Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak mnie wkur... ta reklama nestle corn flakes bez glutenu!

Polecane posty

Gość gość

normalnie nie mogę, najbardziej ta baba, co mówi, że jej smakują ogromnie. Nie wiem dlaczego, ale mam zaraz mega wk******.

Gość gość
A mnie w*****a podkreślanie że bez glutenu skoro kukurydza jest bezglutenowa z natury. To ja już nie wiem, wcześniej była z glutenem czy jak? :D.

Gość gość
dokłądnie. to samo myślałam to jest chyba reklama dla idiotów. przecież kukurydza jest bez glutenu to co to oznacza ze producent robił jakąś mieszankę a nie z czystej kukurydzy???? nie czytałam składu na tych starych. oszukiwał ludzi????

Gość gość
Może chodzi o to, że nie zawiera nawet śladowych ilosci glutenu - to ważna informacja dla chorych na celiaklie. Czasem produkty mimo ze powinny być bez glutenu są nim zanieczyszczone - np jedna taśma produkcyjna etc. Reklamy nie widzialam, nie mam tv :)

Gość gość
Ja tam na śniadanie zamiast jakiś płatków wole kawę i papierosa.

Gość gość
To jest bardziej chwyt marketingowy. Fakt, to czy pudełko zawiera śladowe ilości glutenu czy nie, okaże się jak spożyje te płatki osoba chora na celiaklię ale to nie troska o konsumenta ale dorównianie kroku modzie na dietę bezglutenową. Zrobiono z tego trend i jak ludzie, nawet ci zdrowi przeczytają " teraz bez glutenu" a potem napisy mówiące o zdrowym odzywianiu to tez pomyślą że ten zły gluten był jakimś niepożadanym elementem. Weźmy pod uwagę że grono społeczeństwa wierzy w reklamy jak babcie w telewizję za czasów Jaruzelskiego (mówili w telewizji ) i większość osób nie umie odczytywać gier i machinacji marketingowych.

Gość gość
kawę i papierosa. xx och, jak ja tesknię za takimi śniadankami ... mama kp.

Fajnie że są takie platki bo dzięki temu dzieciom w prosty sposób można skomponować bezglutenowe śniadanie a w przypadku dzieci to wcale nie ejst proste zwlaszczaa jesli nie tworzy sie takiego nawyku od małego

Gość gość
Mnie też! Szczególnie ta baba zdlugimi wlosamici mówi yyyyy,no normalnie jak ulom jakis. Kupowalam czasami te platki ale owa antyreklama skutecznie mi je obrzydzila

Gość gość
Karolcia, a przeczytałaś 2 posty powyżej? Kukurydza nigdy nie zawierała glutenu! Chwyt marketingowy, w smaku to samo, ta sama chrupkość i bla bla wszystko to samo. No nic dziwnego, skoro to dokładnie te same płatki. I płatki kukurydziane Lubelli. Dla siebie wybrałam pełnoziarniste, a dzieciom słodzony syf. :)

Gość gość
To nie włączajcie TV problem z głowy.

Gość gość
Przepraszam za odświeżanie staroci, ale jakby ktoś tu trafił, to wyjaśniam. Też myślałam że to ściema, ale musiałam zainteresować się z uwagi na alergię dziecka. W starych, tak jak w większości płatków kukurydzianych, używano słodu jęczmiennego. Teraz zastąpiono go innymi słodzikami.

Gość gość
Mnie bardziej wkur.... ta dziewczynka. Masakra jakaś. Niby ładna ale wygląda jak dziecko z FAS ( czyli zespół alkoholowy-szeroko rozstawione oczy ) sepleni ( brawo dla reżysera reklamy ) i głos jak pokemon.

Gość gość
nie da sie tego nie włączać jak oglądam serial na ipla i reklamy same wchodzą nagle- oczywiscie 5 razy głośniej niż sam serial. Jak nie ryknie to zawału można dostać. I oni chcą żebyśmy oglądali reklamy i zachęcili siebie do zakupu czegoś co nas wnerwia?

Gość gość
Mnie bardziej w*****a reklama nescafe... Boże no nie mogę jak ja widze

Gość gość
Okropnie wpieniająca ta mała z reklamy nestle corn flakes bez glutenu. Ropuszkowata twarzyczka i głosik metalowej żaby. MASAKRA. Czy w Polsce nie ma ładnych dzieci?

Gość gość
ja dostaje palpitacji gdy leci reklama macdonalds z tym kolesiem co spiewa... :O

Gość gość
albo reklama bocian pozyczki

Gość gość
reklama Loan me pomozesz ? z jakas prostytutka

Gość gość
Rankomat z tą cycatka