Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Byłam dziś na basenie i powiem wam jakie tam panują standardy

Polecane posty

Gość teżhashimoto
gość dziś Wiesz co ciekawa jestem co byś o mnie powiedziała. Ważę za dużo ale parametry tłuszczu mam w normie- ważą kości i mięśnie. Większość mówi, że jestem normalna, dla autorki pewnie za gruba. Chciałabym trochę schudnąć dla siebie. Chodzę do dietetyka, trzymam dietę, ćwiczę a waga stoi w miejscu. Prawdopodobnie to choroba autoimmunologiczna tarczycy, jest specjalna dieta ale to katorga, nawet jogurtu czy papryki nie można zjeść. Jesli tak to odpuszczam. Gruba nie jestem, po prostu chciałabym lepiej wyglądać ale katować się nie zamierzam. Autorko nie znasz tych kobiet,nie wiesz co im dolega a krytykujesz. Pomyśl nim coś powiesz, bo możesz komuś krzywdę wyrządzić pochopnymi wnioskami. xxx to bardzo ciekawą masz tą chorobę autoimmunologiczną tarczycy, czyzby hashimoto? zaskocze cie-tez je mam, jestem przy tym szczupła i zadbana bo po pierwsze chodze na siłownie 4-5 razy w tyg po drugie nie wp*****lam tego co widze, ale jem regularnie i zdrowo, a nie mam handrę to musze zjesc batonika czy kabanoska a tsh miałam rozne od prawie 5 do prawie 1 i to mozna kontrolowac-wystarczy włopzyc troche wysiłku a nie nazekac na hormony i choroby:/

Gość gość
gość dziś matko..jakie to smutne ile osób wzieło do siebie słowa autorki i zaczeło na nia najezdzac to pokazuje wasz poziom, jezeli ktos uwaza ze jest brzydki bedzie sie identyfikował z tym co napisała autorka-jezeli nie to nie bedzie x a ona nie najechała na nikogo? nie liżemy jej tyłka to znaczy, że jesteśmy grube? marne masz pojęcie o ludziach. Może po prostu inaczej postrzegamy ludzi? no ale komuś twojego pokroju w życiu to do głowy nie przyjdzie!!!! Ja jestem szczupła ale drażni mnie takie nawalanie kobiet na inne kobiety podczas gdy jak to ktoś określił PANOM WOLNO WSZYSTKO!

Gość gość
Jestem po Basedowie, tarczyca wycięta 11 lat temu. Później niedoczynność. Też myślałam tak jak Ty bo byłam szczuplutka i wydawało mi się, że jak ktoś dba o siebie to będzie ok. Kawałki tarczycy odrosły z guzami, lekarz olał, w sumie ja też. Nagle TSH skoczyło mi do 9,73 kortyzol mam dwa razy ponad normę. Podejrzewają guza nadnerczy albo nowotwór tarczycy,jestem w trakcie diagnostyki. Przytyłam ale gruba nie jestem, czytaj uważnie. Poziom tkanki tłuszczowej mam w normie, ćwiczę codziennie. Po prostu nie wyglądam tak dobrze jak wcześniej i przeszkadza mi to.

Gość gość
teżhashimoto dziś następne syczące suczysko. "zaskoczę cię" - och lepiej ci? dowartościowałaś się? Przecież tamta laska napisała, że nie wygląda źle, że stara się, że może trochę by mogła zgubić, a ty już o tym jak to można wyglądać nienagannie, jak to masz hashimoto i teraz się wszyscy dowiedzcie! ojej! masz orgazm już? żałosne :o :o :o jakbyś była taka oblatana w tym temacie to wiedziałabyś, że bardzo różnie organizmy się zachowują w tej przypadłości. Swoją drogą to ciekawe, że my musimy się wstydzić albo tłumaczyć choroby, a faceci już nie.

