Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość glukoza898989

Dziewczyny czy ten roztwór glukozy

Polecane posty

Gość glukoza898989

jest rzeczywiście taki okropny? Naczytałam się, ze wiele kobiet po tym wymiotuje itd... Za tydzień sama mam to badanie i już się trochę boje ;) Wiadomo ze każdy organizm jest inny ale czy rzeczywiście jest tyle przypadków że kobiety az tak źle reagują na glukoze czy trochę wyolbrzymiają że to aż takie wstrętne?

Gość gość
jest bardzo słodki i tyle. Jakbyś sobie mnóstwo cukru wsypała do wody. Ulepek. Ja tam wypiłam bez problemu choć nie słodzę. 3 razy piłam i ani razu nie wymiotowałam, dobrze się czułam.

Gość gość
a mi bylo po tym niedobrze. z pol godziny mi sie odbijalo.

Gość gość
słodki, niesmaczny, ale już tak nie demonizujcie go, wypijesz i się nie nakręcaj bo to nakręcanie gorsze od samej glukozy

Gość gość
jeżeli możesz to nie idź w upalny dzień bo może zrobić ci się słabo.

Gość gość
Tez uważam że to jest przesadzone. Ja wypilam, mimo ze nie jem słodyczy i nie slodze napojow. Odbilo mi się i juz.

E tam,nie ma co panikować :D Ja przy pierwszej próbie - padłam "trupem" :o Wypiłam cały "napój" jak najszybciej i ...zemdlałam.Ponoć to normalne. A drugi raz,dodałam sobie do glukozy sok z cytryny - tak mi pani w laboratorium poradziła i szybko dobrze się skończyło.

Gość gość
Należę na fb do grupy dziewczyn ze zbliżonym terminem i teraz właśnie większość jest już po krzywej cukrowej. Na ponad 60 dziewczyn ze 40 miało już badanie. Z tego jedna zwymiotowała (rozrobili jej w ciepłej wodzie), a dwóm zrobiło się lekko słabo, ale już po skończonym badaniu czyli po dwóch godzinach od wypicia. Reszta nie miała problemu z wypiciem. Zapytaj lekarza/w laboratorium czy możesz dodać sok z połówki cytryny, wówczas to smakuje jak dość słodka lemoniada. A tak to po prostu jak słodka woda.

Gość gość
A w laboratorium razem ze mną badanie robiły 4 dziewczyny, wszystkie wypiły bez problemu. I wielokrotnie byłam świadkiem jak piły (u nas ciężarne robią zawsze badania w piątki) i nigdy nie widziałam, żeby któraś wymiotowała albo źle się czuła.

Gość gość
Robiłam krzywą cukrową na początku ciązy, dla mnie nawet z cytryną było to obrzydliwe, ale może dlatego że w ciązy odrzuciło mnie od słodkiego. Nawet owoców jeść nie mogłam bo mnie mdliło. Generalnie jeśli lubisz słodkie to aż takie złe nie będzie

Gość glukoza89899
Dzięki za odp :) Trochę mnie pocieszyłyście bo już myślałam, ze to faktycznie takie straszne :) O cytrynie słyszałam i na pewno wezmę ze sobą :)

Gość gość
jestem po 2 ciazach i nienawidze tego badania,wole kłucie,to jest tak cholerstwo słodkie ze przez godzine lezałam bo myslałam ze zygne

Gość gość
Przede wszystkim ktoś napisał dobra rade aby nie iść w upalny dzień. .no chyba ze w lab.jest klima. Badanie wykonuje się na czczo wiec nie jednej osobie może zrobić się słabo po wypiciu tego baaaardzo słodkiego napoju. Dobrze też mieć ze sobą np.kanapke i wodę aby po badaniu zjeść coś zanim się wyjdzie do domu z lab. Da się to wypić ale serio jest okropnie słodkie ..

Piłam dwa razy. Był niesmaczny, ale nie zrobiło mi się niedobrze. Posiedziałam dwie godziny, poczytałam, przeżyłam.

Gość Mamuuuuuu u
Ja kupiłam przez internet w jakiejś aptece glukozę o smaku cytrynowym polecam

Gość gość
W porównaniu do porodu pikuś.... Ale tak to moim zdaniem naj mniej przyjemne z badań. Moje rady ( krzywa miałam robione już 5 razy) : 1. Sok z cytryny, niby ktoś tam twierdził że zaburza wynik ale ja jako 3 krotny cukrzyk ciążowy informuje: wynik zmieni się o jakieś ilości śladowe, jak masz cukrzycę to i tak wyjdzie i cytryna nic tu nie zmieni. 2. Dwie szkoły wypicia, jak masz pojemny żołądek to lepiej rozcienczyc na dwa kubki( mniej słodkie), jak mało pojemny to duszkiem szybko jeden kubek a potem ze dwa lyki samej wody żeby z buzi ten słodki smak wypłukać. 2. Lepiej robić w wygodnym laboratorium, u mnie są kanapy, i z jednej skorzystałem leżąc na niej koło godziny.... Badanie jest ważne, musisz tak do tego podchodzić...musisz wytrzymać bo lekarz nie odpuści...cukrzycą ciążowa jeśli kontrolowana nic wielkiego nie zrobi, natomiast nie kontrolowana może doprowadzić do uszkodzeń dzidziusia i dużych problemów zdrowotnych u ciebie..... Więc niech moc będzie z tobą, i miej podejście że " wszystko dla dobra dziecka " POWODZENIA!!!!!!