Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Juz nigdy nie kupie nic używanego!

Polecane posty

Gość gość
Używka w stanie idealnym? No nie rozśmieszajcie mnie! Nowe to nowe i tam mozna sobie rościć to co wy do używek

Gość gość
No to po co wobec tego klamiecie,ze jest w stanie idealnym?

Gość gość
Ale kto kupuje uzywaną zmywarkę. Używana zmywarka będzie miała niedoczysczony filtr i zapewne zakamienione uszczelki jeżeli nie była traktowana solą , często wlew , tam gdzie kratka jest zanieczyszczony bo sprzedający dosłownie w ostatnim momencie przed sprzedażą użyją taniego środka do wypłukiwania zmywarek. Może być już uszkodzony programator a poza tym , jaką mamy gwarancję ile taka zmywarka jeszcze pochodzi? Sprzęt RTV i AGD powinien być nowy z gwarancją .

Gość gość
No dobra,ale dlaczego klamiecie w ogloszeniach

Gość gość
Ja nie wiem dlaczego inni kłamią, ja kupiłam nową bo używki bym nie chciała z powyższych powodów. Nauczka na przyszłość autorko bo ludzie będą w dzisiejszych czasach chcieli zarobić czyimś kosztem.

Gość gość
ale kosztem naprawde bliskiej znajomej...

Gość gość
dla Ciebie ona jest bliską znajomą a dla niej Ty jesteś zsypem na rzeczy, których już nie chce. jeszcze musisz za to płacić a ona się zachowuje jakby Ci łaskę robiła.

Gość gość
Też kiedyś kupiłam ciuszki dla małego siostry, miały być w dobrym stanie,odebrałam osobiscie ale spotkanie było na miescie wiec dostałam torbe w rekę i pojechałam do siostry. Jakie było nasze zdziwienie jak się okazało, że ubrania są zmechacone, brudne i podarte. Szkoda, że to nie była aukcja to mogłam chociaż zarządac zwrotu. Teraz z kolei kupiłam na aukcji swpiworek i rożek, napisane było w bdb stanie. okazało się, że spiworek ma dziury, suwak szyty ręcznie z góry i z dołu, a rożek jest tak zmechacony, że musiałam kupić golarkę do swetrów. Teraz jeżdzę oglądać rzeczy, ale też mieszkanie ciemne nie widac rys(nadziałam się na komodę przewijak). Prawdę mowiąc kupujemy takie rzeczy bo nas nie stać :( jakoś trzeba przeboleć te straty. dzieci małe szybko wyrosną i tym się pocieszam. Na pierwszą wyprawkę dla malucha-syn pierworodny wydałam w tym roku ok 700zł: r.56-62-ubranka, kocyki,pieluszki tetrowe i flanela (raczej kupowane na wyprzedażach). to nie ma co sie dziwić że połaszczyłam się w koncu na rzeczy używane. Oby rządy się zmieniły, może to nam pozwoli odetchnąć. A teraz pozdrawiam wszystkie mamy

Gość gość
10.46 jaki problem by obejrzec rzeczy prze kupnem.Nawet jak kupuje sie na allegro uzywki to przeciez widac stan ciuchow juz na zdjeciach.Nie wyobrazam sobie jak mozna komus sprzedac takie buble ,szok.Ja sprzedaje rzeczy po dzieciach i tylko te co naprawde sa w stanie idealnym ja ogolnie dbam o rzeczy nie zalorzyla bym spranego,zniszczonego ,podartego i nawet zadarmo bym nie oddala tylko do smietnika wyrzucila

Gość gość
Ja często kupuję mimo, że parę razy się nacielam.

Gość gość
Jakie "kłamiecie"- ja pisze co i jak. Nigdy nie napisałam ze cos ma stan idealny bo takowy mozna zastać tylko kupując nowy towar. Jedynie cos bardzo dobrze moze wyglądać żałozone raz. Sprzedawałam kiedyś komplet do chrztu po córce/bolerko z miska ze smyka, czapka także i buty pod bolerko sukienka z malego osiedlowego sklepu. Całość zestawu kosztowała 250zl nowego. Chciałam spadać za 110zl to wszystko-raz założone i wyprane ręcznie. Dla wszystkich to za drogo jak za używane było-koleżanka chciała same buty i bolerko wiec powiedziałam 50zl jakie oczy zrobiła...no myślałam ze mnie wzrokiem zastrzeli. Uwazam ze właśnie kupujący używki maja jakieś wyimaginowane wyobrażenia i standardy jakie cos ma spełniać ale to moze najpierw zobaczyc i sie zastanowić a nie na łapu capu bo tanio a pozniej lamenty. Swoja droga..gdzie te wszystkie lumpeksiary ktore piszą ze same nowki albo w super stanie kupują?? Wszystkie piszą jakie to szmaty kupiły używane po dzieciach a podobno dzieci nie niszczą :P

