Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam bardzo poważne pytanie

Polecane posty

Gość gość

tym razem pisze serio i licze na poważne odpowiedzi.byłam u gin przed badaniem zapytał o porody.mówie jedno przez cesarskie cięcie.nie pytał dlaczego.to wam pisze że z powodów okulistycznych.gdy już siadłam na fotel spojrzał mi w krocze i powiedział się nie dziwię że nie rodziła.stad moje pyt.czy po wygladzie pochwy lekarz poznał że mam chore oczy czy jednak coś innego miał na mysli? Tylko co?

Gość gość
up

Gość gość
Zapewne miał na myśli bardzo wąskie wejście do pochwy. Myślij mi zdjęcie otwartej szparki, to ustalę więcej: ignisX1995@wp.pl Zdjęcie później skasuję.

Gość gość
acha już się wystraszyłam że coś ze mną nie tak.ale z drugiej strony to wszystkie kobiety mają tak jak nie rodziły a potem rodzą i ok.on to powiedział takim tonem że poczułam się gorsza od innych kobiet

Gość gość
chyba tak mają bo nie widziałam innych pochw.ale to nie zmienia że bardzo mnie zraniły jego słowa.czuje się jak wybrakowana kobieta.czy ktoś mnie rozumie?

Gość gość
Niepotrzebnie. Wszystko z tobą w porządku. Jeżeli chcesz pełnego opisu, wyślij mi zdjęcie szparki.

Gość gość
nie będe nikomu żadnych zdjeć wysyłać.ja pisze poważnie a tobie widze żarty w głowie.eh faceci

Gość gość
Jeżeli nie chcesz wysłać zdjęcia, to nie zadawaj pytań, na które bez zdjęcia odpowiedzieć się nie da. P.S. Kochana Pitopanterka :)

Gość gość
tak to ujął dosłownie przytoczyłam jego słowa.bo utkwiły mi w pamięci bo sobie myśle że może to jakieś aluzje do mnie że niby coś nie tak w mojej budowie anotomicznej.a mieszkam na ślasku w dużym mieście

Gość gość
Co za bufon z tego lekarza. Ja bym więcej do niego nie poszła.

Gość gość
Wyślij zdjęcie, to powiem ci napewno jak sprawy wyglądają. Zdjęcie później skasuję (bo to twoja własność intelektualna).

Gość gość
myślałam że bez zdjęć tak teoretycznie też się da ustalić ewentualna przyczyne.ale ok

Gość gość
nie no co ty więcej tam nie poszłam i nie pójde.

Gość gość
Szyjka macicy może jest skrzywiona.

To teraz dla odmiany idź do okulisty i spytaj co widzi w twojej melipie :classic_cool: może stwierdzi, że wszystko ok

Gość gość
i to można stwierdzić bez badania na sam wygląd?

Gość gość
a czemu jego nie spytałaś tylko nas?

Gość gość
No chorych oczu w kuciapce nie zobaczy he he. Musisz mieć coś z budową pochwy, na co byłoby wskazanie cc. Może to być też tyłozgięcie macicy, czy dziwna budowa miednicy, które bez trudu lekarz zauważy.

Gość gość
z tym okulistą ok he he chciałam dodać coś humorystycznego mimo że syt.dla mnie śmieszna nie była i nie jest.ale powiem wam że jak to powiedział te nieszczęsne słowa się nie dziwie że nie rodziła to sobie pomyślałam wtedy głupi ciul po cipie niby poznał że mam chore oczy

Gość gość
Bo jest zaintrygowana, zaniepokojona i chce się dowiedzieć o co chodzi. Co z tym zdjęciem ? Z nikim się nim nie podzielę. Odpiszę ci na mail'a, a zdjęcie usunę.

Gość gość
gość dziś Zapewne miał na myśli bardzo wąskie wejście do pochwy. Myślij mi zdjęcie otwartej szparki, to ustalę więcej: ignisX1995@wp.pl Zdjęcie później skasuję. xx Tak, tak zboczeńcu, wąskie wejście dyskwalifikuje rodzącą do sn. Wieź się zastanów co piszesz.

Gość gość
bo głupio mi było i tylko czekałam na koniec żeby wyjść z gabinetu.i więcej tam nie poszłam

Gość gość
Wskazaniem do cesarskiego cięcia może być nadciśnienie krwi, co w połączeniu z porodem może uszkodzić wzrok. Lub aktualnie zły wzrok, który może się jeszcze bardziej pogorszyć. Co do samej szparki, to wskazaniem do cc może być wąskie wejście do pochwy. Jeżeli pozwolisz mi zobaczyć, to pomogę ci. Proszę, pozwól mi pomóc.

Gość gość
Owszem, zbyt wąskie wejście do pochwy jest istotnym problemem, ponieważ w trakcie porodu może dojśc do rozerwania pochwy / głębokiego pęknięcia krocza i gwałtownego krwotoku. Później trzeba podłączać krew.

Gość gość
dobra dzięki wam wszystkim cesarke miałam przez wsk.okulistyczne chyba wcześniej już podczas ciąży by mi lekarka powiedziała że może być problem z porodem naturalnym a nie mówiła.to czemu ten się doczepił

Gość gość
Autorko absolutnie nie wysyłaj temu zboczeńcowi zdjęcia! Ty się stuknij w łeb kretynie. Budowa miednicy może być przeciwskazaniem do sn, a nie wąskie wejście. Wejście się podczas porodu rozciąga debilu razem z miednicą i szyjką! Jak się nie rozciągnie to wtedy się robi cc z powodu tzw komplikacji przy porodzie. Jak lekarz powiedział, że się nie dziwi, że rodziła cc to coś będzie z budową narządu w środku.

Gość gość
jakiś durny ten lekarz :( Żadna budowa pochwy nie dyskwalifikuje do rodzenia sn Ja na pewno bym dopytała co ma na myśli mówiac tak?

Gość gość
chyba że masz tam tak długie włosy, że dzieciak jak przez dżunglę musiałby się przedzierać

Gość gość
gość dziś dobra dzięki wam wszystkim cesarke miałam przez wsk.okulistyczne chyba wcześniej już podczas ciąży by mi lekarka powiedziała że może być problem z porodem naturalnym a nie mówiła.to czemu ten się doczepił x Przyszło mi jeszcze coś na myśl. Idź do całkiem innego lekarza i zapytaj czy z twoimi narządami jest wszystko ok. Jeśli jest wszystko w porządku, to chyba wiem o co mu chodziło. Możliwe, że masz ładną kuciapkę, a wiele kobiet kupuje sobie cc ze względu na to, żeby mieć swoje nieporozciągane przez sn(co mnie zawsze śmieszy). Widząc ciebie, to może mu przyszło na myśl: ładna mysza, to nie chciała se jej zepsuć i stąd cc.