Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość serwantka

Ryzyko poronienia a procedura w Polsce?

Polecane posty

Gość serwantka

Witam, mam wysoką skłonność do poronień, jestem w trakcie leczenia i chociaż zachodzę w ciążę właściwie bezproblemowo, nadal przy lekach prawdopodobieństwo poronienia wynosiprzy moim schorzeniu koło 30 procent w szóstym tygodniu. Tak się składa, że szósty tydzień zamierzam spędzić w Polsce (mieszkam w Niemczech), w Poznaniu dokładniej. Co robić, gdy pojawi się krwawy śluz? Tak wyglądało moje pierwsze poronienie (dwa dni później zaczęłam krwawić mocno, a beta była już na zero). Podobnie wygląda każda moja miesiączka od porodu: dwa dni krwawego śluzu, pojedyncze żyłki, trzeciego dnia krwawienie. Co robić, jeśli pojawi się coś takiego w czasie urlopu? Jechać do szpitala? Na ginekologię od razu? Czy na jakiekolwiek pogotowie? Wzywać karetkę? Jakieś fora internetowe w stylu edziecko informują, że przy plamieniu to nie powód do strachu, więc co jeśli mnie nie przyjmą? Mile widziane doświadczenia z Poznania. Dokąd wtedy?

Gość gość
na Polną na Izbę Przyjęć, muszą przyjąć i sprawdzić, przede wszystkim zabierz wszystkie dokumenty co i jak, jakie masz problemy

Gość gość
Mnie w 5 tyg i 4 dni przyjelu z delikatnym plamieniem na jasno brazowy kolor. Powiedzialam ze zrobilam test i wyszla ciaza. A w pierwszej mialam takie plamienia a nie pojechaan do szpitala i po kilku dniqch juz leciala krew i duphaston jak dostalam to prEszlo i urodzilam zdrowa corke. I tym razem nie chce czekac tyko dosrac progesteron. Wzieli mnie na odzial na 3 dni dosyalam leki dzis jestem w 30 tug

Gość gość
Jechać na izbę przyjęć do szpitala. W Polsce jest dość dobra opieka jeśli o ochronę wczesnej ciąży.