Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Afirmacje. .Proszę o kontakt osoby które wiedzą o co chodzi

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio dużo sie interesuje tym tematem jednak mam jakieś wątpliwości. Chociaż nie ukrywam, że wolałabym, żeby było to prawdą bo jest to fajna alternatywa. Wielu ludzi pisze, że im to pomogło (nie wątpię) tylko dlaczego nikt nie chce podać konkretnie w czym? Co dzieki temu osiągneli/ osiągneliście? Nie mam zamiaru z nikogo się śmiać. Kto chce niech wierzy, kto nie, nie musi. Piszcie konkrety, nawet jeśli są to pierdoły. Przecież tu nikt nie wie kto jest kim:-)

Gość gość
Masz na myśli prawo przyciagania? czy same afirmacje? Jeśli chodzi o afirmacje, to nie stosuję ich często... ostatnio szłam na rozmowę o pracę, zwykle się bardzo stresuję na takich spotkaniach i zapominam jak się mówi po angielsku, serio.. mimo że mieszkałam jakiś czas za granicą. Ale przed tą ostatnią rozmową wmawiałam sobie całe rano, że przecież dobrze znam angielski, przecież mam tyle międzynarodowych znajomych itd, że to niemożliwe, że nie umiem zdania skleić pod wpływem stresu. I sobie faktycznie to wmówiłam i dałam radę :P mimo, ze zwykle było fatalnie. A co do prawa przyciagania to znam i stosuję, zwykle dostaję to co chcę lub to co potrzebuję. Ale rzadko używam to celowo, raczej nieświadomie ;)

Gość gość
zrobiłam sobie afirmacje, że zaraz padnie dużo odpowiedzi. zobaczymy czy działa:-)

Gość gość
Tu jest dużo ludzi stosujących PP, więc istnieje możliwość, że zadziała jeśli teraz wszyscy siedzą na kafe i zlecą się do tego tematu. A tak poza tym - jeśli sama nie wierzysz w afirmacje i stosujesz je tylko po to, żeby sprawdzić to nie zadziałają. Bo podstawą PP i afirmacji jest silna wiara. To jest proste jak budowa cepa: wierzysz = dzieje się. Nie wierzysz = nie dzieje się.

Gość gość
ależ ja wierzę, to powyżej to był żart. jeszcze nic nie przyciągnełam, ale wierzę, naprawdę. jednak mimo to mam wątpliwości, że czy przyciągnę to czego chce. no bo niby dlaczego? wiem że to nie powinno miec miejsca ale tak mam.

Gość gość
Musisz się wyzbyć wątpliwości :) i musisz pamietać, aby myśleć o EFEKCIE KOŃCOWYM. Chcesz faceta? Nie zastanawiaj się nad tym jak go poznasz, gdzie i kiedy. Myśl o tym, że już go masz :) Chcesz pieniedzy? Nie myśl o tym skąd je wziać, tylko pomyśl o tym że już je masz i wyobraź sobie co możesz sobie za nie kupić. To jest mega ważne - chcieć coś ale kompletnie nie myśleć o tym jak to zdobyć. Prawo Przyciągania jest pokrętne i zawsze daje ci to co chcesz, ale czasami w bardzo niespodziewany sposób :) Na pewno miałaś sytuacje w swoim życiu, że go stosowałaś nieświadomie. Coś chciałaś mieć, szukałaś moze tego czegoś, w końcu o tym zapominałaś i nagle to się pojawiało zupełnie nieoczekiwanie :)

Gość gość
a przyciagnąć możesz wszystko co chcesz, bo na to zasługujesz :) możesz mieć wszystko co chcesz tylko musisz pozbyć się blokad typu "czemu ja, jestem głupia, nie nadaję się, nie zasluguję". Jeśli tak o sobie myślisz, to faktycznie nigdy nie dostaniesz tego co chcesz. Popatrz jak to działa w realnym życiu: nieśmiałe i zakompleksione kobiety są całe życie same bo w duchu uważają, ze nie zasługują na miłość.. wiec otoczenie też je tak odbiera i są nieatrakcyjne dla facetów. Tak myślą i przez to tak jest naprawdę. One uważają, że nie zasługują na fajnego faceta, że nie mają szans itd. I to się spełnia. Z kolei te pewne siebie dziewczyny, które twierdzą, że mogą mieć kazdego faceta - czesto mają ogromne powodzenie. Czemu? bo uwazają, że zaslugują na kogoś super, mają wysoką samoocenę i przez to są odbierane przez otoczenie jako super laski. To co siedzi w twojej głowie - twoje myśli, przekonania, poglądy - wszystko tworzy ciebie i twoją rzeczywistość. A to, ze ludzie odbierają cię taką za jaką sama siebie uważasz - to prawda znana od wieków

