Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdybym skończył studia to pewnie bym teraz lepiej zarabiał

Polecane posty

Gość gość

Może ten post będzie brzmiał jak żalenie się ale muszę to z siebie wyrzucić. Rodzice mocno mnie nastawiali żebym po podstawówce poszedł do zawodówki bo zdobędę zawód i będę miał pracę. Tak też zrobiłem ale pracę zawsze miałem gównianą bo za mało płacili. W dodatku w moim zawodzie człowiek siedzi całymi dnami w pracy i nie ważne czy niedziela czy święto, jak wypadnie grafik to idziesz i robisz. Zarabiałem gówniane pieniądze zawsze około 1500zł/rękę. Żałuję że nie poszedłem do liceum a potem na studia. Dzisiaj bez studiów ciężko znaleźć dobrze płatną pracę. W wieku 28 lat poszedłem do liceum eksternistycznego i zdobyłem średnie wykształcenie, jednak do matury nie podchodziłem. Teraz mam 30 lat i gównianą zawodówkę i średnie bez matury czym mogę sobie tylko dupę podetrzeć. Moi znajomi pokończyli studia, jeden medycyna, drugi inżynier mechaniki, zarabiają pieniądze o których mi się nawet nie śni. Mam tego dość wszystkiego. W mojej obecnej pracy zarabiam 1287zł/rękę ;/ Cały czas szukam czegoś lepszego ale tutaj nic nie ma. Znajomi jak znajdą pracę i dostaną 1800zł/rękę to to już naprawdę szał i dobre zarobki w mojej okolicy. Nie wiem co robić, mam 30 lat, jestem w kwiecie wieku, zdrowy silny chłopak a siedzę i walczę o przetrwanie jak za pewne większość z Was. Macie jakiś pomysł żeby poprawić swój byt?

Gość gość
Zabawne.. wiekszosc ludzi narzeka po studiach, ze nie ma zawodu.. i tak jestes w lepszej sytuacji - mozesz jeszcze mature zrobic i pojsc na studia. Do zawodowki jzu nie bardzo mozna sie cofnac. Sprobuj podejsc do matury, co ci szkodzi?

Gość gość
A po co mu matura ? Teraz na studia to trochę za późno, chociaż ludzie robią. Ja nie mam matury, nie wyobrażam sobie teraz robić. I tak bym nie wiedział, na jakie studia pójść, bo nic mnie nie interesuje.