Gość gość
baby pany wczoraj Autorko czytałaś może artykuł "Do kogo należy ciało kobiety?" To sobie przeczytaj. Jedna jedzie na drugą, baba na babę, że tu cellulicik, tu kilogramek och i ach. Kobieta już od wiosny w telewizjach śniadaniowych, w reklamach jest pouczana, że na lato, na plaży ma być: szczupła, jędrna, modna i co najważniejsze wygolona do cna, bo jak się pojawi włosek choćby jeden na nodze lub NIE DAJ BOŻE pod pachą!!! to zaraz jest posądzana o brak higieny, zapuszczenie i flejarstwo choć jeszcze kilka lat temu busz pod pachą nikogo nie szokował. Szkoda, że nie opisałaś jakich tam widziałaś panów..... a no tak!!!! przecież ich takie dylematy nie dotyczą, im wolno mieć piwne brzuszyska, zwisłe cycki i kłaki na plecach, ramionach, karku i w pachwinach, nad nimi to my się nawet nie zastanawiamy, oni zawsze są w porządku i wyciu żadnej by nie przyszło do łba zakładać o tym temat. Widzicie baby cośmy sobie same zrobiły?? a ty zdebilała autorko zajmij się swoim zgrabniunim tyłeczkiem, a najlepiej to sobie go jeszcze wypoleruj i zamknij ten suczy ryj. Ja tam patrzę tylko na siebie, a jak inne kobiety wyglądają to mi zwisa. Mam wieczne problemy z tyciem i nie mogę przybrać ani kilograma od lat smutas.gif gdybyś mnie zobaczyła to pewnie byłabyś zniesmaczona i też by ci moje gnaty nie pasowały, bo takim debilom jak ty przeszkadza w ogóle druga kobieta. Idź i utop się zatem jeżeli nie chcesz trzymać z jajnikami xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx ALLELUJA! zgadzam się z tobą dlatego nie bede się powtarzać :)

Gość gość
Zresztą kiedyś też byłam taka przemądrzała jak Ty. Niestety życie nauczyło mnie pokory czego Tobie nie życzę. Przed operacją TSH miałam 0,002 lekarz był przerażony. Po unormowaniu wycieli mi tarczycę TSH 25. Zawsze trzymałam wagę, po ciąży też szybko wróciłam do normy. Teraz mam 2-3 kilo za dużo,w mojej ocenie. I tyle. A z tarczycą walczę od 2001 r.więc wyobraź sobie, że wiem jak postępować.

Gość gość
Częściowo popieram, to co napisała autorka, niezbyt subtelna twarz to dla mnie taka na której odbił się tryb życia, czyli picie niemal co weekend, właśnie papierosy, jedzenie śmieciowego żarcia, brak aktywności fizycznej na świeżym powietrzu i ładowanie badziewnych kosmetyków. Niestety ale statystyczny facet, wygląda dużo gorzej, mimo że nigdy nie był w ciąży i nie rodził jest gruby, jeśli nie cały nalany, to ma tłusty wał lub bęben zamiast brzucha, twarz tak samo jak wyżej u pań napisałam, zmęczeni życiem mimo 30-40 paru lat. Kobiety jeszcze próbują upiększyć się, faceci sauté, bo są wspaniali tacy jacy są ;)

Gość gość
Przytyłam ale gruba nie jestem, czytaj uważnie. Poziom tkanki tłuszczowej mam w normie, x nie ważne jej to już nie interesuje, że ćwiczysz, że waga w normie doczytała jedynie, że chciałabyś wyglądać lepiej więc dostała histerycznej telepawki z radości, że ona jest miss świata, a ty jesteś grubaską i wcinasz batoniki i kabanosy nie ważne, że to nie prawda ale gdy to pisała to już nie panowała nad swoimi gorączkowymi spazmami typowymi dla kafe-kretynek :P

Gość gość
do "baby pany" kobieto przez ciebie poplułam monitor :D dobrze gadasz, dać ci wódki

Gość gość
gość dziś Nie rozumiem, dlaczego tak naskoczyłyście na autorkę. Ma takie przemyślenia i obserwacje, to się nimi podzieliła. xxx a my mamy inne przemyślenia to jej odpisałyśmy jak to na forum bywa, bo po to jest forum xxx Użyłam słowa "naskoczyć". Można dyskutować, owszem, od tego jest forum, ale nie trzeba wyzywać i obrażać

Gość gość
ć dziś Dzisiaj jechałam do pracy, koło mnie wysiadło chyba 10 kobiet z autobusu i zauważyłam to samo, co autorka - wszystkie, oprócz jednej były grube. Tak, pewnie wszystkie miały leżące ciąże i chore tarczyce. xxx a panowie? jacy panowie wysiedli? na nich już nie patrzysz. Nie patrzysz jacy LUDZIE tylko jakie panie wysiadły. xxx Nie wiem czy wysiedli panowie, bo nie zwróciłam uwagi. One mi się rzuciły w oczy, bo szły razem, a ja się zatrzymałam, żeby je przepuścić. Chyba jechały do pracy do urzędu miasta, bo kierowały sie w tamta stronę. Faceci na ogół w takich miejscach nie pracują.