Gość gość
ok, ja to wszystko wiem i wierze w to. a ty tak mówisz bo naczytałaś się książek (tak jak ja) i teraz powtarzasz czy przekonałaś się na własnej skórze o prawdziwości tych słów. ten temat jest właśnie o tym. jak sie o tym przekonaliście, co przyciągneliście? to mnie interesi.

Gość gość
Nie przeczytałam ani jednej ksiazki :) rozmawiałam za to z wieloma ludzmi, którzy stosują PP i od nich mam całą moją wiedzę. Jeśli chodzi o to czy to działa w moim zyciu: tak działa. Nie stosuję jednak PP świadomie zbyt często. Częściej wychodzi mi to nieświadomie :) Myslę sobie, ze fajnie by coś było mieć i zapominam o tym. To jest jak życzenie dla wyższej siły / boga /wszechświata, zależy w co wierzysz :P po jakimś czasie to się materializuje u mnie. Nie będę wymieniać tu wszystkich rzeczy, ale może kilka: 1. Podobały mi się bardzo perfumy mojej koleżanki, ale to była edycja limitowana wycofana już ze sprzedaży. Przeszukałam cały internet ale nigdzie ich nie znalazłam. 3 miesiące później byłam w Paryżu i zajrzalam do perfumerii, takiej prawdziwej rozlewni perfum.. I one tam były :) co prawda zupełne inna marka, nawet lepsze bo żadna woda toaletowa tylko prawdziwe perfumy z pompką. Zapach identyczny :) 2. Chciałam mieć torebkę Michaela Korsa, jak wiadomo wydatek ponad 1000 zł :P nie miałam kasy. Dałam sobie więc spokój. 2 miesiace poźniej miałam urodziny i dostałam dokładnie tę samą torebkę od rodziców w prezencie :P 3. Miałam pisać pracę mgr ale nie miałam worda, a że mam laptop Apple to trudno mi było zdobyć piracką wersję microsofta.. już bylam gotowa kupić, sprawdziałam już ceny. Ale coś mi wtedy rozproszyło uwagę i zapomnialam o tym na parę dni. Później dostałam maila z uczelni, ze studenci mogą sobie pobrać darmowy pakiet office i używać dopóki mamy status studenta :) i była wersja na Apple :) spadło mi to dosłownie z nieba

Gość gość
Miałam wiele takich sytuacji :) laptop Apple też przyciągnęłam :P nie miałam kasy, ale chciałam go mieć i nagle dostałam zastrzyk gotówki. Albo ostatnia sytuacja: poszłam na spacer i pomyślałam, ze fajnie byłoby znaleźć 4-listną koniczynę. Nie znalazłam :D ale 3 dni później znowu poszłam na spacer w to samo miejsce. O koniczynach w ogóle nie myślałam ale schylilam się po coś i znalazłam aż 3 naraz :D PP jest super, tylko trzeba wiedzieć jak go używać i być pokornym, bo czasem dziala z opóźnieniem (jak w.w. koniczyna)

Gość gość
No a poza tym jeśli na serio zrobiłaś afirmację, ze tu bedzie dużo postów to znaczy, ze zadziałała i PP również bo nieświadomie przyciągnęłaś mnie, osobę która się na tym zna i która tego używa :P chciałaś z kimś pogadać o tym, dostać przykłady i proszę bardzo! masz żywy przykład na to, że to działa :D

Ja nie robię żadnych afirmacji, tzn. nie wiem nic na ten temat, a przyciągam często to, czego potrzebuję, chociaż chyba nie wszystko, zresztą celowo nawet nie chcę niektórych rzeczy za bardzo pragnąć, bo czasem można ściągnąć coś, co okaże się wcale nie takie dobre. Czasami jak czegoś nie masz, to tak powinno być.

Gość gość
Czy ktoś mógłby opisać to prawo przyciągania jak do tego się zabrać?