Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziecko mdleje po kąpaniu..

Polecane posty

Gość gość

Witam. Może któraś z mam spotkała się z sytuacją podobna do mojej i bedzie mogła mi pomóc. Mój 4,5 letni synek od jakiegos czasu po kąpaniu słabnie , prawie mdleje i natychmiast zasypia. Czasem do tego jeszcze wymiotuje. Jaka może być tego przyczyna?

Gość gość
Do lekarza!!!

Gość gość
Powinnaś to skonsultowałać z lekarzem a nie z forum

Gość gość
Wiem ze do lekarza. Mieszkam za granicą a tu lekarze nie mają zbyt dużej wiedzy. Niedługo będę w PL a martwię się dlatego zapytałam czy ktoś może byl w podobnej sytuacji .

Gość gość
moze kapiesz go za długo w goracej wodzie ? to osłabia

Gość gość
Kapie się w letniej wodzie. Odkąd pamiętam nie lubił cieplej wody. Kąpiel trwa kilka minut

Gość gość
a jak zamiast kapieli zrobisz prysznic?

Gość gość
kąpiel zamień na szybki prysznic, może pomoże. Jednak to co piszesz jest niepokojące, udaj się do lekarza jak najszybciej

Gość gość
Próbowałaś kąpać go rano? Moze jest taki zmeczony wieczorem i ciepla woda go osłabia tak ze tobie sie wydaje ze mdleje a on po prostu zasypia na stojąco? Jak rano jest tak samo to do lekarza i to szybko.

Gość gość
Jakie wy dajecie kretyńskie rady "zamień kąpiel na prysznic" :O To tak jakby poradzić dziecku, które nie może pisać bo ma urwaną prawą rękę, że ma pisać lewą :O

Gość gość
rada z prysznicem wcale nie jest kretyńska. Widocznie siedzenie w wodzie dziecko osłabia, usypia, więc logiczne, że prysznic mógłby być lepszym rozwiązaniem. Idź się puknij w łeb :O

Gość gość
No proszę, tak cudownie się żyje za granicą a do lekarza musisz do PL przyjeżdżać??? No niemożliwe !

Gość gość
kurde to nie jest normalne:/

Gość gość
Nie wiem, ile wody lejesz do wanny, ale serce powinno byc zawsze nad woda!

Gość gość
Jak mnie drażni cos takiego! tak lekarze za granicą nie mają wiedzy, dlatego nie ma po co iść(lepiej na forum zapytać) a prawdziwy powód to pewno nieumiejętność porozumienia się? Lekarze w Polsce to sami noblisci? A ty mieszkasz w dżungli i znachor nie ma wiedzy? Weź się dziewczyno nie wyglupiaj i idź do tego lekarza zamiast czekać na wakacje w Polsce bo sprawa jest poważna!

Gość gość
teraz tak czytam o tym i nie tylko twoje dziecko tak ma,musis isc z tym do lekarza jak najszybciej

Gość gość
Dokładnie do lekarza już!!! To jest poważna sprawa, jak nie znasz języka to weź ze sobą słownik polsko-(tu wstaw odpowiedni język) i palcem pokażesz lekarzowi o co chodzi!

Gość gość
wada serca, pewnie wyjdzie coś a komorą.

Gość gość
Nie rozumiem jak bez znajomości języka można decydować się na "poważne " życie za granicą, czyli na przykład posiadanie dziecka. Wiadomo że wiąże się to z koniecznością kontaktu z różnymi instytucjami jak np służba zdrowia. I później mamy takie przypadki, że dziecko chore ale ze mamusia ani be po angielsku (bo zakładam ze to UK oczywiście...) to twierdzi ze lekarze się nie znają, ona musi do swojego rodzinnego w Wygwizdowie. Tylko dzieci na tym cierpią.

Gość migrantka
tekst z prysznicem nie jest radą tylko pytaniem o to co sie dzieje jeśli dziecko bierze prysznic zamist kąpieli, do lekarza czywiście trzeba, zobacz tutaj jest wątek, poszukaj po sieci, ale mimo wszystko idź do lekarza miejscowego szybko: h t t p://www.forumpediatryczne.pl/forum/dziecko-ktore-mdleje-w-wodzie/watek/39137/1.html

Gość gość
Mieszkam w NL. Język nie Perfekt ale znam . Tu z lekarzami trzeba stoczyć walkę o każde skierowanie. Najlepiej wychodzi im przepisywanie paracetamolu.