Gość gość
Nie wiem czy wysiedli panowie, bo nie zwróciłam uwagi. xxx no właśnie :)

Gość gość
A propos brzydkich tatuaży: sama niestety taki posiadam. Pisze niestety, nie dlatego, że zdanie na temat tatuaży mi się zmieniło. Nie. Uważam, że tatuaże mogą być rewelacyjne i podobają mi się (w sensie ogólnym), ale to kwestia gustu. Co do mojego tatuażu: zrobiłam go jakieś 15 lat temu, jak byłam piękna i zgrabna. Mam go wysoko na udzie i widoczny jest tylko jeśli jestem rozebrana do bielizny/stroju kąpielowego. Niestety ciało mi się mocno zmieniło od tego czasu kiedy robiłam tatuaż i teraz wygląda on po prostu źle, rozpłynął się dość mocno. Wygląda jak robiony byle gdzie a nie w studio. W ogóle nie wygląda tak jak kiedyś. I co najgorsze: jeśli chciałabym go zamalować innym wzorem, to musiałby to być duuuuuzy wzór. A takiego nie chcę. Z usuwaniem różnie bywa, muszę to sobie przemyśleć. I póki co wychodzę, o zgrozo, na basen nie zważając na ten nieszczęsny tatuaż. Peta w gębie nie mam, parę cm za dużo na brzuchu i owszem. Pewnie też byś mnie wrzuciła do jednego wora z patologią, bo mam tatuaż, co nie?

Gość gość
Serio do facetów nic nie macie i nic was w nich nie razi? tylko te nieidealne kobiety was kolą w oczy???

Gość gość
gość dziś Nie rozumiem, dlaczego tak naskoczyłyście na autorkę. Ma takie przemyślenia i obserwacje, to się nimi podzieliła. Czy to daje wam prawo do obrażania jej lub życzenia źle? Autorka nie czepia się rozstępów czy cellulitu, na który nie mamy wpływu. Pisze o brzydkich tatuażach i nadwadze, na którą zdecydowana większość pracuje sama. Nie potraficie podyskutować tylko od razu musicie chamsko atakować? Dzisiaj jechałam do pracy, koło mnie wysiadło chyba 10 kobiet z autobusu i zauważyłam to samo, co autorka - wszystkie, oprócz jednej były grube. Tak, pewnie wszystkie miały leżące ciąże i chore tarczyce. Uprzedzam wszystkie ataki, że nie jestem idealna i do takiej sporo mi brakuje. Ale staram się wyglądać ładnie. Ćwiczę i nie obżeram się bez opamiętania. xx Ale dlaczego nie moga byc grube ? Bo sie tobie nie podoba ? :D A co ich obchodzi twoja opinia ? No pomysl choc raz, co im po twojej opinii ? Kazdy zyje jak chce, nie ma obowiązku ćwiczen i głodzenia sie:) Nikt ci nie musi nasladowac, bo twoje zycie nie ejst ani idealne ani wzorcowe dla innych :)

Gość gość
baby pany wygrala ten temat, jakby bylo wiecej takich normalnych, soidarnych kobiet to swiat bylby lepszy, teraz pelno syczacych pustakow, zmanipulowanych przez media, chcacych zadowalac caly swiat

Gość gość
to bardzo ciekawą masz tą chorobę autoimmunologiczną tarczycy, czyzby hashimoto? zaskocze cie-tez je mam, jestem przy tym szczupła i zadbana bo po pierwsze chodze na siłownie 4-5 razy w tyg po drugie nie wp*****lam tego co widze, ale jem regularnie i zdrowo, a nie mam handrę to musze zjesc batonika czy kabanoska a tsh miałam rozne od prawie 5 do prawie 1 i to mozna kontrolowac-wystarczy włopzyc troche wysiłku a nie nazekac na hormony i choroby:/ xx A jak ktos nie ma zamiaru calego zycia spedzac na silowni i wszystkiego sobie odmawiac.. to nie ma do tego prawa ? Bo drazni czyjś zmysł estetyczny ? :D Moze ktos ma inne zainteresowania i pasje niz jedynie " byc szczupla i zadbana ' cokolwiek to znaczy :D Mozna zyc drowo, ale mocno odbiegac od ogólnie przyjetych kanonów " piekności i zadbania " :d

Gość teżhashimoto
gość dziś teżhashimoto dziś następne syczące suczysko. "zaskoczę cię" - och lepiej ci? dowartościowałaś się? Przecież tamta laska napisała, że nie wygląda źle, że stara się, że może trochę by mogła zgubić, a ty już o tym jak to można wyglądać nienagannie, jak to masz hashimoto i teraz się wszyscy dowiedzcie! ojej! masz orgazm już? żałosne pechowiec.gifpechowiec.gifpechowiec.gif jakbyś była taka oblatana w tym temacie to wiedziałabyś, że bardzo różnie organizmy się zachowują w tej przypadłości. Swoją drogą to ciekawe, że my musimy się wstydzić albo tłumaczyć choroby, a faceci już nie. xxx to chyba ty masz orgazm bo emocjonujesz sie nie wiadomo jak, chociaz te słowa nie były do ciebie;) czyzbym trafiła wielorybku?

