Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ajanka

co sadzicie o takim facecie

Polecane posty

Gość ajanka

Poznalam niedawno faceta, wydaje sie byc calkiem okay, ale kilka rzeczy mnie zastanawia... On ma 27, za soba 3 zwiazki, ale od poczatku wlasciwie podobaly mu sie starsze kobiety, w dodatku jak mial 23(!) lata byl zwiazany z rozwodka z dwojka dzieci. Uwaza, ze starsze i po rozwodzie kobiety sa dorzalsze (ciekawe co wobec tego widzi we mnie). Czy nie wydaje sie To Wam dziwne...? Moze on ma jakis kompleks albo fetysz? Dalybyscie mu szanse?

Mlodsi na początku często szukaja starszych, co nie oznacza że chcą się z nimi związać na stałe. Skoro masz wątpliwości co widzi w Tobie to się go spytaj. Być może własnie jesteś dojrzalsza niz Twoje rówieśniczki

Gość ajanka
Ja jestem dojrzala emocjonalnie, zastanawiam sie tylko, czy z nim nie jest cos nie tak, ze go ciagnelo do starszych...

Gość gość
To jest wygoda przerzucać kierowanie swoim życiem. Tak robią faceci, którzy nie umieją pokierować sobą samodzielnie. Taki facet jest zwykle ciepły, romantyczny, kochany. Niestety po czasie wychodzi jego niezaradnosc i dostaje kopa w d.

Nie jego jedynego ciągnęło do starszych i nie jest to nic dziwnego, szukał w nich albo opiekunki/matki albo nauczycielki seksu i jest to dośc częste zjawisko. Tylko nie każdy się do tego przyznaje.

Gość ajanka
Tylko to on sie raczej nimi opiekowal, zwl. finansowo i nie chodzilo o sam sex, bo chcial sie z nimi zenic!

Gość gość
Zapytałabym o rade wrozki. Polecam Sofii. tarocistkasofii@wp.pl

Gość gość
Nie jego jedynego ciągnęło do starszych i nie jest to nic dziwnego, szukał w nich albo opiekunki/matki albo nauczycielki seksu i jest to dośc częste zjawisko x Typowy stereotypowy i zaściankowy tok myślenia, mnie też zawsze ciągnęło do starszych kobiet, ale to tylko dlatego że po prostu były mądrzejsze, rozsądniejsze i nie podążały na ślepo za pustymi emocjami jak 20-latki. Teraz zdecydowanie wolę rówieśniczki, bo one już po prostu dorosły i można próbować z nimi tworzyć coś na poważnie.

Gość ajanka
Tyle tylko, ze on preferowal dzieciate...

Często ciągnie do starszych z uwagi na to że nie potrafią odnaleźć się w roli partnera i nie jest to zaściankowy tok myślenia tylko wynika to z psychologii. Tak samo jak dużo starsi mężczyźni preferują dużo młodsze kobiety z uwagi na potrzebę bycia mentorem w ich życiu, a kobiety wybierają dużo dużo starszych z uwagi na brak ojca i potrzebę bezpieczeństwa. Choć oczywiście są od tego odstępstwa, bo powodów może być wiele, np wspólna pasja, zainteresowania itd. Jednak to są najczęstsze przyczyny że wybieramy starszych czy młodszych partnerów. Tak jak napisałaś on może ją finansował ale ona mu dawała ciepło matki, spokój itd. A w najgorszych skrajnych przypadkach niańczyła i nadskakiwała, co mężczyźni uwielbiają. Nie zawsze chodzi o kasę, choć ludzie uwielbiają wszystko do tego sprowadzać. Z tą mądrością u starszych to też różnie bywa bo wiek nie świadczy o rozumie, mądrości. Bywają też dojrzali i młodzi ludzie. Autorko może dotąd po prostu nie znalazł mądrej rówieśniczki, choć to wcale nie jest takie trudne choć trzeba mieć odpowiednie warunki, a być może te mądre, które spotkał nie były nim zainteresowane, stąd zawsze wiązał się ze starszymi. Teraz spotkał Ciebie, widocznie mu odpowiadasz mentalnie mimo młodszego wieku, jesteś mądra, rozsądna, dajesz mu poczucie stabilności emocjonalnej (sama stwierdziłaś że jesteś dojrzała emocjonalnie) i dlatego z Tobą jest. To nie wiek odgrywa tu największą rolę tylko pewne cechy, które zazwyczaj występują u starszych osób, a nie młodych. No chyba że ma taki fetysz - lubi podstarzałe ciało :P ----żartuję ;)

