Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ftyjis

straszne bóle miesiączkowe boje sie pracy

Polecane posty

Gość ftyjis

Mam 28 lat, przez ostatnie 3 lata brałam pigułki anty właśnie na bóle i krwawienia. Przez 3 lata nie wiedziałam co to okres i było cudownie. Wcześniej, od 18 roku życia miałam bóle tak silne że co miesiąc lądowałam na pogotowiu, mdlałam z bólu i wymiotowałam. Wtedy jeszcze się uczyłam i po prostu w te 4! dni starałam się nawet nie wychodzić z domu, w sumie to nawet nie byłam w stanie. Niestety tabletki zaczęły na mnie źle wpływac i zaczełam mieć początki choroby zakrzepowej. Musze je odstawić i jestem przerażona bo wiem że wrócą te straszne bóle :( Problem w tym że ja teraz pracuję i jestem przerażona na samą myśl takiego bólu w pracy. :( Nie wiem co robić.Przecież na moje miejsce znajdzie się 100 innych którzy nie będą musieli brać zwolnienia na 4 dni w miesiącu :(

Gość gość
upup

Gość gość
Może kup na allegro grzyb kombucha, który rozrzedza krew i może pomóc w tych dolegliwościach. W sumie mogłabym ci go przesłać, bo mnoży się, jak szalony i muszę wyrzucać.

Gość gość
ja biorę ketonal mnie boli tylko w 1 dniu i nie zawsze współczuję ci

Gość ftyjis
ale chodzi Ci o to że pomaga na bóle menstruacyjne czy zakrzepicę?

Gość ftyjis
Mnie boli przez 4 dni, czasami ale rzadko też w piątym :( Ketonal w ogóle nie pomaga, mogłabym połknąc z pięć i zero efektu, przeszłam już chyba przez wszystkie przeciwbólowe na receptę, jedynie Aulin był ok, ale działam tylko przez3 godziny. :o

Gość gość
ale jeszcze nie mialas naturalnego okresu po odstawieniu tabletek?

Gość ftyjis
Jeszcze nie, choć na samą myśl że dopadnie mnie w pracy taki ból jestem przerażona. :o

Gość gość
moze juz z tego "wyroslas" i wcale nie bedzie tak zle. na tak bolesne okresy najlepszym lekarstwem jest ciaza, takze sie zastanow ;)

Gość ftyjis
Odwiedziłam kilkunastu ginekologów endokrynologów i każdy z nim twierdził że ja już tak będę miałam zawsze, że albo hormony ale męczenie się z bólami. Twierdzili tez że ciąża mi na to nie pomoze. :o

Gość gość
ta moja mama też mi mówiła że odkąd mnie powiła to nic ją miesiączka nie boli też ponoć ją okropnie bolało masz autorko chłopaka? może byś sobie zafundowała bobasa

Gość ftyjis
Tylko że ja nie mam ochoty na dziecko, nie mam powołania i nie czułabym się dobrze w roli matki, a robienie sobie dziecka tylko na bóle menstruacyjne nie mam sensu.

A myślała Pani nad lekami przeciwbólowymi na receptę? Brała Pani? Ja kiedyś brałam na silne bóle stawowe to miałam, w miarę pomagało. Mniej słodyczy przed okresem i w trakcie, ponieważ powodują zakwaszenie organizmu i wtedy kobieta ma obfitsze i bardziej bolesne miesiączki. Jakiś delikatny wysiłek fizyczny (nie podczas okresu). Lepsza kondycja w tym mi pomagała :) też rzucam tabletki, bo zaczęłam czuć ciężkość w nogach, nie konsultowałam tego z lekarzem :p idiota nawet nie zrobił mi badań czy mogę brać tabletki :/ mi chłopak też robił masaż pleców, pośladków i ud :D też pomagało :3 i zacząć się wysypiać! człowiek, który jest niewyspany jest bardziej wrażliwy na ból! i brać tabletki zanim zaczną się bóle. A jak już naprawdę ciągnie do słodkiego to kilka kostek czekolady gorzkiej (minimum 60% kakao), pić dużo wody, nie pij kolorowych napoi bo zawierają syrop glukozowo-fruktozowy, odradzam też kawę bo wypłukuje magnez i inne ważne minerały. Można też coś pić (magnez, wapń w tych tabletkach, saszetkach musujących), zwykła czarna herbata niesłodzona pomoże na bóle brzucha i do tego termofor na plecy (na brzuchu było dla mnie za gorąco), dla mnie też był dobry masaż głowy xD ale to chyba jakieś zboczenie, bo lubię być miziana po głowie :3 i lekkostrawne posiłki w te dni. Zakupiłam ostatnio kubeczek menstruacyjny i brzuch mnie nie bolał tak mocno jak wcześniej :) I proszę pamiętać, że od używania tamponów mogą występować większe bóle brzucha :( Niestety te sposoby wymagają czasu i zaangażowania, ale warto by w te dni czuć się kobietą a nie męczennicą. I po odłożeniu tabletek ma się ostatni raz krwawienie z odstawienia, a potem cykl wraca powoli, jakieś 40 dni do prawdziwego miesiączkowania, więc w tym czasie można zacząć pracować nad wytrzymałością ciała :) Mam nadzieję, że pomogłam, wypisałam wszystkie wypróbowane przeze mnie sposoby :)

