Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pomocy skurcze łydek :(

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkie Panie jestem w 31 tyg ciąży od kilku dni mam okropne skurcze łydek które uniemożliwiają mi nawet chodzenie :( Ból jest tak silny że aż chce się wyć z bólu :( Biorę witaminy dodatkowo magnez i nie pomaga :( Macie jakiś skuteczny sposób na ta przykrą dolegliwość dziękuję za pomoc :)

Gość gość
Magnez + potas. Skurcze są nie tylko z braku magnezu. Poza tym być może suplement się nie wchłania do organizmu.

Gość gość
Pożyczka na Dowód bez Zaświadczeń http://www.kredytyt.pl od 100zł do 200.000zł Odbierz pieniądze! - Kredyty na Wakacje 2015 - kredyty przez internet, dla Firm - Kredyt na mieszkanie/hipotekę - Pożyczka na Samochód bez BIK, Chwilówki na dowód Wypełnij krótki wniosek a my do Ciebie bezpłatnie oddzwonimy i przestawimy najlepszą ofertę Kredytu!

Gość gość
Ja miałam skurcze, nie tylko łydek to mnie lekarka wysłała pod kroplowke z magnesem. Nic nie zrobisz, sama. Za duże potrzeby jak na te preparaty dostępne bez recepty.

Gość gość
Skurcze łydek w ciąży występują nie tylko przez brak magnezu. Mi pomagało ułożenie nóg powyżej tułowia. Robiłam tak kilka razy dziennie po około 15 minut, żeby nogi odpoczęły. Dodatkowo spanie z rogalem. I najważniejsze masowanie łydek, żeby poprawić przepływ krwi.

Gość gość
mialam to samo, oto co mi pomoglo: picie duzej iloscie wody bogatej w magnez( niedobre ale coz) spanie z poduszka pod nogami kilka razy na dzien usiasc z nogami w gorze podkolanowki uciskowe zakladac zanim sie jeszcze wstanie z lozka no i oczywiscie brac regularnie magnez

Gość Hawajska85
Ja miałam w ciąży niedobór magnezu i z tego powodu łapały mnie mega skurcze łydek i śródstopia, po których ból męczył mnie przez pół dnia. Kupiłam jakiś suplement z magnezem, ale po 4 tygodniach zero poprawy. W necie przeczytałam dopiero po tym czasie, że są różne formy magnezu i że chelat się najlepiej przyswaja. Znalazłam chela-mag b6 z chelatem magnezu i kupiłam. Po 2 tygodniach było po sprawie. Biorę do teraz i skurcze nie wracają :)

Gość Urszula87
Mi taki problem pojawił się wcześniej, bo juz po 21 tygodniu. Poszłam do lekarza i dowiedziałam się, że mam niedobór magnezu (pomimo iż brałam suplement). Okazało się, ze ten magnez który brałam ma bardzo słabą przyswajalność. Poszukałam na necie i znalazłam chela-mag b6 z chelatem magnezu który najlepiej się ponoć przyswaja. I faktycznie, po 2 tygodniach było po problemie :)

Gość gość
Magnez. Mnie w 36 tygodniu w nocy złapał taki skurcz że wrzeszczałam z bólu- mąż myślał, że zaczęłam rodzić!!! To był okropny ból i łydka bolała mnie kilka dni jeszcze. Na szczęście to było tylko raz.

Gość Patrycja W
Mnie skurcze łydek męczyły po nocach przez kilka tygodni i kupiłam magnez - Neomag forte, ale okazało się, że bardzo słabo działa. Przez miesiąc praktycznie żadnych efektów. Nie polecam tego suplementu, strata kasy.