Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kobiety dlaczego nosicie szpilki?

Polecane posty

Gość gość

czy w płaskim obuwiu nie jesteście zauważane przez mężczyzn? skąd ta potrzeba by każdy was zauważył na ulicy?( bo takie kobiety w szpilkach natychmist się rzucaja w oczy i ludzie się gapią)

Gość gość
chyba sam sobie odpowiedziałeś już na pytanie:) Sama jestem dziewczyną i uwielbiam wysokie obcasy. I powiedz, nie staje ci jak widzisz długonogą kobietę na obcasach?

Gość gość
Bo lubię i dobrze się w nich czuję (oczywiście o ile but jest dobrze wyprofilowany). Na pewno nie po to, aby jakimś obcym (często obleśnym) facetom coś stawało na ich widok.

Gość gość
obleśnym nie, ale jak jest fajny facet to chyba miło wzbudzać w nim takie reakcje:)

Gość gość
może i nie chcesz, ale tak sie własnie dzieje, dlatego ja nie noszę szpilek oraz dekoltów bo doskonale wiem, że gapiliby się na mnie niewyżyci faceci, chociażby jakbym stała w kolejce w sklepie, gdziekolwiek, ja tam wolę święty spokój

Gość gość
Ja nie powiem żebym nosiła caly czas, bo jak idę np z dzieckiem to jednak wygodniej na płaskim, ale jak noszę wysokie obcasy to dlatego, ze nogi atrakcyjniej w nich wyglądają i czuję się atrakcyjniejsza, szczuplej wyglądam. Nie obchodzi mnie kto sie na to gapi czy komu wtedy staje, bo chce wyglądać ladnie dla siebie i mojego męża a nie dla obcych facetów.

Gość gość
Ale jaki ja mam wpływ na to czy ktoś się będzie na mnie gapił, czy nie? żaden. Jeśli będę nie rzucającą się w oczy szarą myszką to też mogę wzbudzać emocje. Nie zamierzam się tym przejmować. A do wpisu powyżej - jeśli to jest obcy facet na ulicy to jego reakcje na mój wygląd są mi obojętne.

Gość gość
w Europie tej normalnej cywilizowanej się szpilek nie nosi. tylko polki , po to by dupskiem kręcić bo konkurencja duża , prostytucka mentalność nakazuje się malować jak k***a i szpile nosić. hahaha polska wieś tańczy na szpilkach...hahaha a pięty polek czarne ....

Gość gość
zasada jest prosta szpilki=gapienie się na ciebie, to taki sygnał "patrzcie na mnie!" widział ktoś szarą mysz, która robiła sensację? ja jeszcze nigdy :D

Gość gość
hahahahaha polki -tłumoki

Gość gość
gość dziś zasada jest prosta szpilki=gapienie się na ciebie, to taki sygnał "patrzcie na mnie!" widział ktoś szarą mysz, która robiła sensację? ja jeszcze nigdy smiech.gif x gdzie Ty żyjesz, że kobieta w szpilkach jest "sensacją"? Tu gdzie ja mieszkam znaczna część kobiet chodzi w szpilkach. Wszystkie wzbudzają sensację? Nie sądzę.

Gość gość
Masz bardzo ograniczone myślenie. Dla jednego faceta seksowna będzie kobieta w mini, dla innych seksowne jest to co niewidoczne, więc seksowna będzie kobieta w spodniach lub długiej spódnicy. N

Gość gość
żadna sensacją, po prostu wzrok automatycznei idzie w ich kierunku, a co za tym idzie są oceniane i ludzie sie na nie gapią częsciej niz na inne, tak jest wszędzie, tylk tobie sie wydaje, ze jesteś niewidoczna w tych butach

Gość gość
dla mężczyzn z Zachodu polki to pośmiewisko. egzotyka jak cyganki żebrzące w Polsce

