Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kayyah

A gdzie na ferie

Polecane posty

Witam, w prawdzie wakacje jeszcze trwają, ale my z rodziną już wróciliśmy z pięknej Grecji, dlatego powoli myślimy już o feriach. Prawie od trzech lat nie byliśmy w górach ponieważ dzieci były małe ale w tym roku a właściwie w przyszłym planujemy wspólny długi wyjazd, tylko cały czas zastanawiamy się gdzie spędzić ferie z dziećmi. Chcielibyśmy już zacząć uczyć nasze 3 latki jazdy na nartach, powiedzcie gdzie wy jeździcie, jakie góry polecacie i gdzie są najlepsze warunki dla dzieci. My zazwyczaj jeździliśmy za granicę dlatego nie bardzo się orientujemy

Skoro dzieci są małe i nigdy nie byliście wspólnie na takim wyjeździe zimowym to chyba lepiej zacząć od polskich stoków. Zresztą nawet jeśli chodzi o kwestie instruktorskie to wiadomo, że lepiej jak instruktor będzie miał kontakt z dziećmi w języku polskim. W zasadzie wszędzie gdzie są jakieś stoki narciarskie, są też specjalne szkółki dla dzieci, więc to chyba nie problem żeby cokolwiek znaleźć. Ja na pewno polecam Szczyrk.

Ja natomiast ten Szczyrk odradzam. Jeśli ktoś chce gdzieś porządnie odpocząć i zwiedzić góry do trzeba jechać gdzieś albo do Alp albo gdzieś w Tatry. Tam jest najlepiej. Skąd ja to wiem ? Byłam z moim chłopakiem tutaj i tutaj ;) Teraz chcemy jednak pojechać gdzieś bliżej i dlatego stawiamy na Karpacz. Mamy do niego od naszej miejscowości zaledwie 50 km.

Gość gość
Jak ferie to tylko Zakopane. My zawsze szukamy noclegów na stronie http://otonoc.pl/noclegi-Zakopane. Mają bardzo dużą ofertę różnych obiektów. Każdy znajdzie coś dla siebie.

Wydaje mi się, że najlepszym miejscem będą jakieś spokojne i łagodne stoczki - przecież w tych tłumacz ludzi dzieciom może stać się krzywda. Pomyślcie może o Karpaczu albo o jakimś Zieleńcu? Ode mnie to blisko i wiem, że znajomi zawsze się zachwycają tymi miejscami i często korzystają z usług i porad na stronie http://naferie.pl/poradniki/ferie-w-gorach Sama za nartami nie przepadam - wole upał, plażę i wodę - i już mi tego brakuje! :)

Gość gość
góra żar w tym roku widziałam tam małe dzieci !!!

Moim zdaniem, jeżeli macie malutkie dzieci i chcecie je uczyć na nartach to powinniście zacząć od polskich gór i to tych łagodnych takich jak : Beskidy( Śląski ,Żywiecki Sądecki itd. ) , Sudety , Bieszczady a dopiero potem wybrałabym się z nimi w Tatry na narty i dopiero później jak już będą starsze jedźcie sobie w Alpy . Co z tego ,ze zazwyczaj jeździcie za zagranice . Prawda jest taka ,że cudze chwalicie a swego nie znacie . Poza tym uczyć dzieci gdzieś w Alpach jeździć na nartach ? no moim zdaniem nie bardzo.

My z mężem jesteśmy akurat wielkimi miłośnikami nart i w sumie w Polsce byliśmy już wszędzie, podobnie w Czechach nawet kilka razy w Austrii i raz we Włoszech, więc dokładnie wiemy jak gdzie wyglądają stoki, tylko że nigdy nie zwracaliśmy uwagi jak to wygląda pod względem dzieci i nauki jazdy, bierzemy pod uwagę tylko szklarską, Karpacz, zieleniec i białkę tatrzańską tylko nie wiemy gdzie dzieciom będzie najlepiej

My z mężem jesteśmy akurat wielkimi miłośnikami nart i w sumie w Polsce byliśmy już wszędzie, podobnie w Czechach nawet kilka razy w Austrii i raz we Włoszech, więc dokładnie wiemy jak gdzie wyglądają stoki, tylko że nigdy nie zwracaliśmy uwagi jak to wygląda pod względem dzieci i nauki jazdy, bierzemy pod uwagę tylko szklarską, Karpacz, zieleniec i białkę tatrzańską tylko nie wiemy gdzie dzieciom będzie najlepiej

Gość arabella31
Najlepszym pomysłem na zimowy wyjazd jest chyba wypad na narty. I to bez względu na to, czy już jeździcie dobrze, czy pierwszy raz będziecie mieli na nogach deski. Na pewno znajdziecie stoki, które będą Wam odpowiadały pod względem poziomu trudności. Fajną opcją jest też skorzystanie z serwisu w stylu tego: http://www.europe-mountains.com/pl/osrodek-narciarski/austria/zillertal/ . Wystarczy przybliżyć im swoje oczekiwania, a na pewno znajdą ośrodek, który będzie Wam odpowiadał. No i załatwią za Was formalności, a to też bardzo wygodne.

