Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak obnizyc alimenty przyznane w Polsce nie wyjezdzajac z uk

Polecane posty

Gość gość

Witam , byc moze ktos z was mial do czynienia z taka sytuacja.Alimenty zostaly przyznane w Polsce i co jakos czas byla podwyzsza kwote alimentow z tym ze bez mojej wiedzy , dopiero jak wyrok zapada informije mnie o tym .W zwiazku z tym nie mam nawet mozliwosci Na odwolanie .Czy ktos z was moze wie jak odwolac sie lub starac sie o obnizke ale tutaj w UK .Czyjest to mozliwe ?

Gość gość
zarabiasz za granicą pięć razy tyle ile zadeklarowałeś w Polsce do alimentów i jeszcze chcesz dziecko oskubać? żałosny polski syf!!!

Gość gość
popieram bachor nawet cie nie widuje a ty mu chcesz zabrac nawet te kase

Gość gość
typowy polski "tatuś" złodziej co okradnie nawet własne dziecko!!! tfu!!!

Gość gość
miałam znajomego w Londynie, który wolał wydać na adwokata, bilety lotnicze i stracić kilka dniówek po 150 funtów na wyjazd do Polski, żeby zablokować na rozprawie podwyższenie alimentów na dziecko o 100zł!!! co nie przeszkadzało mu utrzymywać dwójkę dzieci swojej nowej Pani!

Gość gość
to frajer co założył temat jest lepszy od twojego znajomego! tamten przynajmniej wydał kasę żeby dziecku nie dać a ten to nie dość że by dziecku zabrał to jeszcze by chciał w międzyczasie zarobić! ja z nam takich co nie dość, że nie płacą na dzieci w p Polsce to jeszcze w UK biorą na te dzieci zasiłki - to dopiero "polskie tatusie"!!!!!!!

Gość gość
Bez twojej wiedzy? Oj biedny misiu... ile płacisz?

Gość gość
Jak dla mnie duzo , 1500 zl .Byla msci sie na mnie ze sie rozstalismy a to ona mnie zdradzala.Ja od 10 lat mam rodzine i dzieci ktore musze utrzymac , swoim odejmuje od geby zeby tamtemu wysylac .Byla ma meza i nowe dziecko z nim.Mozecie mnie obrazac ale nie jest mi do smiechu , kocham wszystkie moje dzieci i chce im zapewnic godny byt.Nie chodzi mi o to zeby robic jej na zlosc , ja poprostu nie wyrabiam juz finansowo bo ciagle jej malo .Niektorzy zarabiaja 1500zl na miesiac , to jest praktycznie cala pensja.Gdybym zarabial duzo nie byloby problemu bo to przeciez kasa Na moje dziecko .

Gość gość
1500 zł to jest niecałe 300 funtów - więc nie pieprz że to dużo - zarabiasz w UK to płać w funtach to płać dziecku jak należy! a jak cię nie stać na utrzymanie kolejnych dzieci to żonę wyślij do pracy - trzeba było nie zakładać kolejnej rodziny skoro cię na nią nie stać

Gość gość
Suka go zdradzała a wy się czepiacie że nie chce płacić i to stanowczo za dużo? Wy myślicie że jak jest w uk to ma miliony odłożone? Mimo że tam się zarabia więcej to też więcej się WYDAJE niedouczeni idioci... Zdradzała Ciebie i nie zebrałeś żadnych dowodów? K****e nic się nie należy

Gość gość
przecież nie płaci k......wie tylko dziecku!!! a jak matka taka k......wa to trzeba było walczyć o dziecko w sądzie! a nie zostawić je z matką k......wą bez pieniędzy

Gość gość
Wiecie jak to w sadach polskich wyroki zapadaja - dziecko zostaje z matka.

Gość gość
Dlatego ,ze spotkalem Na swojej drodze zla kobiete ktora mnie nie szanowala mialem zrezygnowac ze swojego szczescia ? Mialem nie zakladac rodziny?

Gość gość
Zona nie moze w tej chwili pracowac bo ma nawrot choroby nowotworowej I nie wiadomo jak to sie dla nas skonczy.Moze byc tak , ze zostane sam z dziecmi

Gość gość
oczywiście, że masz możliwośc to odkręcić, musisz się tylko dowiedziec na jaki adres są wysyłane powiadomienia o rozprawach i przejmowac tą korespondencję, a potem tylko się tam pojawić, albo wysłać dobrego pełnomocnika; no i podwiąż się już jak masz takie problemy

Gość gość
ale naskoczyłyście jakby to z waszych kieszeni miał płacić! 1500zl alimentów na dziecko to bardzo duzo!! Tyle ludzie zarabiają pracując! W uk 300f to tez dużo, czy myślicie że tam każdy zarabia niewiadomo ile :o zwłaszcza że autor ma na utrzymaniu rodzinę. Jak nie macie nic do powiedzenia na temat to wcale się nie wypowiadajcie wiedzmy jedne :o

Gość gość
Jak ona to robi? Widziałeś wyrok? Czy tylko tak ci mówi? Doręczono ci wezwanie na rozprawę? Ja mam alimenty w wysokości 300 zł i nijak nie mogę ich podwyższyć, ba ja nawet tych 300 nie mogę ściągnąć. Tatuś od ponad 10 lat mieszka w UK.

Gość gość123456789
A jak obniżyć : Piszesz pozew o obniżenie, dokumentujesz sytuację, podajesz adres do doręczeń w UK i dopisujesz w pozwie, że rozprawa ze względu na stan zdrowia żony ma odbyć się bez twojego udziału, dołączasz zaświadczenie lekarskie, dokumentujesz zarobki i wydatki. Mogę pomóc w napisaniu pozwu ale ty mi w zamian podpowiesz jak mam ściągać te swoje 300 zł z UK.

Gość gość123456789
Ewentualnie ustanawiasz pełnomocnika w PL, który ciebie będzie reprezentował na rozprawie

Gość gość
Jak sie dowiaduje ? Wysyla mi maila ze skanem wyroku sadu.Oczywiscie po czasie ,zebym nie mogl sie odwolac .A pisma informujace o rozprawie Ida Na ktorys z moich starych adresow w Pl , ciezko mi nawet stwierdzic Na ktory adres , wiec ma mnie w garsci.

Gość gość
???