Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

w co wierzycie? jakiej wiary jesteście?

Polecane posty

Gość gość

katolicy? ateiści może jehowi i jaki macie pogląd na Biblie została przerobiona czy nie i czy katolik powinien naiwnie wierzyć kk czy samemu szukać prawdy?

Gość gość
Ja jestem ateistą od zawsze a dzisiaj mnie opętał diabeł i kazał wstawić foty kafeterianek:(

Gość gość
SAMEMU szukać! Czytaj Biblię i módl się, aby Duch Święty Cię prowadził i On to zrobi, znajdziesz wtedy takie wyznanie, które jest prawdziwie od Boga :) Ja znalazłam:) Ale nie podam Ci nazwy, Bóg Ci wskaże, jeśli będziesz Go prosił :) nie jest to ani katolicyzm ani śj... Zwróć uwagę na prawdziwe dziesięć przykazań, te z Biblii... Pozdrawiam:)

Gość gość
Ja jestem żydówką. Moje dzieci są żydami. Jestem z tego dumna, nie mam nic do innowierców żadnej wiary. No może do muzułmanów, których wiara jest dla mnie nie do przyjęcia.

Gość gość
Jestem ateistką. Religie to sekty.

Gość gość
Wyznaję Jego Makaronowatość.

Gość De Vis
Ja jestem katoliczką. Wierzę w Boga, sama doświadczyłam z Jego strony wiele łask i jestem Mu za to wdzięczna.

Gość gość
gość dziś ateizm tez jest religią ;)

Gość De Vis
Nawet ateiści mają w sobie głęboką potrzebę szukania Jedynego Boga. Mogą ją w sobie zagłuszyć, wmawiać sobie, że nikogo takiego nie potrzebują, ale to nieprawda. A Bóg bardzo pragnie, żeby do Niego wrócili. To przykre, jak bardzo ludzie potrafią zatwardzić swoje serca.

Gość gość
Ja nie mam potrzeby szukania jakiegoś mitycznego boga, nie wmawiaj ludziom, że mają takie same urojenia jak ty.

Gość gość
niewiara jest również formą wiary

Gość gość
[gość 21:44] Nie wmawiam tego nikomu. każdy ma taką wewnętrzną potrzebę, nawet jeśli jej nie czuje. Każdy w swoim życiu poszukuje prawdy i miłości, a Bóg jest i Prawdą, i Miłością.

Gość gość
Wierzta w co chceta, róbta co chceta. Kiedyś się okaże czy mieliście racje, albo się nie okaże. Nikt tak na pewno nie wie co będzie po śmierci. Każda religia utrzymuje, że wiedzą, że maja "dowody", ale to brednie mniej lub bardziej prawdopodobne.

Gość De Vis
Tak.

Gość gość
pytanie mam do katolików czy bezgranicznie wierzycie w to co głosi kk? czyli np. zabranianie aborcji w każdym przypadku

Gość gość
Nie wierzę w żadną siłę wyższą, kiedyś ludzie wierzyli w Zeusa, teraz wiemy, że to ściema, za X lat ludzie stwierdzą, że Bóg czy Allah to taka sama ściema.

Gość gość
Tylko Latający Potwór Spaghetti jest prawdziwym stwórcą Wszechświata!

Gość De Vis
Kościół to my. Stanowimy jedną wspólnotę. Jeśli chodzi o zwierzchników, to tak, powinniśmy im wierzyć, jako że są to osoby bardziej doświadczone duchowo od nas. Natomiast jeżeli któraś z nauk Kościoła byłaby w wyraźnej sprzeczności z nauczaniem Jezusa (co raczej mało prawdopodobne, no ale załóżmy taki hipotetyczny przypadek), to wtedy nikt przy zdrowych zmysłach by się ich nie słuchał. W końcu my też mamy własny rozum, i potrafimy odróżniać dobro od zła. Poza tym Kościół cały czas się rozwija w wierze, a my nie mamy podstaw aby się go nie słuchać. Ja np. zgadzam się w 100% z nauką KK co do aborcji, ale nie dlatego, że On tak głosi, tylko dlatego że takie jest moje osobiste przekonanie.

Gość gość
BOGIEM JEST JEGO MAKARONOWATOŚĆ!

Gość gość
W epoce mroku i ciemnoty religia jest najlepszym przewodnikiem ludzi, tak jak w noc ciemną choć oko wykol najlepszym przewodnikiem będzie ślepiec. On zna wszystkie drogi i ścieżki lepiej aniżeli człek, który widzi. Kiedy jednak nastaje dzień, głupotą jest posługiwać się starymi ślepcami w roli tego, który idzie na przedzie.

ludzie stwierdzą, że Bóg czy Allah to taka sama ściema alach udowodnili ze to ksiezyc jedynie to z jahve i jezusem maryja maja problem bo sie objawiaja i robia cuda no charbel z jego ciała wypływa olej od stu lat ktury uzdrawia ludzi ojciec pio jego cuda zostały spisane w stu czterech ksiegach

gość dziś katolicy? ateiści może jehowi x chrześcijanka, wychowana w katolicyzmie, przynależę do Kościoła, ale mam pewne zastrzeżenia dot. wyznania np. kult świętych, jakieś tam uznawanie relikwii, przywiązanie do symboli, ale cóż, widzę też zalety (spowiedź uszna, hierarchiczny system - jestem antydemokratką). nie są to powody, bym zmieniała wyznanie, aczkolwiek bardzo szanuję każde wyznanie chrześcijańskie x i jaki macie pogląd na Biblie została przerobiona czy nie x nie mam wiedzy, by mieć na ten temat poglądy i ich bronić, ale przewaga nad islamem jeśli chodzi o historię świętych pism mi wystarczy:O:O:O:O poczytajcie sobie o powstaniu Koranu x i czy katolik powinien naiwnie wierzyć kk czy samemu szukać prawdy? x hm, naiwnie wierzyć moim zdaniem to grzech, głównie nalezy chcieć poznać i pragnąć Boga, co nie wyklucza, że kler ma cholernie ważną rolę w religii katolickiej, a wywiązuje się z niej najróżniej. po to są seminaria duchowne, różne wyrzeczenia i obowiązki, żeby duchowni mieli pewną przewagę nad wyznawcami i dobrze ją wykorzystali (poprzez duszpasterstwo). na ile to jest realne - mamy się starać, kapłaństwo zostało nakazane przez Chrystusa jak i cały kształt tej religii, więc o czym mowa.

A ja wierzę w ludzi, zwierzę w wielką wieżę sen w papierze na rowerze na spacerze w atmosferze za wybrzeżem pod szkaplerzem i pod pierzem gdy się zderzę i zaperzę świat rozszerzę i znów wierzę nie uwierzę że nie wierzę ale szczerze kocham jeże