Gość kwasigroch24
naj***c ci do duoy ???

Gość gość
my już zobie zarezerowalismy miejsce w zalesiu mazury duzo atrakcji, jak będzie snieg to będzie może kulig, okolice piekne, sporo atrakcji dla maluchow, opieka animatorow, podoba nam się ze to miejsce ma duzo udogodnien dla rodzin z dziecmi

Gość gość
Ja wybieram się ze swoją rodziną do http://www.chotynia.pl/. Już nieraz bywaliśmy w tym hotelu i było naprawdę świetnie. :) mają dużo fajnych atrakcji, nie mogę się doczekać kuligu i sauny.

Gość gość
Polecam beskid sądecki Wiechomla ,Rytro ,Krynica na każdym z tych stoków tgz ośla łączka dla początkujących , animatorzy zabaw , kuligi i ogólnie można iśc na spacery jest co zwiedzac oglądać piękne góry fajne są to miejsca na wypoczynek nie sa tak zatłoczone jak zakopane czy szczyrk te 3 miejscowości leżą blisko siebie są oddalone o ok 20 minut tylko z Rytra do Krynicy jest jakieś 45 minut więc można spokojnie jechać w jeden dzień na inny stok

Gość gość
Zakopane albo Białka Tatrzańska czy coś takiego. My zwykle najpierw zatrzymujemy sie w Rzeszowie w Hotelu Ferdynand a potem jedziemy juz na narty np wlasnie do Białki

Gość aska865
Też byliśmy przejazdem w Ferdynandzie, super sprawa że są tak blisko dworca: ).

Gość gość
ferie nad polskim morzem w www.hotel-lidia.pl/ mozna odpoczac i nawdychac sie jodu to jest naprawde cudowne miejsce...

Gość gość
a moze do pieknego hotelu ze spa? ZObaczcie oferte www.laskowo.pl/ w taka pogode jak teraz jest nie marze o niczym innym jak tylko o przyjemnych zabiegach masazach i odpoczynku.

Gość gość
a my sie wybieramy tym razem w okolice poznania, bedziemy zwiedzac, jesc potrawy regionalne i odpoczywac w hotelu www.eurohotel.swarzedz.pl/

Gość edytaaay
My z rodziną wybieramy się do zakopanego. Jak szukasz noclegu to sprawdź na bookapart, może coś Cię zainteresuje, my znaleźliśmy świetny apartament. Nie mogę się doczekać wypoczynku!

Gość gość
Wisła i jej okolice są przepiękne i jest to pierwsze co mi rpzychodzi na myśl jak myślę o feriach zimowych - kominek, góry, spacery, dobre jedzenie. Mamy takie swoje miejsce gdzie bywamy nazywa się http://www.mercurewisla.pl/ mają idealnie przyrządzone steki, więc dla fanów takiego jedzenia to bajka

Gość Mirka34
Ferie zimowe wspaniale spędzić w górach, na przykład takim miejscu http://krajowy.biz/firma,apartamentrusakowkapl , jazda na nartach czy spacery w malowniczej okolicy, to rewelacyjna sprawa.

Gość zyziaa
Zakopane! A może raczej Białka Tatrzańska - w tamtym roku byłam tam z dziećmi, bo znalazłam fajny apartament na BookAparcie. Mieliśmy niedaleko do stoków i dzieciaki miały mnóstwo atrakcji :)

Gość gość
Ja na ferie wybieram się z moim chłopakiem do Zakopanego. Mamy już zakwaterowanie w www.excelsior.com.pl na styczeń. Byłam kiedyś w Zakopanym i bardzo mi się podobało więc chcę wrócić ponownie.

Gość Celia7
Ja lubię Zakopane, ale w tym roku postawiliśmy na Wisłę, w sumie już zarezerwowaliśmy noclegi na Bookaparcie, bo potem będzie problem. Mam nadzieję, że będzie super.

Gość gość
Ja w ubiegłym roku byłam w domu wczasowym www.zakopanetulipan.pl i byłam bardzo zadowolona. Lokalizacja świetna, wszędzie można iść na piechotę. Dodatkowo czyste i ładne pokoje.

Gość gość
Jak dzieci są jeszcze małe to można je zabrać ze sobą na taki wyajzd: http://family-life.pl/?ferie-rodzinne,189. Byliśmy w ubiegłym roku z mężem na ferie właśnie z Family Life i na miejscu, na stoku była opiekunka dla dzieci :)

Gość gość
a ja wsiadam do pociągu polregio i śmigam na narty, śniegu ma nie brakować a dojazd pociągiem już mam obcykany, dużo nie płacę i jadę bez stresu że mnie korek na zakopiance złapie