Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

4 niszczejące nieużywane samochody pod blokiem ZGŁASZAĆ?

Polecane posty

Gość gość

mam nietypowy problem, ponieważ mieszkam w ścisłym śródmieściu, gdzie naokoło jest wiele obiektów typowo zapełnionych ludźmi, centra handlowe, szkoły, sporo mieszkańców, sklepy przydomowe itd. jest jeden parking na około 30 miejsc. mieszkam tu od urodzenia, pamiętam jak bawiłam się tutaj z dziećmi i już stał jeden z samochodów. niszczejący, rdzewiejący. nie odpalany, w tej samej pozycji od lat. do dziś. ogólnie stoją tutaj cztery samochody, które są nieużywane, niszczeją od ponad 5 lat. ten jeden kojarzę już od ponad 10 lat, ale tamte około 5 lat. problem pojawia się jak wjeżdżają zaopatrzeniowcy, rodzice przyjeżdżają po dzieci do szkół i jak mieszkańcy chcą parkować swoje samochody pod domem. 4 miejsca robi ogromną różnicę. teraz są wakacje i jest tych samochodów nieco mniej, bo nie ma rodziców, trochę osób powyjeżdżało na urlop, dlatego chciałabym tę sprawę załatwić. sama nie mam samochodu, ale wiem jakie to uciążliwe, bo nie raz słuchałam wyzwisk, krzyków że nie ma gdzie parkować. wczoraj pokusiłam się i poszłam sfotografować te samochody z każdej strony, uwiecznić zniszczenia, rdzę, obrośniętą trawę, spuszczone opony. jeden z nich to już nawet nie ma rejestracji. czy warto to zgłosić do straży miejskiej? nie chcę wyjść na jakiegoś kabla osiedlowego, ale być może będę miała swój samochód i nie chcę być postawiona w sytuacji: no, to teraz poczatujemy 5 godzin aż ktoś łaskawie wyjedzie, tylko dlatego że 4 miejsca są zajęte przez samochody które są nieużywane.

Gość gość
Zgłoś do zarządcy drogi.

Gość gość
ten parking należy prawdopodobnie do miasta. z tego co się zorientowałam nie ma żadnego znaku strefa zamieszkania.

Gość gość
No to zgłaszaj do miasta. Najlepiej na piśmie.

Gość gość
a nie da nic jak zadzwonię na straż miejską i poproszę o ich oględziny z zachowaniem anonimowości?

Gość gość
Zgłaszaj normalnie, ludzie pogłupieli zostawiają samochody, które są niebezpieczne i narażone na zniszczenia. Dziwne że jeszcze ich nie rozkradli, wyjątkowo spokojnie musicie tam mieć. U nas to by rozkopali powybijali szyby. Zgłoś póki wakacje, póki nie ma takiego ruchu jeszcze.

Gość gość
up