Gość ftyjis
Dziękuję za wszystkie rady. Oczywiście próbowałam tabletek na receptę, już o tym wspominałam. Niestety żadne nie działały na tyle dobrze żebym mogła normalnie funkcjonować. :o Nie pijam słodkich napojów, właściwie w ogóle nie jem słodyczy, zdrowo się odżywiałam i odzywiam, ćwiczyłam, ale to na moje bóle niestety nie miało żadnego wpływu. Już nie widze sensu w chodzeniu do lekarzy bo oni tylko rozkładają ręce i twierdzą że już taka moja uroda. :o

Gość Buraczan
Zajdz w ciaze dziecko można zawsze oddac i bedziesz miala spokój no i cycki ci się powiększa

Gość gość
mam ten sam problem, biore na to samo tabletki od 8 lat, pomagaja ale tylko troche, boje sie odstawienia.G..no prawda ze trzeba pracowac nad soba to pomoze

Gość gość
jak nie chcesz miec dzieci, mozesz spytac gyn. chirurga o termoablacje endometrium. zabieg lekki, z tym ze juz nie ma odwrotu.mnie kiedys dr. odmowil, powiedzial ze mi sie kiedys odmieni i go zwyzywam od najgorszych sk... jak nie bede mogla miec dzieci

Gość ftyjis
termoablacja endometrium hmm pierwsze słyszę, musze sobie o tym poczytać.

Gość ftyjis
i jeszcze mam jedno pytanie, poddałaś się temu zabiegowi??

Witam. Bardzo ci wspolczuje i po czesci cie rozumiem. Nie mam tak jak ty ze tyle dni mnie boli ale tez mam nie ciekawie. W pierwszy dzien mam strasznie silny bol biore 4 ibupromy przez caly dzien do tego mam biegunke ale zawsze do polidnia pierwszego dnia. A drugi dzien boli bole jest slabszy nie potrzebuje tableki e z kolei tak ze mnie leci strasznie w pracy siedze prawie nic nie robie w takie dni bo sie nie da. Cos okropnego. Do tego przez te dwa dni czuje sie jakbym popila mam zawroty glowy i jestem slaba. Mam jeszcze dwie dolegliwosci dzien przed okresem boli mnie glowa bardzo caly dzien jakby migrena a pare dni przed okresem mam dreszcze i 37:3 stan podgoraczkowy z momentem dostania okresu odchodza dreszcze ale bol glowy czasem zostaje w pierwszym dniu. Takze mam nie wesolo. Powiem tak z tym urodzeniem dziecka to chyba roznie dziala ja przed urodzeniem corki gralam w siatkowke w czasie okresu nic mnie nie boalo zadnych dolegliwosci przed i w czasie. Corke urodzilam jak mialam 20 lat czyli 12 lat temu i stalo mi sia tak po porodzie. Bylam u paru lekarzy i uslyszalam ze jestem zdrowa i tak juz mam , moze po drugim dziecku pani minie. Nie wiem i sie nie dowiem nie planuje juz dzieci. Miej nadzieje ze moze bedziesz lzej przechodzic miesiaczki po odstawieniu tabletek. Pozdrawiam

Jak ma Pani takie straszne bóle i lekarz mówi, że wszystko okej to obowiązkowa zmiana lekarza :p Cierpiałam na infekcje grzybiczne zawsze po okresie, wielu lekarzy mówiło "Taka pani uroda, tak już jest". Miałam tego dosyć, robiłam wszystko i pomagało, ale wystarczył jeden stosunek i następnego dnia znowu grzybica... Okazało się, że miałam kandydozę, a powiedział mi to nie ginekolog a lekarz rodzinny... Gin tylko przepisywał kolejne leki za ponad 100zł, a tu wystarczyła tabletka za kilka złotych (fluconazole). Radzę szukać lekarza i to nie tylko wśród ginekologów, ale może jakiś inny wpadnie na to co nam dolega. Zrobiła Pani badania krwi itd?

