Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patka23

slub cywilny

Polecane posty

Gość patka23

Mam takie pytanie czy po slubie cywilnyn juz na sali rodzice witaja pare młodą chlebem i solą?

Gość gość
Mogą a nie muszą. A chcecie tego? Jesteście rodzicami czy młodymi? Ogólnie się przyjęło witanie chlebem i solą przez Gospodarza domu (dawniej wesela robiono w domu, w stodołach itd), najczęściej sponsorami byli i bywają nadal rodzice, dlatego tradycja witania chlebem pozostała, bo to rodzice sponsorują knajpę. Jeżeli młodzi sami sobie sponsorują wesele, to nie widzę sensu witania chlebem i solą przez rodziców, bo tu już nie Oni są Gospodarzami a sama Młoda Para. Gospodarz to ktoś kto zaprasza- w tym przypadku zapraszają na zabawę Młodzi, więc chlebem ich nikt nie wita, co najwyżej Kelnerzy na powitanie w Ich domu weselnym.

Gość patka23
My jestesmy para młoda i tez wydawało mi sie to zbędne. Dziekuj***ardzo za odpowiedz

Gość patka23
Mam jeszcze jedno pytani czy bukiet kwiatow jest konieczny i nie bedzie mi przeszkadzal?

Gość gość
Witam. Pisze tutaj z nadzieja że uzyskam konkretna odpowiedz. A wiec planujemy z narzeczonym wziac ślub cywilny ale troche naczytałam sie o tym że to takie, że to owakie. I stad moje pytanie do kobiet... Czy po ślubie cywilnym jak zamieszkamy razem to mozemy miec poźniej przeszkody w spowiedzi i komunii świetej ? Czy Ksiadz może uznac to za grzech? Bo ponoc dla Kosciola slub cywilny tak jakby nic nie znaczy, że to tak jakby zwykłe " podpisanie umowy". Z góry dziekuje za odpowiedzi. Pozdrawiam

Gość gość
kobiety polskie przestancie sobie marnowac zycie z tymi durnymi facetami jak was nauczyli durni komunistyczni rodzice zap********i 333 www.youtube.com/watch?v=n08-SNPvLKk

ja mam takie pytanie - czy osoby zadające tak idiotyczne pytania na forach są dojrzałe na tyle, żeby wziąć jakikolwiek ślub? raczej nie 🖐️

Gość gość
A osoby ktore nie maja nic konkretnego do powiedzenia powinni wogóle sie nie udzielać na forach ;)

" gość dziś A osoby ktore nie maja nic konkretnego do powiedzenia powinni wogóle sie nie udzielać na forach oczko.gif " X no, więc co tu W OGÓLE (słownik się kłania) robisz?

Gość gość
Oh "ŻabaAlka" na pewno wezmę to sobie głeboko do serca, będę sobie codziennie przed snem przypominała jak to sie pisze ;)

Gość gość
ZABALKA KURWA MINELAS SIE Z POWOLANIEM GLOMBIE