Gość gość
Mialam cos napisac ,ale kaktus Ci juz wszystko ladnie nakreslila,nie masz powodu do zmartwien -szczescia zycze ..

Takie zachowanie zwykle ma podłoże z dzieciństa, przeważnie mężczyzna tworzący zwiazki... poszukujący dużo starszych kobiet, miał dominującą matkę, która tak na prawde nie dała mu tyle ciepła, ile powinna dać matka i teraz szuka w kobietach tej prawdziwej matki.

Gość gość
nie jest to zaściankowy tok myślenia tylko wynika to z psychologii x Tą całą psychologię można sobie w buty włożyć, psychologia jak i ekonomia, to najczęściej jak wróżenie z fusów i opiera się zazwyczaj na domysłach, które często wcale nie są trafne. Autorko zamiast pytać na forum pseudo znawców, zapytaj faceta wprost, dlaczego wiązał się z taki kobietami.

Gość gość
Tak samo jak dużo starsi mężczyźni preferują dużo młodsze kobiety z uwagi na potrzebę bycia mentorem w ich życiu. x I tu się mylisz, większość starszych facetów którzy latają za małolatami wcale nie chce być żadnym mentorem, zależy im wyłącznie na seksie, młodym i jędrnym ciele i na tym, że nad taką małolatą mają totalną władzę i mogą nimi bez problemów sterować. Nie ma to nic wspólnego z bycia przewodnikiem przez życie!

Gość ajanka
Mówił, że były mądrzejsze od rówieśniczek, a co do matki - mam wrażenie, że jego mama faktycznie jest dominująca.

Gość gość
Ale ty masz problemy autorko, albo facet ci się podoba i próbujesz coś stworzyć, albo nie i dajesz sobie spokój. Roztrząsanie przeszłości ci nie pomoże, bo to tylko idiotyczne domysły, przeszłość to przeszłość, liczy się to co przed tobą... przed wami.

Gość ajanka
Wiesz, mój poprzedni facet wydawał się dobrym, ciepłym facetem a tak naprawdę się nie zaangażował, zdradził mnie... więc teraz wolę być wyczulona na symptomy, że coś może być nie tak :(

Gość gośćasia
Hehe no tak ;) jak ktos napisze ze jak ktos woli starsza bo poszukuje w niej matki i opiekunki do seksu to ma zasciankowe myslenie :) ale jesli ktos napisze ze jak ktos woli mlodsze to leci tylko i wylacznie na mlode cialo i ciasna ci/pke to ma juz racje? Tak pisza tylko te starsze kobiety ktore maja kompleksy z powodu swojego wieku... :o

Gość gość
Tego nigdy nie można być pewnym, ba... nawet własnego zachowanie nie można przewidzieć, bo dziś się kocha, a jutro nagle wszystko może minąć.

gość 11.26 ----- ja pisałam o poważnym związku, trwającym latami, a nie na seks. To tak samo niekiedy młodsi wybieraja starszą żeby nabrać doświadczenia seksualnego, kiedys ojciec prowadził syna do prostytutki, teraz młodzi mężczyźni radzą sobie we własnym zakresie. Tak samo są dojrzali mężczyźni, którzy dla podbudowania swojego ego i dowartościowania, a także ze względów estetycznych wybierają młodziutkie kochanki. Ale nie o tego typu związkach tu mowa, tylko tych bardziej poważnych.