Gość gość
szczurzyca ile ty masz lat? kandydoza do grzybica i fluconazole to typowy i najczęściej przepisywany lek na grzybicę właśnie. :o Praca nad sobą ładnie brzmi ale przezyj choć jeden potworny ból miesiączkowy to zrozumiesz, ja ze swoimi bólami trafiam często do szpitala i lekarz raz powiedział że miałam skurcze jak przy porodzie i boli mnie też mocniej niż niektóre kobiety przy porodzie. Ćwiczyć organizm to można jak się ma silne bóle, ale nie takie w których chodzisz po ścianach i wyjesz, bo już nie wiesz co robić. Nie mówiąc już o biegunce, migrenie, wymiotach i omdleniach bo to często idzie w parze.

Gość gość
podobno jedzenie duzych ilosci pomaranczy,szczegolnie z tą białą otoczką pomaga na okres i jedzenie pietruszki do tego inhalowanie sie geranium

Gość szczurzycaH
Jak widac to nie jest czesto przepisywany lek skoro od kilku lat nikt mi tego nie przepisal :p a jesli chodzi o bole to nigdy nie mialam az takich mocnych by mdlec... ale chodzic nie moglam. A jesli chodzi o wiek to mam 20 lat :p a wszyscy maja w d***e to jak taki szczyl mowi ze cos boli, ze dziwne objawy :p mnie woleli najpierw opier*olic za to ze o siebie nie dbam a potem naciagnac na kase, a grzybice mam srednio co 2-3 miesiace od 13 roku zycia :p a jak zaczelam uprawiac seks to mialam co miesiac

Gość gość
szczurzyca, idz do lekarz ale kompetentnego!! I zrób sobie wymaz, przeleczą Cię na konkretnego grzyba i Ci minie powtarzająca się grzybica. Grzybica co 2,3 miesiące to patologia.

Patologia to nasza służba zdrowia, w d*upie mają co pacjenta boli! Mnie cały czas oszukiwali :( a grzybek wyleczony. po tym jak uznałam, że robią mnie w konia, zjeb*ałam lekarza i przepisał mi ten cholerny fluconazole, jak zobaczyłam cenę to płakałam przez pół dnia. Na ile kasy już mnie naciągnęli... Mam też problemy z nerkami i stawami i nikt tego nie skojarzył (ciągłe infekcje pęcherza). Dobrzy lekarze już dawno stąd wyjechali. Świetny przykład: moja mama ma bardzo obfite i nieregularne miesiączki, skarżyła się lekarce rodzinnej, że ma bóle gardła, ta jej przepisywała antybiotyki. Gdyby była ogarnięta i nie miała misji wciskania antybiotyków to skojarzyłaby, że z powodu obfitego okresu ma ANEMIĘ i wtedy występuję suchość i ból gardła. Wystarczyło brać żelazo... Tak wygląda u nas służba zdrowia...

Ja kiedy tylko mogę biorę tabletki anty, ale przecież nie można na okrągło. Jak mam okres i boli biorę pyralginę (2 szt) i no-spę jednocześnie. Ja już z bólu zemdlałam i przyjechała karetka. Niestety, wiem co to ból menstruacyjny.

Byłam tak podatna na infekcje, bo chodziłam na basen, pływałam po 3-4 razy tygodniowo i uwielbiam słodycze :p Jeszcze tylko jedno... Lekarz zrobił badania przed podaniem tabletek? Ja rzuciłam tabletki, źle się po nich czułam i miałam huśtawki nastrojów, płakanie po nocach to była norma :p

Gość ala32na
Ja nigdy nie mam grzybicy. Zdazylo mie sie raz miec grzybice po antybiotyku. Tak sobie czytalam teraz posty tak patologia to nasza sluzba zdrowia okropna. Bylam u par lekarzy z tym ze tak krwawie mocno podczas miesiaczki tak juz mam uslyszalam. Nie wierze w to. Czasem sie zastanawiam czy nie mam endometriozy ale nie wiem jak to badaja lekarze i jak to sie nabywa czy po cesarskim cieciu czy nie. Robilam rozne badania nawet na tarczyce bo jestem tez bardzo szczupla bardzo. Wynimi mam ok jestem zdrowa. A szkda slow. Pozdrawiam was wszystkich. Za 10 dni bede miala miesiaczke juz sie boje tego krwawienia :( .