Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Od kiedy mam zaradnego faceta, nagle koleżanek brak

Polecane posty

Gość gość

Jak go poznawałam i jak się zakochałam to nie miałam pojęcia ile zarabia i co ma a czego nie ma i szczerze mówiąc wisiało mi to bo zawsze wisi. Nie muszę mieć nie wiadomo czego i nigdy nie leciałam na bogactwa. Zresztą nie jesteśmy jakimiś krezusami ale mój mąż zarabia jak na polskie warunki dobrze, odkąd z nim jestem to wszystkie koleżanki naraz mi odmawiają spotkań i wykręcają się brakiem czasu. Oczywiście nie jestem już gówniarą która musi mieć psiapsiółki ale czasem brak babskiej pogawędki i przykro mi, że ktoś mi tak może zazdrościć braku zamartwiania się o pieniądze, lżejszej sytuacji materialnej. Dlaczego kobiety są takie zawistne? Co ja im zrobiłam?

Gość gość
hej mam podobnie , w dodatku widze ze moje grono kolezanek sie zacznie uszczuplilo jak schudlam 10 kg i zaczelam odnosic sukcesy w pracy. Przykre to, mi tez fakycznie brakuje dobrej kolezanki, ale wiesz co....lepiej miec dobrego faceta niz grono sfrustrowanych zazdrosnych kolezanek :) ps: macie dzieci?

Gość gość
Niby ci kasa wisi ale jednakże lecicie na beztroskę finansową

Gość gość
i to są zazdrosne kobiety nie przejmuj się nimi jeszcze przyjdą do Ciebie jak będą w potrzebie wiem coś na ten temat

lepiej miec dobrego faceta niz grono sfrustrowanych zazdrosnych kolezanek <><><> Potwierdzam. Ja też nie mam w ogóle żadnych przyjaciółek i mam to w du/pie. Faceta mam super i jak chcę o czymś pogadać to robię to z nim lub wchodzę i popiszę sobie tu. "Przyjaciółki' to tylko są dobre do obrabiania Ci du/py za plecami. Wolę 100 razy bardziej pojechać sobie sama do SPA niż wyjść na kawę z jakąś py/pą, która potem z zawiści i zazdrości obsmaruje mnie innym "przyjaciółkom". Zresztą...jak mówi moja mama..."koleżanki to się ma w przedszkolu, potem jest mąż i rodzina :) "

Gość PLPLq
Haha autorko nie zesraj się :D Znalazła sobie powód, czemu koleżanki mają ją w doopie, no tak każdy powód jest dobry lepiej tak niż przyznać się przed sobą, że np. latało się za chłopem, lizało mu d...ę, nie miało czasu dla koleżanek, więc w końcu Cię wykluczyły ze swojego grona :) Jakbyś była fajną koleżanką to nikt by Cię nie wykluczał. shaf78 - powiem Ci super zasada dla Twojego chłopa :D Facet ma swoich kolegów, bo raczej nie znam przypadków, by chłop porzucał kumpli dla baby, a kobieta jedna drugiej mówi, że w dorosłym życiu to już TYLKO MĄŻ. I siedzą głupie baby w domu, nie mają z kim wyjsć, bo postanowiły lizać d...ę chłopu, a chłop może odetchnąć sobie od domu z kolegami, a żonę zaczyna mieć za nudną nudziarę bez znajomych i z uśmiechem patrzy poza domem na wesołe koleżanki idące gdzieś we dwie

Gość PLPLq
lepiej miec dobrego faceta niz grono sfrustrowanych zazdrosnych kolezanek =x= Mało który facet powiedziałby, że lepiej mieć dobrą żonę niż bandę zazdrosnych kumpli :D Kobiety same pod sobą dołki kopią. Na szczęście nie wszystkie. Są też kobiety wesołe, towarzyskie, żyjące pełnią życia, nie poświęcającą wszystkiego dla chłopa, nie zamykającą się w domu.

Gość gość
Jak byłam grubsza, mniej zadbana to miałam bandę koleżanek. Ale wzięłam się za siebie, schudłam i skończyłam dobre studia co zaowocowało dobrą pracą. Jestem życzliwą osobą, nie chwalę się kasą, ale jak już lepiej zarabiam to chyba nie będę chodzić w ciuchach z lumpeksu jak za czasów studenckich. Dla mnie pieniądze się nie liczą, wiem jak to jest ich nie mieć i jak to jest je mieć. Spotkałam koleżankę, ja robiłam studia dzienne i biednie mi się żyło, jak dorobiłam coś okazjonalnie w kawiarni w weekend to było dobrze, ona pracowała w sklepie, często wyśmiewała mnie, że albo się chce mieć papier, albo pieniądze. Teraz mam o niebo lepszą pracę i dobrze płatną. Spotkałam ją ponownie, mówiłam, że pracuje tu a tu, cała była na twarzy czerwona ze złości, że mi się powiodło. Oczywiście dogryzła mi, że ona założyła rodzinę i musiała pracować byle gdzie, nie mogła sobie tak swobodnie szukać dobrej pracy jak ja. Takie są kobiety i lepiej mieć przyjaciółkę, która będzie się cieszyć z Twoich osiągnięć i martwić o Ciebie, niż bandę pseudokoleżanek.

Gość gość
Ja mam dwie takie przyjaciółki, którym mogę naprawdę zaufac i mnie nie zawiodły, oraz koleżanki, znajome z pracy, z którymi można gdzieś wyjść ale oczywiście ze wszystkiego się im nie zwierzam. Ja zarabiam też w miarę, męża mam, dziecko też i nie zauważyłam, aby były zazdrosne, zawsze dobrze się bawimy. Natomiast mam jedną koleżankę, jeszcze z dzieciństwa, której właśnie odbiło jak trochę kasy poczuła. Otóż ona pracowała w swoim życiu tylko kilka m-cy w sklepie, a później poznała swojego męża. Ciąża, szybki slub, pózniej drugie i trzecie dziecko. Jej mąż pracuje zagranicą i od razu było nowe auto, najnowsze telefony, pózniej xboxy dla dzieci itd. I ok, niech sobie kupują, tylko ona ciągle się chwali, np. auto-od razu zdjęcie na fb przy samochodzie, jak tego xboxa kupili zaraz zadzwoniła, czy mam jakieś gry, telefon-też zaraz pokazywała, niby, że zdjęcie dziecku robi. I jeszcze chwalenie się mężem- mój M. to taki cudowny, wszystko robi w domu, jak ma urlop to robi remont, wszystko mi kupi...no masakra. O niczym ciekawym nie można z nią pogadać, bo tylko w domu siedzi i z nudów seriale ogląda. Ciągle tylko temat mąż albo dzieci. Przecież ja wychodząc z koleżanką na kawę chcę właśnie oderwać się od tematu dzieci i mężów... Przez to nasz kontakt się znacznie rozluźnił. Wcześniej to była naprawdę fajna babka, a teraz się zmieniła i to nie tylko moja opinia, bo inni wspólni znajomi też tak mówią.