Gość gość
żadna sensacją, po prostu wzrok automatycznei idzie w ich kierunku, a co za tym idzie są oceniane i ludzie sie na nie gapią częsciej niz na inne, tak jest wszędzie, tylk tobie sie wydaje, ze jesteś niewidoczna w tych butach

Gość gość
a najbardziej mnie smieszy, że wy tak sie ubieracie niby dla męża :D gdzie tu logika? ubiera sie dla męża a pokazuje sie połowie miasta :D zdąży ją obejrzeć z każdej strony setka facetów:D dla męża to by było na jakąś kolację w domu czy w małej restauracji

Gość gość
Ale mi nie zależy na tym aby być niewidoczną, tak samo jak nie zależy mi na tym, żeby być widoczną. Nie przejmuję się rzeczami na które wpływu nie mam. Noszę to co lubię i w czym się dobrze czuję. W czasach i miejscach, gdzie bardzo dużo kobiet chodzi w szpilkach żadna z nich nie jest szczególną atrakcją.

Gość gość
prostytucje polki wyssały z moczem ojca

Gość gość
czy wypowiedzą się w temacie panie z kółeczek feministycznych ????? te kobietki są przecież bardzo mądre. ich zdania, ich myśli są jak wyrocznie.

Gość gość
gość dziś a najbardziej mnie smieszy, że wy tak sie ubieracie niby dla męża smiech.gif gdzie tu logika? ubiera sie dla męża a pokazuje sie połowie miasta smiech.gif zdąży ją obejrzeć z każdej strony setka facetówsmiech.gif dla męża to by było na jakąś kolację w domu czy w małej restauracji x A jak idziesz w innych butach to nie "zdąży cię obejrzeć z każdej strony setka facetów"? Prowo, aż tak tępych kobiet nie ma.

Gość gość
Są :P

Gość gość
na kobiety w szpilkach każdy sie gapi, czy ładne czy brzydkie, a na te w płski butach tylko gdy mają ładna figurę i są ładne, szpilki to stuprocentowa gwarancja rzucania sie w oczy, raz nawet jakis facet przy mnie sie smiał z kobiety która delikatnie mówiąc nie opanowała jeszcze sztuki chodzenia w szpilkach i wyglądała jak na szczudłach

Gość gość
Ubieram, bo ładnie wyglądam i podobam się SOBIE :)

Gość gość
Ponawiam pytanie - gdzie kobiety w szpilkach wzbudzają takie zainteresowanie? Bo w moim świecie to raczej codzienność, na którą nikt nie zwraca uwagi. Na zgrabne, długie nogi owszem, ale ma to związek z jakością nóg, a nie butów.

Gość gość
WSZĘDZIE przecież to sie wyróżnia wśród tłumu kobiet na płaskim, zrozum to wreszcie

Gość gość
Zrozum to wreszcie, że są miejsca, gdzie większość kobiet chodzi w szpilkach i z żadnego tłumu się nie wyróżniają. Same są tłumem.

Gość gość
A dla Was szpilki to od razu krótka mini i tona tapety? Na noszę buty na obcasie ale nie takiej cieniutkiej szpileczce, do tego długie spodnie i myślicie, ze jakos się rzucam w oczy? Bez przesady, buty jak buty, jedynie to, ze ładnie wysmuklają nogi, nie świadczą od razu o jakiejś rozwiązłości...

Bo lubię i lepiej się czuję. Nie zwracam uwagi na to, kto i dlaczego zwraca na mnie uwagę. Po prostu taki mam styl i do większości moich ciuchów płaskie buty się po prostu nie nadają. Nie wiem czy ktoś na mnie zwraca uwagę na ulicy, bo jeżdżę autem głownie.

Gość gość
A ja nie noszę, bo mam halluksy i nigdy nie spotkałam się z tym, żeby kobieta w szpilkach wzbudzała sensację :| Warto jednak z powodów zdrowotnych ograniczyć szpilki, bo mnie np. czeka operacja w HalluxCenter i mam nadzieję, że już więcej ie będę się użerać z tymi halluksami.