Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żłobek czy niania

Polecane posty

Gość gość

moje dziecko dostało się do żłobka do mojego męża pracy (dziecko ma prawie rok, żłobek przyzakladowy). Nie mamy samochodu, a praca oddalona jest o 3 km (mieszkamy w dużym mieście, mąż dojeżdża do pracy tramwajem). Cena 800zł/mc + wyżywienie. Mąż stwierdził, że to drogo i nie mamy samochodu więc zrezygnowaliśmy. Czekamy na liście do państwowego żłobka - ale jeszcze to potrwa, nie wiadomo jak długo (już jesteśmy 79 na 20 miejsc). Rozpoczelismy poszukiwania opiekunki (1200zł/mc). Ja wracam niebawem do pracy i się martwię, że źle zrobiliśmy z tym żłobkiem. Pracujemy w dwóch różnych stronach miasta i to mąż miałby "przechlapane" z dzieckiem. Czy uważacie, że źle zrobiliśmy rezygując ze żłobka w pracy? Ciągle o tym myślę, dlatego piszę.

Gość gość
Niania to lepsze rozwiązanie dla takiego maluszka. Jeszcze na socjalizację ma czas. My mamy nianię i jestem bardzo zadowolona. A nasza niania i tak kilka godzin dziennie na dworze przebywa więc kontakt z dziećmi syn ma. Za to jest we własnym domu i cały czas ktoś ma go na oku i poświęca czas.

Jeżeli chodzi o nianię to nie mam zaufania do tej osoby. Dziecko z czasem się przyzwyczaja, coraz więcej zapamiętuje. Zamiast kojarzyć pewne chwile z mamą, będzie wspominał o niani. Natomiast w żłobku, dziecko ma kontakt nie tylko z opiekunką ale i z innymi dziećmi - wspomnienia rozkładają się na kilka osób. Nie ma ryzyka, że dziecko będzie bardziej faworyzowało nianię.

Gość gość
każdy dobry psycholog ci powie, że lepsza opiekunka dla dziecka do 3 lat...tylko nie pierwsza lepsza.

Gość gość
Oczywiście że żłobek!!! W życiu nie zostawiłabym dziecka sam na sam z obcą kobietą. W żłobku jest kilka opiekunek, muszą mieć kwalifikacje, patrzą sobie na ręce. Dobry żłobek ma swoją kuchnie i dobre wyżywienie. Poza tym są inne dzieci, dziecko lepiej będzie się rozwijać w grupie. Lepiej przystosuje się do przedszkola. Niania jak to niania. Może jej się będzie chciało, może nie...

Gość gość
śmiać mi się chce, jak to gdzie ludzie ciągną roczne dzieci, bo one lgną do dzieci, roczne to wszędzie się pcha :D. absolutnie żadne dzieci mu na tym etapie do normalnego rozwoju nie są potrzebne. poczytajcie podstawy podstaw rozwoju człowieka...

Gość gość
Również ciekawe artykuły można znaleźć na stronach Zobacz całość: 7 grzechów głównych niani www.warszawaniania.pl Jak zostać dobrą opiekunką do dziecka ? www.warszawaopiekunka.pl Czym kierować się przy wyborze niani dla dziecka? www.nianiapraca.pl Opiekunka na wakacje www.krakowopiekunka.pl Szukając niani – sprecyzuj swoje oczekiwania www.opiekunkadodzieckakrakow.pl Opiekunka do dziecka, babcia czy przedszkole? www.opiekunkadodzieckapoznan.pl Niania z zamieszkaniem we Wrocławiu www.opiekunkiwroclaw.pl Chcesz wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim? www.opiekunkalodz.pl Jak wybrać odpowiednią opiekunkę www.opiekunkalublin.pl