Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak czesto myjecie wlosy?

Polecane posty

Gość gość
Ale są osoby, które myją włosy codziennie, niezależnie od pory roku. Moja ciocia miała w biurze taką koleżankę, która, żeby zdążyć do pracy na 7.00 rano, to codziennie wstawała o 4.00 rano i myła włosy. Ja niestety jestem na to zbyt leniwa, żeby wstawać o 4.00 rano i myć włosy...

Gość gość
Ja myje co dwa dni a grzywkę codziennie. Dla mnie nie ma w tym nic dziwnego bo gdy włosy są jeszcze ok to grzywka po jednym dniu jest tłusta bo mam cerę mieszaną. Niech każdy myje jak chce i co komu do tego.

Gość gość
codziennie wieczorem kot mi wylizuje włosy

Gość gość
codziennie

Gość gość
do dziewczyn, które twierdzą,że po 1- 2 dniach włosy zaczynają śmierdzieć polecam szczegółowe badania hormonalne

Gość gość
gość dziś [17:24 albo po prostu dobre leczenie, bo taki problem jest np. przy ŁZS

Gość gość
generalnie diagnostykę medyczną

Gość gość
Codziennie, lubię, kiedy są świeże.

Gość gość
Codziennie to minimum bo z 5 razy w tygodniu to nawet 2 razy w ciagu dnia, inaczej czuję się niekomfortowo. e

Gość gość
Codziennie

Gość gość
Co 2 dni obowiązkowo, chyba że się spocę bardziej przy ćwiczeniu albo jest bardzo gorąco, to wtedy codziennie. Rzadziej nie dam rady, bo trzeciego dnia są po prostu przetłuszczone, mimo że nie przesadzam z czesaniem, nie używam pianek, odżywek, masek i innych specyfików. Ale poza tym grube, lśniące i zdrowe więc nie narzekam.

Gość gość
Prawie codziennie. Zaraz będę suszyć. Mam nadzieję że żadna wariatka znowu nie przyjdzie z gębą.

Gość gość
co 4- 6 dni, chyba,ze przebywam tak, gdzie kurz czy pył, albo jest bardzo goraco, wtedy pakuję glowę pod zimną wodę :)

Gość gość
Dwa razy w tyg.

Gość gość
2 razy w tygodniu i są świeże

Gość gość
Codziennie

Gość gość
Codziennie. Chętnie myła bym je nawet dwa razy dziennie ale są długie i grube więc z suszeniem jest problem:) w ciągu ostatnich 3 lat uśmierciłam cztery suszarki do włosów( dobrych firm ) bo musza bardzo dużo pracować :D Nie wyszłabym z domu w nieumytych włosach.

Gość gość
Raz co cztery dni, czwartego dnia nakladam sobie olej rzepakowy albo słonecznikowy na glowe i chodze tak caly dzien tylko trzeba uwazacc bo to brudzi jak gdzies sie dotknie gdzie nie trzeba. Splukuje to soda i octem rozcienczonym, wtedy wlosy tak nie siwieja i nie wyppadaja, mam mocniejsze niz moje sasiadki i mi zazdroszcza.pozdrawiam Barbara.

Gość gość
Raz w tygodniu. Czasem rzadziej. Jak zaczyna być coś nie tak to suchy szampon idzie w ruch i jest git :D:D

Gość gość
niestety codziennie. Bardzo mi sie przetluszczaja,mam cienkie wlosy i jak nie umyje to zaraz sa klapnięte. Musze myc rano. jak umyje wieczorem to rano mam takie jakbym nie myła. Aaa i jeszcze musze suszarka wysuszyc bo tez jakby same schły to beznadzieja.. takie glupie wlosy mam ale dobrze ze są :)

Gość gość
Właściwy kierunek to taki - https://www.sprzet-fryzjerski.pl/blog/?p=646 Nie wolno przesadzać z częstotliwością, ale też trzeba zwracać uwagę na szereg kwestii. Mam tutaj na myśli m.in. jakość kosmetyków, czy stan naszych włosów. Ja myję 2-3 razy na tydzień i wszystko jest w najlepszym porządku.

Gość gość
2x w tygodniu i jestem bardzo zadowolona z tego, bo nie cierpię myć, suszyć itd. Chyba bym zwariowała, gdybym musiała to robić codziennie.

Gość gość
2 razy w tygodniu. Znajoma (Azjatka) myje raz na dwa tygodnie i te włosy wyglądają wciąż świeżo i pięknie :)

Gość gość
Ja myję co drugi dzień.

Gość gość
Ja myje odżywka co 2 dzień. Raz w tygodniu szamponem sklap, długość zawsze odzywka.

Gość gość
Od kiedy myje odżywka włosy przestały mi się przetluszczac. Kiedyś zapomniałam i nie mylam wg przez tydzień i nic nie było przetluszczone. Serio, polecam ten sposób.

Gość gość
10:16 napisz coś więcej, jaka odżywka i jak to robisz, całe włosy myjesz łącznie ze skalpem?

Gość gość
dziś Ja tak kiedyś myłam przez jakiś czas, ale nie zauważyłam jakichkolwiek "zbawiennych" dla moich włosów efektów :) Raz na dwa tygodnie wcieram mieszankę olejów przed myciem i raz na dwa tygodnie płukam sodą.

Gość gość
Kallos Color, Ziaja tsubaki, Petal fresh. Te znam i używam. Normalnie nakladam odżywkę( trochę więcej niż normalnie) na włosy i głowę i dokładnie masuje sklap i długość przez kilka minut. Następnie dobrze wyplukuje i nakładam inna, treściwa odżywkę na długość. Ważne żeby przy takiej pielęgnacji nie używać kosmetyków z silikonami, ponieważ te w wielkości są zmywalne tylko sls. Często takie odżywki mają delikatny detergent jak kallos Color. Mycie odzywa się na zasadzie emulgowania łoju, nie zmywania go sls. Jest to super metoda do włosów suchych, kręconych bo sls bardzo wysusza włosy. Moje włosy są potem ładnie nawilżone, nie wysuszone, bardo miękkie i miłe w dotyku. Aaa i przy przejściu na metodę mycia odżywka należy najpierw wykonać ostatnie mycie szamponem silnie oczyszczającym z sls by pozbyć się resztek kosmetyków, olejków, silikonow itp.