Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rosliny doniczkowe kwiaty z lidla wasze opinie i doświadczenia

Polecane posty

Gość gość

Kupilam "drzewko cytrynowe" a raczej marna, biedna galazke, w czerwcu albp maju, za 17zl i fikus bonsai w czerwcu lub lipcu za okolo 12zl. Zadna z tych roślin się nie rozwija, mimo że wszystko robie z zaleceniami i mam ogólnie dobrą reke do roślin, a jakie były wasze doświadczenia z roslinami z lidla? Warto kupować?

Gość gość
ja nie kupuje żadnych roślin z marketów, lidlow, biedronek... w zeszłym roku kupiłam lawende - przekwitła a potem zaczela usychac, kupiłam storczyka przekwitł i zmarniał strasznie teraz mam trzy badyle i na żadnym nie puscił kwiatow, kupiłam oregano i mięte w biedronce, oregano uschło, mięta się trzyma Kiedys tez kupilam kwiaty na balkon, stokrotki, w połowie lata wszystkie zdechły, nie wiiem co oni robią w tych sklepach ale tam raczej odpady przywozą

Gość gość
aha i zapytaj w dobrej kwiaciarni o rade, bo może byc tez tak że trzeba przesadzic te drzewka, zauwazylam ze sklepowe rośliny sa posadzone w torfie, to wyglada niemal jak piach a nie ziemia, nie wiem jak cokolwiek moze w cyzms takim urosnąć :O Moja mama ma palme z Praktikera, jakas egoztyczna, byla malutka a teraz zrobiło się fajne 1,5 metrowe geste drzewko ;)

Gość gość
Ok, dzięki za odpowiedź, bo nad lawenda tez się zastanawialam, żeby kupic, poza tym myślałam, że może ja mam pecha, ale skoro Tobie tyle zwiedlo, to widać fatalne mają te rośliny :/ ciekawe czy mozna je reklamowac?

Gość gość
W praktikerze być może mają lepszej jakości rośliny, ja kupilam guzmanie w leroy merlin, 4 lata temu i pięknie rosnie, rozmnaza się, jej dzieci maja juz kwiaty i daja kolejne dzieci. Chyba w budowlanych marketach maja lepsze rośliny

Gość gość
Nie kupuj lawendy, potem się dowiedziałam że oni sprzedają lawende francuską, a nie wąskolistną. Wygląda ladnie, ale do naszego klimatu sie nie nadaje, owszem kwitła ale nowych listków nie puszczała, wrzesien i kaput, zaczęla usychac, jak ją wyrzucałam to widzialam że korzenie w ogole się nie rozwijały, byly takie jak ją wsadzilam do większej doniczki. Nie wiem czemu tak jest.

Gość gość
Jak to czemu? Bo im nie zależy byście miały piękne rośliny w domu tylko żebyście przyszły po kolejne roślinki i zostawiły więcej kasy u nich. A mnie to zniechęca. Jedna kupiona tam roślina zmarniała, żadnej więcej tam nie kupię. Ceny kuszące, ale lepiej dać dychę więcej i mieć porzadniejsza.