Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcę być znów tak szczęśliwy jak wtedy gdy byłem dzieckiem, jak to zrobić?

Polecane posty

Gość gość

Wtedy to jakby cały czas na haju, a teraz co? Z czasem wszystko blednie. Chcę z powrotem mój stary stan!

Gość gość
to proste! 1. przestań być odpowiedzialny 2. nic nie musisz, wszystko się stanie samo 3. i najważniejsze, wyprać mózg z tych wszystkich dorosłych umiejętności. Musisz się mentalnie cofnąć i bądź szczęśliwy. ja nie potrafię, ale Tobie życzę szczęścia "nie dorosłość stanowi problem, a zapominanie o dzieciństwie"

Gość gość
idż do s/powiedzi bo tylko niewinni ludzie czyli z czystym sercem są szczęśliwi a oczyścisz je właśnie w s/powiedzi

Spowiedź jednemu pomoże drugiemu nie, ale to prawda że trzeba mieć czysty umysł, żeby być szczęśliwym, tzn. pusty - nie w sensie "płytki" tylko taki chłonny, świeży i trochę naiwny.

Gość ojj stara modelka bez związku
Pamiętam właśnie taki stan z dzieciństwa kiedy w niedzielę po K/omunii św. wychodziłam z kościoła wówczas cały świat się do mnie uśmiechał i byłam szczęśliwa w sobie potem przez kilkanaście lat poszukiwałam tego szczęścia w życiu w różnych ścieżkach duchowych i nic tak naprawdę nie zaspokajało mojej duszy Dopiero po tych kilkunastu latach kiedy się nawróciłam i wróciłam do k/ościoła i S/akramentów św. wówczas dopiero po którejś tam z S/powiedzi św. odczułam ten super stan :) Spokój serca i radość życia. Więc polecam każdemu :)