Gość gość
12:10 nie podniecaj sie tak :) troche szacunku do drugiego czlowieka :) obys miala cos wiecej poza ladna dupa w razie choroby jesli wg ciebie to jest najwazniejsze, oby ci ta ladna dupa zostala bo kto sie zatroszczy o wielorybka :( oby dzieci nie zniszczyly ciala

Gość gość
Czemu nie odniesiesz się do danych o moim stanie zdrowia w kontekście "idealnego ciała" oczywiście idealnego według Ciebie a atakujesz inną dziewczynę, która skrytykowała Twoje podejście? Wahania TSH od1-5 to żadne wahania.

Gość gość
Kobieta to istota subtelna i delikatna, opanujcie się trochę bo zachowujecie się jak pod budką z piwem. Wstyd.

Gość gość
Tak się chwalicie, że się nie obżeracie i ćwiczycie, jakbyście chciały Nobla dostać przynajmniej. Ja tam nie wiem jakie mam TSH, bo jakoś się nie mogę wybrać na badania, ale wiem, że żeby być szczupłą muszę stosować drakońską dietę. Kiedyś miałam na to siłę, dziś mi się nie chce. Mam 165 cm wzrostu i ważę 77 kg. Czy nie mogę iść na basen? A co do facetów to prawda. Im nikt nadwagi, owłosienia nie wspomina.

Gość gość
Mnie tam nie obchodzi jak obce baby wygladają, częściej się patrzę na facetów i te ich piwne brzuszyska, tu macie rację, obleśnie to wygląda, człowiek by chciał popatrzeć na fajnych, przystojnych mężczyzn a tu niestety, najczęściej nie ma na kogo :P. Ja problemów z wagą nie mam, ale wiem, że to nie duża moja zasługa (chciaż ostatnio zaczęłam pracować nad brzuchem, który jest moją najsłabszą stroną, ale i tak uważam źle nie jest), nie krytykuję innych kobiet chociaż zdarza mi się spojrzeć na figurę innej i pomyśleć"ło jesu, nie chcialabym takj wyglądać...", ale takie są realia - rzadko jeden drugiego zrozumie, dopóki nie przejdzie przez to samo, wy też pewnie macie takie swoje "koniki", inna dolegliwość albo np. opinia nt. posiadanie tzw. trudnego dziecka (no jak to? źle wychowany bahor! każde dziecko jest takie samo! dziecko ma być posłuszne zawsze) itp. Tak to już jest i to nie tylko z babami, jak jedna urodziła szybciutko i zaraz mogla leciec do pracy prawie to się dziwi, że druga rodzila 2 doby i się czuje jak po kamieniołomach no bo jak to, przecież da się szybko, takie życie, to samo tutaj, szczupłe kobitki na te grubsze...

Gość teżhashimoto
gość dziś 12:10 nie podniecaj sie tak usmiech.gif troche szacunku do drugiego czlowieka usmiech.gif obys miala cos wiecej poza ladna d**a w razie choroby jesli wg ciebie to jest najwazniejsze, oby ci ta ladna d**a zostala bo kto sie zatroszczy o wielorybka smutas.gif oby dzieci nie zniszczyly ciala xxx przypominam, że to ty nazwałaś mnie syczące suczysko więc prosze nie siej hipokryzji o szacunku bo sama wyskoczyłaś z wyzwiskami do mnie

Gość gość
nie, to JA cię nazwałam syczącym suczyskiem, bo istotnie syczysz, a ty piszesz o moim wyglądzie o którym pojęcia nie masz. Nie jestem wielorybkiem złośliwa suko tylko zwracam uwage na to co istotne w tej dyskusji, a ty dalej o swojej figurze. OMG co za idiotka!!! BABY PANY została mistrzem tego tematu dziękuję :) [cześć}

Gość gość
ech baby baby :P a facec***iją piwsko, drapią się po zwisłych bębnach, drapia się po tłustych d****h i się z waszych igrzysk pod tytułem "która idealniejsza" zwyczajnie śmieją :D maja radość, że sami jak te flaki zapuszczone a wy się dla nich stroicie, odchudzacie i wdzięczycie