Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak udrożnić przewody w zmywarce

Polecane posty

Gość gość

Kupiliśmy uzywaną zmywarkę po okazyjnej cenie. Jak się okazało, przewody ma pozapychane kamieniem i tłuszczem. Da się to czymś rozpuścić czy przewody do wymiany? Do głowy przychodzi mi ocet spirytusowy i kret (ten drugi mniej chętnie, wszak potem będę myć naczynia..). Ewentualnie te śmieszne płyny do zmywarek, ale nie wiem, czy nie potrzeba czegoś mocniejszego kalibru..

spróbujcie najpierw kupić środek do czyszczenia zmywarek - jest kilka dobrych na rynku. Wystarczy włączyć program zmywania na wyższej temperaturze. Może to wystarczy

Gość gość
justynka - poleciłabyś jakiś dobry?

Gość gość
hmm..a czy kret i te płyny do czyszczenia zmywarek to nie to samo? tzn. NaOH?

Gość gość
Podejrzewam, że wystarczy tylko odkręcić "wiatraczki", które rozpryskują wodę i ręcznie patyczkiem/wykałaczką przetkać otworki. Zobacz, na pewno są zatkane. Ja w każdym razie miałam też ten problem ze swoją wieloletnią zmywarką i w ten sposób sobie poradziłam. Mam nadzieję, że Tobie też wystarczy ten zabieg. Bo tak na zdrowy rozum, przecież rury są zbyt grube aby były zatkane. Napisz, czy pomogła moja rada. Amatorka zmywarek.

Gość Amatorka zmywarek
Do tego kogoś powyżej.... Masz dobrze poukładane w głowie? Tylko z jednym Ci się wszystko kojarzy? Czy coś z Tobą nie teges :P

Gość gość
Wybacz, czytam tekst o satanistce na tym forum i mam tak dobry humor z jej wypowiedzi, że musiałem potrolować troszkę:D

Gość Amatorka zmywarek
Aha... skoro aż tak Ci się udziela jej satanizm, to rozumiem i wybaczam :)

Gość gość
amatorka - oj nie, to syf wielkiego kaibru. Np. w rurce na odpływie, która ma średnicę kciuka jest otworek o średnicy 0,5 cm. Podejrzewam, że poprzedni właściciele nie wiedzieli, co to płyn do zmywarek. A w zasadzie właścicielka - starsza pani. Nic, poradziliśmy sobie mechanicznie - waleniem o zlew, przepychaniem szczotką. Większość syfu usunięta. Tak na 95%. Najgorzej jest przy takim zbiorniczku z pływakiem w systemie przezroczystych, plastikowych rurek. No cieszę się, że mój temat uszczęśliwił amatora penisów. Nie spodziewałabym się..

Gość Amatorka zmywarek
No to rzeczywiście, z Twoją zmywarką jest problem większego kalibru. Powodzenia :)