Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zawstydzona mama

leczenie hemoroidów w ciąży

Polecane posty

Gość zawstydzona mama

Witam mam taki problem. Jestem w 21tc, 3dni temu zauwazylam ze mam hemoroida :( kupilam w aptece czopki PROCTO-GLYVENOL, nie konsultowalam sie z lekarka, mam wizyte za 2tyg a juz bym chciala zaczac to leczyc. Czy ktoras z mam w ciazy je stosowala na wlasna reke??? Chcialabym zaczac jak najszybciej, tylko czy to nie zaszkodzi dziecku mimo stosowania się do ulotki? Prosze o pomoc :((

Gość gość
Możesz stosować, ja używałam po konsultacji z lekarzem Spróbuj ciepłych lub zimnych okładów, szybciej zniknie.

Gość gość
ja uzywalam masci procto glivenol, lekarz mi ją polecil. Dodatkowo gotowalam pedy sosny i robilam oklady z tej wody. Bardzo mi pomoglo

Gość gość
Można używać tego środka od 4 msc ciąży. Ja używam tez posterisanu i robie okłady z naparu z kory dębu. Poleca się też przekładanie lodu, ale tego akurat nie jestem w stanie wytrzymać.

Gość gość
nie stosowalabym niczego na wlasna reke, tylko po konsultacji z lekarzem. poki co dbaj o higiene, polewaj te okolice letnia woda jesli przynosi ulge, i najwazniejsze - zmien diete - ja juz myslalam ze mnie tez hemoroidy dopadly jak zaczelam jesc pieczywo chrupkie polecane przy cukrzycy ciazowej - myslalam ze nie wyrobie. odstawilam te trociny, jem wiecej owocow i wrocilo do normy. mozesz suplementowac magnez to pomaga, ale z masciami bym sie wstrzymala.

Gość szybkaulga
Witam, hemoroidy występują pod wieloma postaciami, a niektóre z nich można stwierdzić tylko poprzez kolonoskopię i to niekoniecznie. Nie mniej, dolegliwości, o których wspominasz, wskazują na hemoroidy - niestety. Tyle tylko, że źródło hemoroidów, które mogą mieć postać swędzenia, pieczenia, bólu oraz krwawienia, nie jest stwierdzone przez obecną medycynę. W medycynie dalekowschodniej, która uznawana jest za jej główne źródło wiedzy, za hemoroidy odpowiedzialna jest osłabiona lub zniszczona śledziona - bardzo ważny organ. Proponuję zastosować środek o nazwie HEMOREND, który leczy nie tylko przyczyny ale również skutki. Oddziałuje również bardzo dobrze na obniżoną macicę . Nieocenione działanie ma w przypadku zatwardzeń, które również powodują hemoroidy. Producent TRAPHACO - WIETNAM, posiada certyfikat WHO. Dystrybucja w Polsce: 509 471 222. Z tego co wiem z gwarancją zwrotu w przypadku braku pożądanych skutków.

Gość gość
Taka juz widzę jak kobiety w ciąży masowo kupują nieznany lEk w necie...

Gość K_I_N_I_A
ja dostałam od lekarza Proctolact. poczytajcie sobie o tym leku - bakterie, które leczą... bezpieczne dla kobiet w ciąży:) podpytajcie swoich lekarzy