Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Corobia wasze panie do sprzatania?

Polecane posty

Gość gość

Do mam korzystających z takiej pomocy. Maz mi zaproponował bo rozmawial z pewna starsza panią ze swojej pracy - jestem na macierzyńskim. Ale zastanawiam się czy warto - w szafach będę musiała sama, lustra na bieżąco, tak jak podłogi i dywany - mam raczkujące dziecko. Sedes i umywalkę taka Pani myje? Lub prysznic i zlew? Bo jakoś mi tak głupio tego wymagać. Albo lodówkę? No w pokoju 3 latki tez chyba nie będzie sprzątać - tam 5 milionów zabawek, a każda trzeba z raz na tydzień wytrzec. Stawka niewielka u nas - ludzie płacą 7 zł, zaoferowała pani 10 to była zdziwienia. Nie wiem sama, poradzcie.

Gość gość
Jesteś ulomna że sama nie posprzątasz siedząc w domu?

Gość gość
Ale po c***ani do sprzatania, skoro w pokoju dziecka nie posprzata, łazienki nie, podłogi nie? Niech przyjdzie , posiedzi na,kanapie i kawke wypije i stuknie cie na te 10 zl za godzine.

Gość gość
Posprzątam. Ale maz chce mnie odciążyć. Mam 2,5 letnia córkę i 6 miesięcznego syna. Zarabiamy dobrze, wiec nie ma problemu.

Gość gość
U mnie sprzata lazienke odkurza myje podlogi sciera kurze myje okna ,ja sprzatam w szafkach sama ale to wiadomo ze nie co tydzien bo nie ma takiej potrzeby.Pani przychodzi w soboty ,ok wtorku sprzatam sama .I jeszcze prasuje pranie , bo nienawidze tego robic placimy 12zl/h jak myje okno to 12zl od sztuki

Gość gość
Ja mam taką pomoc. Przychodzi raz w tygodniu przed weekendem - czwartek /piątek. Ogarnia łazienkę na błysk - sedes, umywalka, prysznic, podłoga itp , wstawi też w międzyczasie pranie, rozwiesi. Poodkurza, myje podłogi, wyciera kurze, parapety. W kuchni przeciera blaty, wstawi do zmywarki jak są brudne naczynia (to rzadko bo ja robię to na bieżąco), lodówkę to ja sama sobie ogarniam. W pokoju dziecka zabawek nie sprząta. Jeśli myje okna i zmienia firanki to innego, dodatkowego dnia. Płacę 150 zł za sprzątnięcie domu- bez względu ile się tej Pani zejdzie. Zwykle jest 8 -9 godzin.

Gość gość
Moja przychodzi 2-3 razy w tyg. Zajmuje sie praniem, prasowaniem, zmywa podlogi, wyciera kurze, sprzata lazienki, lodowke, szafki w kuchni, myje okna, sprzata auta w srodku. Mi zostaje gotowanie, zmywarka, ogarnianie na biezaco, czasami odkurze. Bierze 8zl/h.