Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość Gosia

Do czego służy DOLBY S?

Polecane posty

Gość gość Gosia

jak wyżej. Próbowałam wyczytać e necie ale sam techniczny bełkot z którego nic nie rozumiem.

Gość gość
To ta nowa pasta do zębów?

Gość gość Gosia
Nie pasta. Dostałam w spadku takie duże coś do grania ale nie mogę rozpracować o co chodzi z tymi przełącznikami. Tu jest więcej przełączników i pokręteł niż na pulpicie samolotu. Nawet nie wiem jak to cholerstwo włączyć. Boje się, że coś źle powciskam i jeszcze wybuchnie albo coś.

Gość gość Gosia
@ 3jane marie-france dziś system dzwieku przestrzennego, zebys slyszala dzwiek 'zewsząd' nie tylko z jednego punktu x To nie może być system dźwięku przestrzennego bo ten przełącznik znajduje się na czymś co działa na takie stare średniowieczne chyba kasety z taśmą w środku. Wtedy nie było żadnych przestrzennych uprzyjemniaczy. Dodam, że obok tego Dolby S jest jeszcze Dolby C i Dolby B. Ni cholery nie wiem o co z nimi chodzi. Ktoś się na tym zna choć kapkę? Głupio mieć sprzęt, pono bardzo drogi, którego się nie umie nawet właczyć.

dolby s, c, b to system redukcji szumow w kasetach magnetofonowych (c jest najnowsze, c i b to starsze typy) ;) jak sobie przelaczasz czy tam przesuwasz, zalezy jak to wyglada, to redukujesz szumy

Gość gość Gosia
Ten na którym jest ten przełącznik to na górze ma napis ONKYO DOLBY B-C-S HX-PRO a na dole STEREO CASSETTE TAPE DECK TA-6511.

no to wsadz tam jakąś kasete i pobaw sie tymi pokretlami nic sie nie stanie ;) nie wiem czy w ogole wieksza roznice uslyszysz ;) ja mam podobny gdzies na strychu, i jak bylam mala to wszystko przekrecalam, naciskalam i wiekszej roznicy nie bylo :P

Gość gość Gosia
Jest jeszcze jeden segment też chyba na kasety z wyglądu i też ma napisy Dolby B i C ale nie ma S tylko ma jakiś dbx. Ten klocek to: TECHNICS Stereo Cassette Deck RS-B965, a pod klapką piszę DIGITAL SERVO QUARTZ DD, na środku dbx-DOUBLE DOLBY SYSTEM DOLBY B-C HX-PRO, a po prawej na dole Linear Magne field class AA. Czyli mam chyba dwa na średniowieczne kasety. Spoko, bo kaset też dostałam całe pudło ale nie wiem co to za zespoły jakieś TDK MA-XG90 albo SONY METAL XR60

Gość gość
Ja p*****le Technics RS-B965 to z******ty sprzęt! Dziewczyno skąd tyś go dorwała, k***a!