Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy jest ktoś kogo dziecko jest chore

Polecane posty

Gość gość

aktualnie? jakaś infekcja z gorączka, ból gardła? czy to w lecie możliwe?, do przedszkola nie chodzi

Gość gość
bo skąd się zaraził? jadł co prawda lody, taplał siew deszczu w sobotę, a w poniedziałek wieczorem gorączka i do dziś, nie byłam u lekarza, bo ile można, miesiąc temu było podobnie, jał też lód z lodówki, taki do napojów, no, ale czy to w lecie możliwe?

Gość gość
Te anginy to głównie w lecie się przyplatuja. Ja np. Też chora, katar kaszel- z czego pytam haha

Gość gość
no pewnie tak, ale nie wiem czy to angina czy co, bo niby gorączka już rzadsza i słabsza, ale jest, a u lekarza nie byłam, bo gwałtu nie ma, no, ale pytam was, bo już ręce opadają

Gość gość
Moje dziecko chorowała 2 tygodnie temu był katar i kaszel lekarz przepisał syropy na kaszel pulneo i hederasal po paru dniach minęło idź do lekarza z dzieckiem ja juz na drugi dzień leciałam a ty na co czekasz

Gość gość
nie ma kaszlu czy kataru, lekko boli go gardło nie latam w 1 dniu do lekarza, jak jest tylko gorączka, bo to i tak bez sensu, bo nic nie zobaczy zawsze jest stwierdzenie, ze to za wcześnie teraz gorączka mija ale nie pytam was czy isć do lekarza tylko czy w lecie wasze dzieci chorują

Oczywiście , ze chorują . Często przy nagłych zmianach temperatur . Dobrze , ze tylko lekka temperatura , bo moją córka latem często łapała infekcje pęcherza i anginę . Pomogła kuracja broncho vaxom.

Gość gość
dzięki bo się martwię

Gość gość
Przez trzy lata angina zawsze w lipcu byla

Gość gość
pytanie tylko czy u nas to angina jak gorączka słabnie, wiem lekarz poza tym nalotu na migdałąch nie ma, a i gardło tylko lekko czerwonawe

Gość gość
Moja córka 7 letnia, w pon. na 2 dni przed wyjazdem do Turcji zaczęła ostro wymiotować, tzn w nocy z niedzieli na pon. Rano w pon. tempka 39,6. Byłam pewna, że to jelitówka, bo takie ostre wymioty. Pojechałam prosto na ostry dyzur ze wzgledu na zaplanowane wakacje, dwa dni pozniej. Zrobili morfologię, CRP i gazometrię i wyszło, że najprawdopodobniej zapalenie gardła/angina, tzn jakis poczatek, bo ropy na migdałach nie było, ale wyniki krwii wskazywaly na infekcję bakteryjną. Dostała Zinnat i po pierwszej dawce, jak ręką odjął. Tez bylam zaskoczona tą infekcją, bo w sumie juz mało mi choruje, a tu zonk, i o takim nasileniu.

Gość gość
no mój miał lekkie mdłości 1 dnia, bez wymiotów teraz szaleje zobaczymy