Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co powiesz dziecku jak podrośnie?

Polecane posty

Gość gość

Hej. 8 miesiąc ciąży w trakcie i dziś dobra znajoma zapytała co powiem dziecku jak zapyta o babcię ze strony męża.? Babcia nie chce być babcią i tym bardziej poznać wnuka jak się urodzi. :-( Od początku mi i maleństwu życzy źle, dużo zrobiła mi krzywdy ale dziecko nie jest niczemu winne. Nie zabronie kontaktów z wnukiem, ale babcia nie chce go znać... Przykro mi, że ta mała istotka już teraz jest tak traktowana przez teściowa

Gość gość
jeżeli dziecko nawet nie pozna babci nie powinno o nią pytać, zwłaszcza jeżeli będzie miało chociaż jedna (twoja mamę). mój chrzesniak dla odmiany na trzy babcie i wcale im to nie dziwi, nigdy nie pytał dlaczego tak jest. Od siebie mogę dodać że czasem lepiej jak babcia nie ma kontaktu z wnukiem niż miałaby być toksyczna babcia i manipulować wnukiem.

Gość gość
Ale jaki masz prblem powiedzieć dziecu jak zapyta prawdę czyli: nie utzreymujemy kontaktów:? Po co z podowu dziecka utrzymywać jakieś chore relacje, czemu to ma służyć? AJ z moim ojcem nie mam kontaktu zostawiłą nas jak miałam 13 lat, moje dzieci nie znają dziadka i tak włąśnie im mówiłam. Przecież z podowu dzieci nie będę szukała ojca na całymświecie, aby tylko móc powiedzieć, tak to tówj dziadek, mozecie się kontakotować kiedy tylko dziadzio zapragnie, to przecież chore.

Gość gość
Ale w czym ty masz dziewczyno problem, nie chce to nie chce, olej to i jak zechce nie lataj za nią i bredż jak potłuczona jak w ostatkich zdaniu, miej trochę honoru, a nie plują świni w oczy, ata móiw ,że deszcza pada.Jak ty chcesz to dziecko wychować, skoro sama jesteś jakś nieoggarnięta.

Gość gość
Byłam dzieckiem z jedną babcią. Druga mieszkała w tej samej miejscowości, ale mama nie utrzymywała kontaktów ze swoimi rodzicami. Kiedyś spytałam o te druga babcie (koleżanka mnie uswiadomila), a mama powiedziała, że to nie jest przyjemny dla niej temat, więc więcej nie pytałam. Traumy nie mam ;-) To dla Ciebie jest problem, dziecka najpewniej to nie będzie zbytnio interesowało.

Gość gość
może wasze dzieci się cieszą że rodzina z jednej ze stron nie akceptuje

Gość gość
nie utrzymywałam kontaktów ze swoim ojcem, moje dzieci go nie znały, nawet nie wiedza, że umarl ostatnio, podobnie nie rozmawiam z siostrą, dzieci tez nie wiedza o jej istnieniu... kiedyś jak zapytaja to im powiem co z czego i dlaczego.