Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy Was tez tak bolalo po cc?

Polecane posty

Ja nie miałam takiego bólu. Moze miałaś inaczej cięcie robione. Ale staraj się nie skupiać na bólu tylko na dziecku. A ból z czasem minie.

Gość gość
No to ładnie niektóre z was faszerowali, kroplówka, ketonal, Paracetamol i jeszcze jakieś inne środki przeciwbólowe? I to wszystko połączone , każde w swojej dawce ma być bezpieczne? Ja dostawałam tylko kroplówkę z paracetamolem i świetnie działało, żadna morfina nie była potrzebna i żadne inne środki a na drugi dzień po cc z zamiutkiego rana dostałam blaszkę z przedziałką na rano , popołudnie i wieczór i tableteczki po 250 mg paracetamolu i było ok . W domu brałam ibuprofen 400 mg raz dziennie przez jakieś 4 dni jeszcze bo jak raz nie wzięłam za cały dzień to wieczorem kroku by wyjśc z wanny nie mogłam zrobić bo czułam palący ból w bliźnie:D. To znaczy że tabletki na mnie działały i tak miało być :) a pokarm był normalnie i w ciąży była już siara i po cesarce też mogłam karmić. Tak się zastanawiam , tu dziewczyny piszą że je strasznie bolało ...hmm..może to kwestia tego że jedni tną mięśnie brzucha a inni podobno praktykują rozchylanie mięśni prostych by dostać się do macicy? Kto tam wie co miał tak naprawdę ale skoro jedne bolało a inne mogłyby śmiać się z kawałów to o czymś świadczy.

Gość gość
Mnie tez potwornie bolalo, strasznie, srodki przeciwbolowe pomagaly tylko na chwile, a potem ten koszmarny bol wracal. Jakby mnie ktos nozem w srodku cial. Bol utrzymywal sie do okolo 3 miesiecy po porodzie.

Gość gość
Dla mnie rowniez bol byl koszmarny.Najgorzej przez trzy doby.Pierwsza to wlogole koszmar-ketonal w tylek i paracetamol w kroplowce nie dzialaly jakby wcale.Pomagala wlasnie tylko morfina w ramie.Na jakies...pol godziny.A moglam ja dostawac co cztery wiec modlilam sir zeby czas do nastepnego zastrzyku jak najszybciej plynol.Na to jak bardzo cierpialam po tym porodzie i jak koszmarnie sie czulam zaskakujaco szybko doszlam do siebie. Po tygodniu przestalam odczuwac bol podczas podnoszenia sie z lozka a po dwuch zapomnialam juz o operacji. wydaje mi sie po wiekszosci wpisow ze morfina jest powszechnie stosowanym srodkiem lagodzacym bol po cc.

Gość gość
E tam. Dostalam ketanol i paracetamol na zmianę. Po 6 godz wstalam. Wyjelam cewnik i do kieratu :) w domu bolalo czasami jaj obkurczala sie macica ale to dobry bil bo po nim zmniejszal mi sie brzuch. Bardzo szybko rana sie zabliznila. Mysle ze sprawa pokarmu jest indywidualna. Ja pokarmu na poczatku nie mialam i musialam pobudzać laktację.