Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wczoraj daliśmy psu piwo dla żartu i wymiotował całą noc

Polecane posty

Gość gość

Mój facet mu nalał bo był ciekawy czy wypije, ale tylko tak z pół małej miseczki. Co dziwne pies to wypił ze smakiem. Potem wymiotował chyba ze 4 razy i nie spał w nocy. powinnam zawołać weterynarza? Czy to piwo jest powodem czy nie?

Gość gość
Oczywiście, że piwo jest powodem tych wymiotów...z całym szacunkiem ale bardzo głupi żart bo przy takich upałach może doprowadzić do odwodnienia organizmu psiaka. Koniecznie wezwij weterynarza aby ocenił czy nie jest odwodniony lub czy alkohol nie spowodował zatrucia organizmu.

Gość Nishika
kretynka. facet tez. dobrze ze dziecka nie macie - pewnie tez "dla zartu" dalibyscie piwo do picia....

Gość gość
koniecznie wezwij weterynarza jeśli chcesz jeszcze tego biednego pieska. to może go zabić!

Gość gość
do budy

Gość gość
Az tak? Moze jestem glupia i to bylo nierozsadne, ale wydawało nam sie ,ze piwo mu nie zaszkod*******oncu ludziom nic sie po nim nie dzieje w nieduzych ilosciach, wiec czy zoladek psa jest az taki inny? Poza tym co dziwne to wypił choc bylismy przekonani ze tego nawet nie tknie

Gość gość
większość psów wypije piwo, ale niestety nie jest to dla nich dobre. Tu nie chodzi o żołądek ale przecież pies ma mniejszą wagę do człowieka i inna przemianę materii. Człowieka też alkohol odwadnia a co dopiero mniejsze stworzenie. Ja bym nie czekała aż coś mu się stanie

Gość gość
nie stresuj sie, nic mu nie powinno być jeżeli jest kundelkiem:classic_cool: Znalem psa alkoholika tzn byl alkoholikiem jak jego pan, jak sie przyzwyczai to wpadnie w nałóg:-O nie dawajcie mu więcej i kropka. Niech pije dużo wody etc

Gość gość
Nic mu niebedzie. Poprostu pierwszy raz sie obzar.ludzie tez po pierwszym razie zygaja i maja zawroty glowy:-P psy lubia piwo:-P

Gość gość
nie jest kundelkiem to pies rasy maltanczyk

Gość gość
Co za debile. Nie wiem kto większy. Ty czy Twój chłopak. Z ciekawości dać piwo psu do picia??? To chyba jakiś żart! Nie żal Ci, ze psiak całą noc się męczl i mógł źle skończyć? Jeszcze pyta, czy weterynarza wezwać? Trudno uwierzyć, że tacy kretyni po świecie chodzą. Sorry, ale dla mnie to jesteście mega porażką. To niech Twój luby z ciekawości "mocarza" spróbuje?!

Gość gość
To tylko psi kac:-P te baby u gory to kretynki:-P

Gość gość
Myślałam ze mu moze przeszło, stad to moje pytanie, nie z braku troski o psa. NIe wymiotuje już od 4 nad ranem, teraz leży taki troche osowiały. Ale chyba wezwe weterynarza jeśli sie nie ożywi np do południa Nie chcielismy mu zaszkodzic, bylismy przekonani ,ze on tego piwa nie tknie, a jak zaczal pic to sie smialismy i pomyslelismy ze mu to nie zaszkodzi skoro sam chce to pic

Gość gość
Oby to był psi kac, tak wlasnie mi przemknelo przez mysl, ale nie mam pewności... Szczerze to wolałabym weta uniknac bo glupio mi sie mu bedzie przyznac ze podawaliśmy piwo psu, że nas opieprzy itd No ale zdrowie psa wiadomo,ze wazniejsze, no nic poczekam jeszcze kilka godzin i zobacze jak pies sie bedzie zachowywal

Gość gość
Pol miseczki to mala ilosc??? Dla takiego psa to duzo...idz lepiej z nim do veta...a piwo jak i inny alkohol sa na psiej liscie z zakazanymi produktami.... I zapamietaj ze pies to nie czlowiek..dobra karma i woda mu wystarcza... Proponuje nakarmic faceta psia karma ;]

Gość gość
Każdy alkohol odwadnia. Jak wiadomo, wpływ alkoholu na organizm zależy w dużej mierze od czyjejś wagi, a pies waży kilkanaście lub nawet kilkadziesiąt razy mniej niż człowiek, więc nawet mała ilość może być dla niego bardzo niebezpieczna. To, że pies wypił "ze smakiem", nie znaczy, że jest to dla niego dobre. Psy nie odróżniają zdrowego od niezdrowego. Są w stanie zjeść wszystko, przecież skąd one mają wiedzieć, że to dla nich niedobre? Czekolada, rodzynki (śmiertelnie niebezpieczne dla psów), odchody, trujące rośliny, kości kurczaka (również bardzo niebezpieczne gdyż są bardzo kruche i mogą z łatwością przebić psu żołądek albo jelita). To my musimy myśleć za nasze psy, w końcu to my mamy więcej rozumu. Tobie radzę jak najszybciej do weterynarza. Możesz przedtem podać psu węgiel aktywowany w tabletkach, on ma działanie detoksyfikujące. I zapewnić mu czystą wodę do picia.

Gość gość
Dla żartu życzę najgorszego raka tobie, temu facetowi i waszym przyszłym dzieciom. nawet jeśli to tylko debilne prowo, lepiej dla społeczeństwa by takie osoby nie istniały :O

Gość gość
trzeba iść do weterynarza,może taka głupota zakończyć się nawet śmiercią psiaka

Dajcie mu jeszcze trochę gorzkiej czekolady dla żartu :) taki chamski żart :) www.hardcorowo.pl

Gość gość
To nie był dobry pomysł. Zwierzętom absolutnie nie powinno podawać się alkoholu. Ale jeśli już coś takiego się zdarzyło, to należy jak najszybciej iść z psem do weterynarza! Ja z moim zwykle chodzę do http://www.wetjaneczek.pl/ , to świetna klinika.