waszych znajomych? U nas ma byc druga córka ale prawdę mówiąc widzieliśmy na usg genitalia i byl to inny obraz niz gdy widzieliśmy u pierwszej córki. Wypowiedzcie sie proszę.

Gość gość
Tak, u koleżanki miał być drugi synek (według lekarza), na ostatnim usg okazało się, że jednak córeczka :D

Gość gość
Ja też byłam pewna, że widzę siusiaka, lekarz stwierdził że to dziewczynka i dziewuszka się urodziła :) Narządy płciowe chłopców i dziewczynek na tym etapie rozwoju są bardzo do siebie podobne. Jak będzie druga dziewczyna to też się ciesz! Będzie dla nich fajnie mieć siostrę :)

Gość gość
tak, mój kuzyn czekał na córeczkę, różowa kołyska, sukienusie pokupowane, a urodził się synek ja czekam na drugą córkę, niebawem rodzę a moja ginekolog uparcie powtarza, że dziewczynka - mam nadzieję, ze się nie myli :)

Gość gość
Tak, jestesmy szczęśliwi, córka tez juz Koch siostrę w brzuszku a ma 6 lat. Jestem w 26tc i lekarz jak odrysowywał wargi sromowe (na normalnym ust, nie 3d) to ta lechtaczka byla taka dłuższą i stad nasze zdziwienie bo u pierwszej córki widzieliśmy rzut "z dolu" i to wyglądało inaczej zupełnie, takie dwie elipsy a w środku pomiędzy nimi mala elipsa. Cieszyc sie cieszymy ale mąż jakiś tam procent nadzieji ma... Hehe

Gość gość
No cóż....my czekaliśmy na syna. Całą szafka chlopiecych ciuszków. Na porodowce szok.....corka. Rodziłam w kwietniu

Gość gość
U znajomych przez całą ciążę miał być synek, a dwa tygodnie przed porodem chłopak.

Gość gość
Podczas badan nawet na fotelu powinien byc zawsze maz zwracac uwage na rekawiczki by po zalozeniu niczego nie dotykal w gabinecie po to jest maz przy badaniu zwracac uwage i poprosic o zmiane czest dochodzi do powaznych zakazen.Do tego wspierac powinien maz porody bo licza sie wiecej z pacjentka mamy swiadka niewygodnego dla lekarza.A mamy prawo pacjenta ust 2008r art 21 ktore @pozwala na obecnosc osoby bliskiej nawet w szpitalu podczas zabiegow i badan bo decyduje Pacjent nie zboczony lekarz bo tacy tylko wypraszaja osobe bliska.

Gość gość
gość dziś -czyli nic się nie zmieniło. :D

Gość gość
u mojej koleżanki kilka lat temu szykowali sie na córke a tu w czasie porodu wyszła córka;) na szczescie nie byli az tak nakreceni ze wszystko musi koniecznie byc niebieskie lub rózowe

Gość gość
U mnie jak mowil lekarz tak bylo

Gość gość
Ja miałam miec chłopca a wyszla dziewczynka. Pepowina zawinela sie najwidoczniej. Ciekawe czy dużo Wad jeszcze jest

Gość gość
Up

Gość gość
znajomej całą ciążę mówili że córka a przy porodzie syn.

Gość gość
ja nie wiem jaki musi być ginekolog beznadziejny żeby płci poprawnie nie rozpoznać.... wystarczy 3d sobie zrobić tam tez wszystko widać na 100%

Gość gość
Moja kumpela z podstawowki az do dnia porodu myslala ze corka... Bylo wszystko dla corki. Urodzila i uslyszala "gratulujemy syna" :) dzis ma dwoch synow.

Gość gość
nam powiedział,że dziewczynka i urodziła się dziewczynka, u wszystkich znajomych się płeć zgodziła. Myślałam czasem,że coś tam wystaje ,ale lekarz lepiej się zna,więc myślę,że równie dobrze mogliście pomylić to z czymś innym ;)

Gość gość
To chyba nie wina lekarza, przeciez to ludzkie sie mylić.

Gość gość
A czy często to się zdarza?

Gość gość
Na wczesnym etapie ciazy pewnie tak, pod koniec juz raczej rzadko. U mnie do 30tc corka, potem juz chlopiec i mam syna. Dodam ze plec okreslalo kilku lekarzy.

Gość gość
u mnie na badaniu w 13 tyg usłyszałam że "coś wystaje między nogami" - więc syn, ale już na następnej wizycie gin zmienił zdanie i do chwili obecnej /35 tydzień/ jednak twierdzi że córcia