Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Psychodelirium_

Te upały mnie wykańczają

Polecane posty

I tak znoszę je lepiej w tym roku, ale jak mam chwilę odpoczynku i zwracam uwagę na sprawy prozaiczne to ten gorąc przeszkadza mi cholernie, nawet nie dlatego że człowiek się poci i lepi, tylko przez to powietrze ciężkie, nużące i śpiące. Najchętniej wyemigrowałabym na Alaskę i żyła tam w drewnianym domku, cały rok patrząc jak renifery chodzą po ulicach, słońce wschodzi w liliowo-różowej poświacie, a ulice pachną mieszaniną woni drzew iglastych z zapachem zimnego metalu. Wieczorami siedziałabym z kubkiem gorącego kakao pod kocem i czytała albo oglądała filmy, wcześnie robiłoby się ciemno i dni byłyby odpowiednio krótkie. Ech, myślałam, że już nie mam jakichś specjalnych marzeń ale jak pomyślę o tej wizji to jednak dobry kandydat na marzenie. Póki co jednak pozostaje czekać na zimę.

Gość gość
jakie upały. Upały to są na południu europy, a u nas, to tylko czasem, naprawdę rzadko.

Gość gość
przecież czytać i oglądać filmy możesz i teraz.

Gość gość
oj narzekaczko, kilka dni w roku prawdziwego ciepełka a ty marudzisz. Ja nareszcie zaczynam żyć i cały rok czekam aż będzie prawdziwe lato jak kiedyś. Teraz 2 dni ciepełka i znów zimno :(

Łagodne ostatnie dwie zimy, ciągnąca się seria upałów obecnie, a na dodatek ponad 40 stopni W CIENIU w Hiszpanii... Być może jednak jest globalne ocieplenie. Co do ,,cudownej'' Alaski to w maju przez kilka dni były tam ponad 30-stopniowe upały i była to pierwsza taka anomalia pogodowa na tych terenach w historii pomiarów temperatury.

Gość gość
Prawdziwy UPAŁ to był jak kilka lat temu byłam na wakacjach w Egipcie gdzie w Dolnie Królów było 48stopni w cieniu

Gość gość
właśnie, zimy są takie teraz jakby prawie ich nie było. Zresztą ja to nawet tęsknię do takiej prawdziwej zimy, jakie bywały, gdy chodziłem do szkoły ( a mam lat 30). Tęgie mrozy potrafiły być przez parę tygodni, a śniegu było w bród. Wiem, że pewnie niewiele osób tak ma, ale zawsze lubiłem padający śnieg, to ma swój urok.

Gość gość
Upały to potrafia byc na poludniu , u nas to taki przedsmak upalów prawdziwych,kilka dni w roku tak naprawde jest goraco, a reszta roku jest brzydka, albo chlodna, Polska to jeden z najzimniejszych krajów swiata , jest chyba w pierwszej 15 wiec nie jestesmy przyzwyczajeni i 30 stopni to juz upal, a awe Włoszech czy Hiszpanii 40 stopni w lato nikogo nie dziwi i ludzie jakos żyją

Czyli tam też już nie ma wiecznej zimy? O, losie. dziś No nie niekoniecznie, ostatnio mam mało czasu na oglądanie filmów i czytanie normalnych książek, robię to w przerwach, tak jak teraz wchodzę na kafe w międzyczasie robiąc coś innego. dziś Też mogę Cię nazwać narzekaczem skoro narzekasz, że znów zimno, jedni wolą to drudzy to i ja wolę zimno, więc sobie narzekam, chyba nikomu nie powinno to przeszkadzać. Poza tym to nie trwa kilka dni tylko już z miesiąc z niewielkimi przerwami :(

Gość gość
Wreszcie jest lato jakie powinno być i jest ciepło. Dla mne to bardzo dobrze, ale jakos tam rozumiem osoby co sie mecza w czasie upalow bo kazdy inaczej to w koncu odczuwa i jesli ktos zle sie czuje wtedy to ma prawo nie lubiec takiej pogody

Też uwielbiam zimę i śnieg i w nosie mam niską temperaturę kiedy to ma taki urok, oczywiście przymykając oko na okresy odwilży kiedy robi się mokro buro i ponuro. Byłam we Włoszech w któreś wakacje i tam rzeczywiście było potwornie, ale te upały jakie ostatnio są u nas trochę mi tamte przypominają, taka patelnia na ulicach i buchające gorące powietrze jak tylko wyjdzie się na zewnątrz. Fajne jest to, że można się cienko ubierać i powiewne, wygodne rzeczy nosić, ale to za mało żebym przepadała za latem.

