Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam ,łykam od kilku lat tabletki anty zdarzylo mi sie nie raz pominąć tabletke ale to w 3-2 tygodniu stosowania dzis mam taki problem ze zorientowalam sie ze mam do polkniecia dzis tabletke z kolejna z oznaczeniem Środa a mamy czwartek i to jest tabletka 8 z blistra zamiast 9 wygląda na to ze pominełam jedną tabletke ( nie wiem kiedy to było ) lub po prostu połykajac tabletke pomylilam dzien tyg na blistrze i zamiast polknąc tabletke czwartkowa w czwartek połkłam tabletke z ozn. Środa, dodam ze przez te 8 dni byly stosunki ze skutkiem koncowym w Środku , bardzo sie martwie i nie wiem co zrobic? prosze o odpowiedz,:(

Gość gość
bardzo sie stresuje ze moglo dojsc do zaplodnienia;[ co mam w takiej sytuacji zrobic ? łykac dalej tabletki czy przerwac zrobic przerwe 7 dni i zacząć nowe opakowanie? z tego co w ulotce pisze tak tylko chyba mozna w drugim tygodniu a mnie sie zdarzylo zapomniec lub pomylic w pierwszym lece do pracy czekam na odpowiedzi;[ kolezanki;[[[[

Gość gość
Brać tabletki dalej. Prawdopodobieństwo ciąży jest bardzo, bardzo niskie, bliskie zeru. W razie jeśli w przerwie nie pojawi się krwawienie z odstawienia do ostatniego dnia przerwy wówczas zrób test ciążowy i jeśli będzie negatywny normalnie rozpocznij kolejne opakowanie.

Gość gość
Ale pytanie czy bede nadal bezpieczna? dzis mam polknąc tabletke z czwartku czy mam przyjąc wersje ze po prostu pomylilam dzien na blistrze i łykam dobrze tylko zamiast polknąc tabletke z czwartku , polklam z srody

Gość gość
nie mam pojecia co robic , nie sadze zebym zapomniala , mysle ze po prostu byl czwartek a ja myslalam ze jest sroda i polklam z srody tabsa

Gość gość
Jeśli chcesz mieć pewność to zabezpieczaj się dodatkowo przez 7 dni. Nie wiadomo co zrobiłaś i kiedy, więc nie wiadomo jaki to ma wpływ na skuteczność. Na pewno odstawienie jest najglupszym z możliwych pomysłów. Nie bierz dodatkowej tabletki tylko bierz tabletki dalej normalnie (opuść tę środową).