Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy kapiecie codziennie dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Jak jest upał to kapie codziennie. Lub jak bawimy się na placu. Ale w taka pogodę jak dziś odpuszczam. Mam 4 m i 3 latke.

Gość gość
Widocznie jestes brudasem i siebie tez nie kapiesz. Przeciez dziecko sika, robi kupe nawet w mroz, a pod pielucha, to juz nie wspomne ile bakterii sie rozwija. A potem zapalenia drog moczowych i lament. Sams tez sie nie myj, zobaczysz czy ci bedzie komfortowo.

Gość gość
W upały to synek (2l) ląduje pod prysznicem 2-3 razy, normalnie przynajmniej raz dziennie. Malutkie dziecko zazwyczaj się ślini, jak czworakuje to się brudzi, zresztą kupa, siku, jak nie wykąpać dziecka przed snem?

Gość gość
Dla mnie wieczorny prysznic to jedna z większych przyjemności, czemu mam jej odmawiać dziecku? Owszem, kąpałam córkę codziennie, teraz pilnuję, by codziennie znalazła się pod prysznicem choć nie zawsze jej się chce.

Gość gość
latem tak, a normalnie to co drugi dzień

Gość gość
syn ma 2 miesiące, kąpany jest codziennie, a w upały 2 razy dziennie

Gość gość
hahaha oczywiscie wszystkie kafeterianki kapia codziennie.... a w realu jak mowie ze kapie codziennie to wszystkie matki pytaja sie po co

Gość gość
Jak się nie wybrudzi w piachu, nie spoci itd to co drugi dzień, tak tylko ręce, buzię i pupki, 1,5 r i 4 l. Ale oboje mają azs

Gość gość
Brudaski

Gość gość
Kapie 2-3 razy w tyg a pozoste dni myje

Gość gość
Ja nie rozumiem z kolei tego wybiórczego mycia- naprawdę komuś łatwiej umyć samą pupę, dłonie, pod pachami, twarz, zamiast po prostu wsadzić dziecko do wanienki, a siedzące/stojące pod prysznic? Nawet jeśli nie lubi kąpieli, to moment... a jeśli lubi- po co odmawiać? Ja myłam i myję dziecko codziennie, jedynie na wakacjach czasem odpuszczałam w warunkach mocno polowych i zaliczałam kąpiel w jeziorze za mycie.

Gość gość
ja kąpie codziennie syn ma pół roku

Gość gość
tak kape codziennie. Pozniej sie dziwic,ze mlode podrosnie i brudas co nie sprzata po sobie i wali starym capem. Jeszcze troche to zaczniecie mowic jak babcia mojej kolezanki,"ze z g.o.w.n.e.m sie nie bila" wiec kapac sie nie musi.

Gość gość
Codziennie chyba że jesteśmy wieczorem na basenie, to tam zaliczamy prysznic.... W upał siedzimytna basenie zewnętrznym ale wieczorem się też kapirmy

Gość gość
Pracuję w przedszkolu i powiem Wam, że zdecydowanie widać i czuć, które dzieci są kąpane codziennie, a które nie...

Gość gość
tak już bo, odróżnisz które dziecko jest kapane codziennie, a takie, które co drugi dzień:)

Gość gość
Tak jak napisałam - to zwyczajnie czuć! I widać czasami też. Czuć też, w którym domu pali się papierosy, widać nieświeże ubrania (cały tydzień w jednej bluzce - dziecko pani doktor - bez komentarza). Dzieci lubią się przytulać, siadać na kolanach etc. Nie trzeba się szczególnie przyglądać, aby zauważyć brudne uszy, mega brudne i długie paznokcie (to jest jakaś plaga!) i inne "kwiatki".

Gość gość
Oczywiście, że kąpię codziennie! Córka ma 13 msc. Jeden jedyny raz nie była kąpana bo została z moimi rodzicami jak wybraliśmy się na wesele a była malutka i mama nie chciała jej kąpać, ale kazałam umyć pupę wodą. Wkurza mnie jak ktoś mówi, że małe dziecko to się nie brudzi:/

Gość gość
Oczywiście że codziennie, co za pytanie???

Gość gość
hahah brudne uszy, bo się dziecko myje co drugi dzień? i co drugi dzień obcina się im paznokcie? taaaa... co jeszcze?