Gość gość
Obcy obcym , znajoma znajomą, ja od teściowej dostałam siatę ubranek dla córki tydzień po jej narodzinach . Ubrania były z ciuchowni, wyprane w bardzo ostro pachnącym proszku bo jeszcze sztywne i z plamami których już nie dało się widać niczym odeprać. Wyrzuciłam tego samego dnia i tylko mąż miał lekko obrażoną minę bo jednak to od jego mamy i on nie rozumie tego całego szału by ubranko było nowe, ładne itp, ech, niektórzy mężczyźni :/. Też nie kupuję i nie przyjmuję od nikogo żadnych używek. Jak komuś za daleko do kontenera to niech szuka innego głupiego. Wyjątkiem są naprawdę uczciwe osoby które sprzedają to co zgodne z ich opisem.

Gość gość
hahahaa

Gość gość
ja tez sie nadzialam na wozek, tez ogladalam go w ciemnym pomieszczeniu, wydawal sie super i cena, a potem zesmy tydzien to wszystko prali, a na koniec i tak to opylilismy stowe taniej :) fakt faktem, ze doprowadzilismy wozek do dobrego stanu. a sami mamy pozyczony teraz. a co do ciuchow to tez odkupilam od kolezanki, fakt faktem, ze ciuszki zadbane, wyprane, ale dziewczyna miala straszne parcie na to, bym kupila od niej wszystko. byloby to glupota, bo moj syn urodzil sie sporo mniejszy od jej syna i jest miedzy nimi roznica 10 miesiecy - jej jest z jesieni moj z lata.. wiec niektorych rzeczy mlody by nawet razu nie mial na sobie, bo bylyby juz np za male albo wciaz za duze, a potem minelaby pora na nie itp itd. Sama nakupowala mnostwo ciuchow i chciala mi to opylic

Gość gość
głupia babo w ciemno 45 lal ,najpierw jedną dwie na próbę ,bez żadnych wstępów że będziesz chciała coś więcej najpierw sprawdzasz potencjalnego przestępcę

Gość gość
Dziwią mnie ludzie, którzy chcą kupić rzeczy w stanie idealnym, idealny stan to masz w sklepie za normalną cenę, a nie za grosze. Niedawno sprzedawałam meblościankę, wystawiłam tanio to jeszcze ludzie dzwonili i pytali czy ja im dowóz załatwię i opłacę... wolne żarty, to ja mam dokładać do sprzedaży? Już wolę pociąć siekierą i spalić. W końcu sprzedałam meble komuś normalnemu, przyjechał, obejrzał i wziął. Jestem uczciwa, wystawiam rzeczy na olx, które można przyjechać i obejrzeć, kupuję nowe ciuchy dla dziecka, bo nawet w lupie są znoszone, a starych ciuchów nie potrzebuję. Nikomu nie sprzedaję, najwyżej oddam za darmo albo spalę.

Gość gość
i zawiozlam wlasnie do pralni....tyle zarobilam.Mialabym nowy. Kolezanka juz mi wciska jakies ubranka, powiedzialam w twarz,ze nie i dlaczego i,zeby poszla wciskac komus innemu.Nie odzywa sie do mnie

Gość gość
ja tez dużo kupuje używanych rzeczy. Owszem, nacięłam sie kilka razy, ale i tak jestem na plusie. Co do kłamstw przy opisie sprzedawanych rzeczy. Kiedyś sprzedawałam spodnie po moim dziecku. ocieplane dżinsy, założone kilka razy. Babka w komentarzu napisała, że były rozprute w kroku. Serio tego nie zauważyłam, a rozprucie musiało być niewielkie, bo zwróciłabym uwagę robiąc zdjęcia. Byłam zła, że nie napisała mi tego w mailu, bo oddałabym jej pieniądze.

Gość gość
Ale nie dalo sie nie zauwazyc kilkunastu duzych plam z zeschnietego jedzenia. Ona pewnie go nawet nie czyscila.