Gość gość
Ja tez nie lubie takich upałów, wole jak jest tak pośrednio

Gość gość
U nas upały nosimy ciężko bo mamy klimat kontynentalny, a w takich Włoszech, Grecji itd jest niby goręcej ,ale jest tam klimat srodziemnomorski wiec zupelnie inaczej sie to odczuwa W miescie czasem te upaly sa ciezkie do zmiesienia np dzisiaj bylam w krakowie, sporo chodzilam i sie zmeczylam, przyznam, choc ja lepiej znosze upaly niz zimno moze dlatego,ze jestem szczupla i ciagle mi jest zimno , marzne zima nawet jak jest lagodna

Przez miesiąc z przerwami jest fala upałów na Alasce? Naucz się czytać ze zrozumieniem.

Ale przecież ja nie do Twojej wypowiedzi się odniosłam sajo, więc bez złośliwości, proszę. W tej samej minucie napisał ktoś z gościa i tej osobie odpowiadałam na temat upałów tutejszych, a nie alaskańskich, myślę, że to jasno wynika z treści.

nie znoszę lata . choć nie zawsze tak było . za czasów mojego dzieciństwa czy młodości nawet tej późniejszej też przecież było ciepło ,też się opalaliśmy czy jeździliśmy nad wodę i to częto rowerami ale terax na myśl ,ze miałabym gdzieś jechać rowerem .... mogłabym pogryźć ramę od tegóż roweru :D

a moim ulubionym zajęciem jest przez ostanie dni śledzenie .... prognoz pogody :)

Nie no ja też hulałam w lecie za gówniarza i nic mi nie przeszkadzało, wiadomo że to się zmienia, za to miałam inne jazdy typu strach przed strumieniem wody w wannie jak miałam kilka lat (nie dałam się wsadzić do wanny dopóki się nie zapełniła, bo mnie przerażało to jak woda się intensywnie lała), albo strach przed burzą (chowałam się w pomieszczeniach bez okien żeby nie widzieć piorunów i zatykałam uszy żeby nie słyszeć grzmotów). Zresztą, kto wie, może za parę lat znienawidzę zimę a pokocham lato, tak mi się różne zmieniają preferencje w ciągu lat, że jest to przecież możliwe.

Gość gość
Wytrzymacie grubaski, już zaraz jesień. Zeszłoroczne, znacznie cieplejsze lato przeżyłyście to i teraz dacie radę.:D

Gość gość
Ja też nienawidzę lata. Odliczam wręcz dni do jesieni/zimy

Gość gość
Masz racje autorko, wszystko sie lepi i duszno:) mnie tez to w*****a na maksa

Jak przychodzi zima to wyciągam Husky'iego z budy, narty i tak sobie jeżdżę po osiedlu.

Gość gość
Chuj z latem:) tez czekam na jesień i zimę:):), wtedy mozna sie okryc a latem cokolwiek zdejmiesz k***a z siebie to chocbys nago chodzil to i tak goraco bledeeee ohyda

Gość gość
A na wschodzie nie ma upałów. tak akurat :) znów na rowerku pośmigałam :P

jakie tu " wróże macieje " siedzą :) potrafi określić twoją wagę na podstawie twojej lubionej pory roku :D geniusz , istny geniusz :)

Gość gość
urocze

a u mnie jutro znowu 30 stopni i to pewnie też lekko okrojone .... i znowu nie pójdę na targ staroci bo nawet myśleć mi sie nie chce i znowu sobota stracona ...

Gość gość
gość dziś U nas upały nosimy ciężko bo mamy klimat kontynentalny, a w takich Włoszech, Grecji itd jest niby goręcej ,ale jest tam klimat srodziemnomorski wiec zupelnie inaczej sie to odczuwa x x Włosi mówią że ich upał jest gorszy bo wilgotny,a w Polsce suchy jednak wczoraj i dziś u nas też powietrze było nie do zniesienia bo wilgotne przed gorącym wilgotnym powietrzem nie ma się gdzie schować, wszędzie duszno :D we Włoszech byłam lipiec i sierpień,to najbardziej tam gorące miesiące