Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja bez paznokci

Mam 17 lat i wciaz obgryzam paznokcie. Jak powinnam sie uwolnic?

Polecane posty

Gość ja bez paznokci

Czasem az wstyd mi trzymac palce na wierzchu. Teraz jest lato i mimo upalow nie zakladam sandalow ani niczego z odkrytymi palcami to wstyd jeszcze wiekszy. Milion razy sobie obiecywalam ze odtad nie obgryzam a nadal to robie. Po prostu zapominam o postanowieniu i nagle sie lapie na tym ze miowolnie znow gryze pazury! Siostra nadziwic sie nie moze ze ja tak gryze i gryze a najbardziej brzydzi sie gdy widzi ze obgryzam u nog. Mnie sama to brzydzi ale NIE WIEM KURWA JAK PRZESTAC!!! Nie rozumiem tego nalogu. Bo to juz nalog niewatpliwie i ciagnie sie od dziecinstwa. Alkoholika ciagnie alkohol, narkomana narkotyk czyli konkretna substancja chemiczna, palacza papierosow ciagnie nikotyna. Rozumiem. Ale co do k***y nedzy jest w obgryzaniu pazurow? Przeciez tam nie ma substancji uzalezniajacej!

Gość gość
W ten sposób odreagowujesz napięcie nerwowe. Trudno ci poradzić sobie ze stresami dnia codziennego.

Gość ja bez paznokci
Co za durne pytanie! Jasne ze bym chciala chyba dlatego zalozylam ten topik.

Gość gość
Gryziesz palce u nóg przy siostrze?

Gość ja bez paznokci
Oczywiscie a gdzie mialabym obgryzac jak obie mieszkamy w jednym pokoju? Mam wychodzic na klatke schodowa?

Gość gość
Posmaruj je czymś śmierdzącym :classic_cool:

Gość gość
To nic nie da. Ja juz probowalam sie fizycznie karac i nic z tego. Obgryzam dalej.

Gość gość
I pewnie Ci już tak zostanie bo to jest bardzo trudny do zwalczenia nawyk

Gość gość
Nie rozumiem jak można palce u nogi wsadzić sobie do buzi, dotykać ustami, językiem, zębami, fuj!... Obrzydlistwo!

Gość ja bez paznokci
Ja tez nie rozumiem ale jak widzisz mozna pakowac paluchy od nog do geby bo ja tak robie i dla mnie to tez obrzydlistwo tylko ze jak to robie to wcale nie uwazam tego za obrzydlistwo a za frajde.

Gość gość
To jak to taka frajda to zacznij obgryzać siostrzyszcze ;)

Gość ja bez paznokci
Zaskocze cie ale przyszlo mi to do glowy tylko siora sie nie zgodzila. Ona ma przepiekne palce i piekne paznokcie. Och a

Gość gość
Ja mam 30 lat i też obgryzam, ale u nóg nie :) Mój sposób to manicure hybrydowy ( kiedyś robiłam sobie żelowe paznokcie). Raz na 3-4 tygodnie musisz iść do kosmetyczki, utwardzi Ci płytkę, paznokcie podrosną.... Takich grubych, twardych ja przynajmniej nie obgryzam, szkoda mi ich popsuć, szkoda kasy... I po prostu jakoś mi tak przypominają, żeby tego nie robić.

Gość ja bez paznokci
Spytałabym się jej, czy mogłabym jej muszelkę wylizać, ale boje się że powie mamie :(

Gość ja bez paznokci
To o 15:41 to nie ja pisalam to podszywa pode mnie

Gość gość
Mi pomogły tipsy. Gdy zapominałam się i pakowałam palce do ust czułam plastik i to mnie skutecznie zniechęciło.

Gość ja bez paznokci
Chcialam dzis isc do kosmetyczki ale sie normalnie wstydze pokazac takie paznokcie. Co ona sobie o mnie pomysli? Szok. Dzis rano jeszcze nim wstalam z lozka znowu obgryzlam u nog. Szok.

Gość Pazurka23
Dziewczyny dobrze piszą o tipsach.Sama przez 10 lat obgryzałam paznokcie i nie byłam w stanie przestać.Wstydziłam komukolwiek pokazać swoje pazury,chowałam je bo były poobgryzane prawie do krwi.Kiedy zrobiłam swój pierwszy żelowy french byłam bardzo zadowolona.Bardzo wstydziłam się tych obgryzionych pazurków przed kosmetyczką ale uznała,że nie takie już widziała i najbardziej była ze mnie dumna,że z tym walczę i chcę się tego nawyku pozbyć,motywowała mnie.Mówiła też,że jak się będzie odgryzało też tipsy to najlepszym wyjściem jest terapia u specjalisty ze względu na nerwicę. Szybko przestałam obgryzać paznokcie choć czasami zdarzyło się włożyć je na chwilę do ust.Ponad pół roku takiej kuracji wystarczyło bym przestała całkowicie obgryzać paznokcie a teraz mam własne piękne,długie i grube już od roku.Z wielką radością kupuję coraz to nowe kolory lakierów do paznokci choć kiedyś mnie to nie dotyczyło.Polecam każdemu z całego serca tipsy żelowe.Naprawdę są skuteczne i pomagają z obgryzaniem.Trzeba tylko ponosić je przez dłuższy okres czasu.

zdecydowanie hybryda jest rozwiązaniem! możesz pójść do kosmetyczki lub kupić zestaw i zacząć robić je w domu.. u stóp również ;)

Gość gość
Podobno bycie fleja jest na topie... Wedlug kafeteryjnych pasztetów....