Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gościowa22

Facet sporo zawodowo wymaga...

Polecane posty

Gość gościowa22

Mam 22 lata, od 2,5 roku jestem w związku z facetem któremu obecnie mocno nie pasuje to, że pracuję w sklepie odzieżowym. Twierdzi, że mogłabym się wybić w wielu dziedzinach, pracować w kilku pracach itd, byle zarabiać więcej i mieć na swoje przyjemności, łącznie z wyjazdami (odkładam na nie jak większość w moim wieku). Powiedzcie szczerze, jak to rokuje na przyszłość? W końcu to są moje pieniądze i mój wybór pracy, ja od niego nic finansowo nie wymagam...Wydaje mi się, że to też "wstyd" dla niego przedstawiać mu dziewczynę która pracuje w sieciówce...

Gość gość
co z tego że twoje pieniądze jak zarabiasz mało i facet chce żebyś miała więcej aby w przyszłości do ciebie nie dokładać

Gość gość
dodam, że on ma 28 lat i pracuje na wysokim stanowisku, ma dużo pieniędzy dla siebie samego.

Gość gość
a ja dodam że cię niedługo zostawi z powodu twojej małej ambicji

Gość gość
chyba nie wiecie, jak teraz jest ciężko o pracę :P szukam lepszych opcji, ambicje mam wyższe, jednak wydaje mi się że nie jestem jedyną osobą pracującą w tym wieku w sklepie odzieżowym...

Gość gościowa22
inna sprawa, że ja nie potrzebuję wiele, obecnie pieniędzy mam na tak "akurat", czyli jedzenie i ubrania + wakacje coroczne, ale on koniecznie chce, bym zarabiała więcej i najlepiej pracowała od rana do wieczora.

Gość gość
miałam takiego samego faceta, on pan pracujący w banku, a ja studiowałam na akademii medycznej i dorabiałam sobie, to powiedział mi ze jak ja z taka uczelnia mogę pracowac w sklepie odzieżowym :) wiecej mnie nie zobaczył. miałam juz dość jego ciaglych głupich tekstów.

Gość yyy7
skoro się go nie prosisz o pieniądze tylko masz swoje, to czemu wymaga od ciebie doświadczenia zawodowego jak u 40letniej baby?

Gość gość
bo nie chce żyć z biedaczką? kobiety też robią tak samo, też chcą żeby faceci szukali lepszej roboty mimo iż same dobrze zarabiają, a facetowi też starcza

Gość gość
racja, niech poszuka 40-latki

Gość gośc0
przecież to oczywiste, że jeszcze będziesz miała mnóstwo czasu i okazji na lepszą pracę ;) ale widać twój chytry facet już teraz myśli o tym, żeby ci przypadkiem w przyszłości do pieluch nie dokładać

Gość destynea
Dziewczyno, najważniejsze że masz pracę i własne pieniądze, nie siedzisz w domu i nie jesteś na niczyim utrzymaniu. Uczciwie zarabiasz na swoje potrzeby, przy czym jesteś młoda. Facet może robić tto z 2 powodów wierzyć w Ciebie, że stać Cię na więcej, dlatego próbuje Ci pokazać, byś od siebie więcej wymagała. 2 powód to taki, że nie pasujesz mu pod względem finansowym i tu najlepiej tego "królewicza" spławić, bo nigdy dla niego nie będziesz odpowiednio dobra.

Gość gość
a niedawno byl tutaj temat o tym, ze kobieta ktora cos osiagbela ie chce faceta bez ambicji co sie nie rozwija, haha, w druga strone to juz nie dziala, tylko facet ma sie rozwijac i ganiac za pieniedzmi

Gość gość
dokładnie jak sytuacja byłaby odwrotna to byście też pisały źle o facecie, że leń a kobieta to jest super heh nie dziwie mężczyznom, że wolą płatny seks bo prostytutki mają chociaż ambicje być dobre w tym co robią i kosztują mniej.

Gość gość
olej tego pajaca

Gość gość
No ale dziewczyna jeszcze studiuje, wiec pewnie nie ma czasu chodzic do kilku prac i ambitniejszych. On jest starszy, jest na innym etapie, ona na innym.

Gość gość
no i co z tego? chciała starszego to powinna się dostosować.

Gość gość
Do czego sie dostosowac? Co ty masz z glowa? Dziewczyna pracuje i sie utrzymuje. A ze jest mlodsza to normalne ze nie jest jeszce na takim etapie jak on, a wy p*********e jak glupi. Jak 17 latek spotyka sie z 22 latka i ona mu kaze zapieprzac w 3 robotach bo 'to nie jej poziom' to tez by bylo normalne?

Gość gość
nawet jakby był prezesem banku banków ode mnie dostałby kopa w zadek ,on może powiedzieć że mogę więcej no ale jak mu mocno nie pasuje to wypad z mojego życia

Gość Heniuś
Niestety w tym kraju im wyższe stanowisko tym zazwyczaj niższy poziom etyczny. Ja do czegoś tam w życiu doszedłem, ale zawsze szanowałem uczciwą pracę - nawet pracę sprzątaczki (zawsze sprzątaczkom mówię "dzień dobry" a np. urzędnikom państwowym nigdy) bo sam do pierwszej poważnej pracy poszedłem mając 15 lat i wciąż to pamiętam. Pieniądze i stanowisko to jeszcze nie wszystko! Trzeba jeszcze mieć klasę a tej próżno szukać u polskich kierowników (a zwłaszcza kierowniczek). Mam mocno wyj****e na wszelkiej maści karierowiczów. Ja chcę poza pracą też zrobić trening, przytulić dziewczynę czy spotkać się ze znajomymi - jak widzę te szczury co siedzą po 12 godzin to mi się rzygać chce. A łaska pańska na pstrym koniu jeździ - stanowiska może jutro nie być a wtedy będzie wielki żal do wszystkich tylko nie do siebie, depresja, wypalenie itp. - a ja nie zamierzam robić niczego, czego kiedykolwiek mógłbym żałować. Mnie nigdy nie interesowało nawet ile moje partnerki zarabiały - dorzucały się do wspólnej puli, więc było ok. Tylko niestety u mnie to one okazywały się materialistkami i ciągle kombinowały, jakby tu się dobrać do mojej kasy. Niestety ludzie są różni - moim zdaniem karierowiczów i pracoholików trzeba leczyć, podobnie jak alkoholików.