Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćiza

Mało wód płodowych

Polecane posty

Gość gośćiza

Mam pytanie czy któraś z Was miała z tym doczynienia. Byłam dziś u lekarza ktory powiedział ze wyglada mu na to ze jest mało wód płodowych. Długo badał i tylko pytał czy brzuch ostatnio nie bolał czy gorączki nie było czy czuje ruchy czy są słabe czy mocniejsze. Brzuch mnie nie bolał , gorączki nie było. Ruchy czuje czy mocne raczej nie ale czuje to dopiero 22 tc. Choć lekarz powiedział ze według pomiarów wskazywali by 21tc. Ze mam sie narazie nie denerwować duzo pic i sie nawadniać i przyjść na kontrole za dwa tygodnie. Cały czas sie denerwuje .. Czytam pewnie tez niepotrzebnie.

Gość gość
Jak lekarz mówi, że spokojnie to nie zamiartwiaj się za bardzo. Jedna moja znajoma miała dopompowywanie wód płodowych. Leżała jakiś czas w szpitalu, urodziła zdrową dziewczynkę 2 miesiące przed terminem.

Gość gość
Tak jak lekarz radzi, pij wodę litrami ile wlezie, i się nie denerwuj, jeśli dziecko tylko mniejsze o tydzień, to nie ma jeszcze powodów do zmartwień, nie ma co panikować. Za 2 tyg może się okazać, że jest zupełnie wszystko OK.

Gość gość
pij duzo ale nie ile wlezie!!!

Gość gość
Pij około 2-3 litry niegazowanej wody. Jest lato organizm potrzebuje sporo wody. U mnie lekarz kazał mi pić szklankę wody zawsze jak budziłam się w nocy. Nie czytaj forum. Ja tylko zamartwiałam się. Stres nie jest tu potrzebny. Pilnuj ruchów jak już je odczuwasz. Będzie dobrze.

Gość gość
mi lekarz powiedział w 28 tc ,że jak 34 tygodnia dotrzymam to będzie cud. Dotrzymałam. Miesiąc przeleżałam w szpitalu. Były ze względu na te wody 3 próby wywołania porodu oksytocyną. Za trzecim razem przebijali pęcherz z wodami płodowymi. I... Urodziłam równo w dniu terminu, wytrzymałam z wodami do końca. Także nie martw się na zapas :) teraz mam zdrową, 9 miesięczną córeczkę.

Gość gośćiza
Dzięki, staram sie być spokojna a,E i tak cały czas to chodzi po głowie. Zastanawiam sie czy w przyszłym tygodniu nie umówić sie do innego lekarza i tego nie skonsultować tak dla spokoju sprawdzić co mówi ktoś inny.

Gość gość
Wierz mi,że co lekarz, to będzie inna opinia :P ja byłam u wielu lekarzy przez częste wizyty w szpitalu i każdy mówił co innego

Gość gość
ja miałam za dużo wód, tydzień później już wszystko było ok.Do końca ciąży miałam wody w normie, maluch zdrowy.

Gość gość
"Pij około 2-3 litry niegazowanej wody" 3 litry to kazda ciężarna w fizjologicznej ciąży powinna pić. Jak lekarz powiedział, żeby pić dużo to powinno być więcej.

Gość gość
Miałam ten sam problem, ale mi lekarz powiedzial, że to nie jest kwestia ilości spożywanych płynów, a budowy łożyska. Szczęśliwie dotrwalam do rozwiązania w terminie, więc i Ty się nie martw na zapas ;)

Gość gość
miałam wody płodowe w dolej graniy od 20 tyg, w 38 tyg było ich już za mało, a jednak urodziłam zdrowego synka, co się strachu najadłam, miła być hipotrofia, a byłą normalna waga3500 g

Gość gość
Mialam tak samo, tak sie tym denerwowalam, ze poszlam po tyg do innego gin, ktory stwierdzil ze jest ok a po tygodniu juz u mojej gin prosto z jej gabinetu trafilam do szpitala... od 30 tyg przelezalam na patologii do 35 tyg i juz nie mozna bylo czekac bo dziecko nie roslo i cc... zalezy ile tych wod jest, bo moze byc afi 7-5 i to jest malo ale mozna tak chodzic a moze byc afi 2 tak jak mialam wlasnie

Gość gość
miałam 5

Gość gość
Czy mała ilość wód płodowych jest zawsze połączona z zahamowaniem rozwoju dziecka? Ją mam obydwa problemy i myślałam, że są rozłączne, ale z tego co czytam Wasze wypowiedzi to co najmniej jedną z Was miała podobnie...

Gość gośćiza
Mi generalnie żadnych licz nie podawał dlatego nie wiem czy mieszczę sie w normie czy nie. Ale myśle ze gdyby było złe to nie puszczałbym mnie do domu. Dalej pracuje. Tu sie cieszę , przynajmniej nie siedzę i nie myśle. Pije duzo duzo i umowilam sie w poniedziałek do innego lekarza. Wszyscy w koło mi to doradzają i dla swojego spokoju to zrobię. Moze przez tydzien one sie unormują.