Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak było u was z karmieniem niemowlaka? Czy u was też tak było?

Polecane posty

Gość gość

Ja mam 2 tygodniowego bobasa i muszę się budzić co 3 godziny (dziecko samo się nie budzi)licząc od czasu zakończenia poprzedniego karmienia. Schodzi mi na karmienie ok. 30 min + dokarmianie butelką ok. 15-20 min (odparzanie, przegotowanie wody)+przewijanie bo teraz często się załatwia. Muszę dokarmiać bo nie mam sama wystarczająco dużo mleka- cała "procedura" karmienie-przewijanie zajmuje mi ok 1h no i zostaje mi tylko 2h na spanie/jedzenie/inne. Chciałam podejmować próby zwiększenia sobie pokarmu poprzez laktator po karmieniu (+30min odciągania) ale po pierwszym tygodniu już nie starczyło mi sił i odpuściłam... Chętnie zwiększyłabym sobie przerwę między karmieniami do 4h ale dziecko jest za małe (niska masa urodzeniowa, donoszone) ale polożna i lekarz mówią że może być to niebezpieczne dla dziecka i najwcześnej można do 4h wydłużyć po 2 miesiącach... Czy wy też tak miałyście ciężko? Jak było u was?

Gość gość
mój niemowlak odgryzł mi cały sutek

Gość gość
up

Gość gość
Moja położna mi powiedziała, że jeśli dziecko śpi spokojnie to nie budzić, bo najwidoczniej nie jest jeszcze głodne. Także nie wiem....