Gość gość
A ja sama tez wystawiam rzeczy,opisuje dokladnie, robie zdjecia ew. zarysowan. Wiem,ze ludzie sie targuja, dziaduja. To nie nowosc. Babka chciala obnizyc 5 euro ceny nosidla(ergobaby). Uzywane 2 miesiace. Stan bdb. Kupilam (mieszkam za granica) za 76 euro,wystawilam za 55. Ona chciala zaplacic 50 z rpzesylka. Nie zgodzilam sie,to podziekowala,

Gość gość
To ze ludzie dziadują i chcą obniżyć cenę to dopiero przesada. Jak sprzedawałam wozek po 9mc użytkowania 3w1 kosztował nowy 1800zl bo fotelik maxi cosi chciałam 900zl za niego i wystawiłam na aukcje. Dupy licytowały i maili ze za 300zl biorą od reki to miałam cała skrzynkę-wolne żarty. Albo granie na uczuciach-bo ona taka biedna...to kup gorszy wozek za 100zl pełno tego na portalach a jak chcesz porządny i ładny wozek to dopłać.

Gość gość
Ja w ogóle nie kupuje nowych ubrań w normalnym sklepie, tylko buty. Potem ciężko to sprzedać nawet na 1/4 ceny. Kupuje nowe z metkami w lumpie, potem sprzedaje na pół ceny albo i mniej a i tak ciężko. Sprzedaje tylko ładne ubrania, robię szczegółowe zdjęcia, dokładnie opusuje jak są jakieś wady. Wychodzi mniej więcej 3 zł za sztukę z przesyłką a i tak jest za drogo. W lumpie kupuje mniej więcej za 10 zł za sztukę, kurtki po 20 zł. Zniszczone wystawiam na tablicy jako oddam za darmo, ale ludziska to się umawiają a nie przychodzą. Nawet smsa nie wyślą ze nie przyjdą a zarzekają się ze na pewno będą. Po znajomych w ogóle nie sprzedaje bo mi głupio. Kupuje tez na allegro i ostatnio się nie przejechałam, jak jest mało zdjęć to proszę o dodatkowe, jak nie przysyłają to nie kupuje. Na początku miałam różne wpadki ale teraz już wiem co i jak. Na pewno nie kupię juz nowych na allegro od polskiego producenta. Niby tanie a wygląda jak szmata po 3 praniach.

Gość gość
I jeszcze ... Jestem osobą która dba o ubrania, jak się popruje to szyję, jak poplami się to odplamiam, guziki przyszywam, zatrzaski wstawiam na nowo (kupiłam specjalny sprzęt do tego). Dla mnie stan dobry to dla innych bdb, już się do tego przyzwyczaiłam.

Gość gość
Nie rozumiem jak mozna kupowac uzywane rzeczy dla noworodka od obcych. Jeszcze jestem w stanie zaakceptowac jak ktos dostaje te ubranka od kogos z bliskiej rodziny, np siostry. Przeciez male dziecko nie potrzebuje tego duzo, szybko wyrasta, a wszystko wokol niego musi byc bardzo czyste. Nowe ubranka mozna kupic tanio i w zestawach.

Gość gość
Niektórzy myślą że jak używane to się za darmo należy.

Gość gość
dokladnie i jeszcze doplacic

Gość gość
na poczatku wystawilam nosidlo do negocjacji,ale teraz zmienilam. Babka mi ubliza,pyta czemu napisalam do negocjacji.Ta,ktora dziadowala o 20 zl. Nie,nie obnize. Nie robi mi to roznicy,ale dla zasady. Widze jakimi autami i w jakich ciuchach podjezdzaja ci,ktorzy sie tak targuja

Gość gość
dawajcie jeszcze jakies historie,ciekawie sie to czyta jacy ludzie sa beszczelni

Gość gość
Tez sie nacięlam na olx. Kupilam dla synka traktor brudera, z przesylka 90zl. Facet zapewnial ze traktor jest sprawny i w calosci. Okazalo sie ze czesci sa poklejone,kola przednie odpadaja przy zabawie a uklad kierowniczy nie dziala. Tylko unieszczesliwilam tym dziecko bo plakal ze nie moze kierowac. Od tej pory mam zasade ze drogie rzeczy kupuje nowe lub po wczesniejszym obejrzeniu. Na allegro jakos do tej pory nacielam sie raz a kupuje dosc czesto. Sama sprzedaje rowniez ale rzeczy tylko w bardzo dobrym stanie.