Gość gość
O jakim poważnym związku mowa jeśli w grę wchodzi 50-latek i 20-latka? Ewidentnie taki facet ma coś z głową, bo co taka młódka może mu dać poza ciałem i podbudowaniem własnego ego? Żaden rozsądny facet nie zwiąże się na poważnie z kimś kogo trzeba przeprowadzać przez życie za rączkę, od tego ma się dzieci. Czy to związek dojrzałego faceta z małolatą, czy małolata z dojrzałą babką, to nie zmieni faktu że w 99,99% przypadków to związki tylko przejściowe, które służą do zaspokojenia jakichś tam własnych potrzeb i prędzej czy później się rozpadną. Na ogół w tego typu relacje wchodzą ci, którym nie udało się z rówieśnikami.

Gość gość
gość wczoraj Taa, głupia baba, zapytaj go dlaczego penis mu urósł? Teraz przestaniemy chodzić do specjalistów, będziemy pytać pacjenta. Co za idiotka?

Gość gość
zostaniesz sama na starość z takim podejściem

Gość gość
Autorko czy ty zawsze wiazalas sie z rowiesnikami???

Gość gość
kaktusss wczoraj Często ciągnie do starszych z uwagi na to że nie potrafią odnaleźć się w roli partnera i nie jest to zaściankowy tok myślenia tylko wynika to z psychologii. Tak samo jak dużo starsi mężczyźni preferują dużo młodsze kobiety z uwagi na potrzebę bycia mentorem w ich życiu, a kobiety wybierają dużo dużo starszych z uwagi na brak ojca i potrzebę bezpieczeństwa x Bredzisz. Jak facetowi podoba się sporo starsza od niego kobieta, to tak naprawdę to zwykły maminsynek, który oczekuje od tej kobiety opieki i odważniejszego seksu. Są tacy co w ogóle całe życie będą się uganiać za 40-50tka. Stare ramole chcą młodej kobiety, bo trzeba sobie samoocenę podwyższyć, a do tego młodsza ma lepsze warunki rozpłodowe. I to wynika z biologii. Mentorowanie i psychologia nie mają tutaj nic do rzeczy. xxxxxx Do autorki, przecież on ci powiedział, dlaczego woli starsze. Ma takie zdanie, że 30latki sa dojrzalsze i tyle. Tylko, że teraz ta 30latka jest jego prawie rówieśnicą, więc tak naprawdę zamiłowanie ma do kobiet ok 30ski, a nie ogólnie do starych bab.

Gość gość
szukasz dziury w calym

Gość gość
a 30stka to mloda dupa, sama zaraz bedziesz miec tyle lat:D

Gość gość
chyba, ze umawial sie z kobietami w wieku swojej matki:d

Gość gość
kaktusss wczoraj gość 11.26 ----- ja pisałam o poważnym związku, trwającym latami, a nie na seks. To tak samo niekiedy młodsi wybieraja starszą żeby nabrać doświadczenia seksualnego, kiedys ojciec prowadził syna do prostytutki, teraz młodzi mężczyźni radzą sobie we własnym zakresie. x Coś się mieszasz w wypowiedzi, jedno z drugim się kłóci. Najpierw zaprzeczasz, a potem się zgadzasz. A ile znasz takich związków, trwających latami? Różnica wieku ok 20lat. I nie szukaj w parach gdzie pani ma 55 a pan 75. Ojcowie prowadzili swoich synów do burdeli tylko w określonych kręgach, zazwyczaj młody panicz zaliczał służącą niejednokrotnie siłą, a na wsi prędzej się ożenił, niż zawitał do burdelu, na który go też z resztą nie było stać.

Gość gość
gość dziś a 30stka to mloda d**a, sama zaraz bedziesz miec tyle latsmiech.gif x Czepiasz się. Dla 20latka nie jest młoda. Te 10 lat to przepaść. Ma 20 lat widzi że 30stka ma inne podejście do życia, które mu odpowiada to się nią interesuje. Nie chodzi o klasyfikację ile trzeba mieć lat, aby być starym, ale o to jak stara wydaje mi się osoba 10 lat starsza. Zonk. Dawno skończyłam 30 i pamiętam jak się patrzyło na osoby starsze od siebie w wieku 20 lat. Kiedy miałam tyle, to facet 28 lat był dla mnie starym prykiem. A jak się miało 15, to 18 latek się taki dorosły wydawał.