Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy nad polskim morzem jest zawsze taka beznadziejna pogoda?

Polecane posty

Gość gość

Wybraliśmy się ostatnio na wakacje nad polskie morze. Celem podróży było Trójmiasto, które jest super, fajny klimat, doskonała infrastruktura, przepiękna gdańska starówka szeroka, piaszczysta plaża, dużo by wymieniać. Wszystko byłoby super gdyby nie ta wstrętna pogoda.... nad morzem ledwo 21 stopni i wiatr, że łeb chce urwać, a ja dzwonię do mamy na południe Polski, a ta mi mówi, że u nich upały i ponad 30 stopni :( na plaży zimno i paru śmiałków co to się opalało w kostiumach kąpielowych po 10 minutach skapitulowało. Potem było jeszcze gorzej, codziennie deszcze i chyba 15 stopni, totalna masakra jakaś. Czy na północy kraju w ogóle jest lato? mam na myśli tropikalne upały, że można się wygrzewać w słońcu a nie chować pod kurtką???? :/

Gość gość
Trzeba bylo jechac na Kanary albo do Francji a nie nad ten smierdzacy Bałtyk :O

Gość gość
no i drugi kolejny raz nie pojadę, bo w zeszłym roku też byliśmy (po raz pierwszy od 20 lat chyba) i pogoda była taka sama. Wcześniej wakacje spędzaliśmy na Bałkanach. Pogoda zapewniona a ceny takie jak nad morzem. Do tej pory byłam tylko 4 razy nad polskim (2 razy jako dziecko) i dlatego pytam.

Gość gość
pogoda w Polsce to loteria niestety, teraz kiedy w całym kraju upały pewnie nad morzem też byłoby nieźle...ale kto sobie moze pozwolić na urlop z dnia na dzień, ja muszę planować już na początku roku...dlatego biorę zawsze początek czerwca na zagraniczną wycieczkę, gdzieś gdzie mam już lato...i trochę w lipcu bądź w sierpniu, jak trafię na pogodę, to dobrze...nie to trudno

Gość gość
patrzę na zdjęcia koleżanek z Chorwacji czy Grecji, to mnie cos trafia, bo my dwa tygodnie spędzilsmy nad morzem a pogoda była tam taka jak u nas na jesień:/

Gość gość
podziwiam ludzi, którzy jeżdzą nad Bałtyk. Serio. Pogoda żadna, drożyzna i do tego polskie buractwo.

Gość gość
JA zawsze ghdy jechałam nad morze to miałam pogodę :) Kiedyś byliśmy dwa tygodnie w ustce, wszedzie lało w całej polsce przez dwa tygodnie padało a nad ustka nie było chmur przez dwa tygodnie piękna słoneczna pogoda i ciepło :) to samo jako dziecko byłam w Łebie słonecznie i ciepło całe dwa tygodnie, byłąm w krynicy na weekend cieplutko i słonecznie, byłam w trójmieście w maju, i było ciepło jak latem kąpaliśmy się w morzu nawet :) Także bierzcie mnie ja zawsze jestem gwarancją słońca ;)

Gość gość
ta jasne.. juz uwierze, ze w całym kraju lało a nad ustke spłyneła łaska pańska.. NIE MA takiej mozliwosci, ze jezdzisz tam od lat i zawsze masz pogode, sorry, nigdy w to nie uwierze. a to ze w maju sie kapaliscie w Bałtyku to juz kon by sie usmial, no chyba ze jako morsy :D

Gość gość
A ja tam nie lubie morza. Nic ciekawego nie ma. Uwielbiam natomiast gory. Od 3 lat jezdzimy z mezem w gory i zawsze wracamy zadowoleni. Na szlakach malo ludzi, piekne widoki, cisza, spokoj... ach, tesknie juz za tym...

Gość gość
no spoko, ja też lubie góry, tylko że moi rodzice pochodzą z górskiej miejscowosci i pól dzieciństwa tam spedziłam (mieszalismy potem w innym miescie). kazde wakacje, ferie u babci i dziadka w górach. moi rodzice wybudowali tam dom i tez jezdze tam. też kocham góry, ale ilez mozna?

wiesz w całej polsce pogoda była średnia. podobno ten tydzień będzie nad morzem upalny.

Gość gość
Ja mieszkam w Gdańsku od soboty są tu upały po 25+ stopni, i tak najbliższe dwa tygodnie zapowiadają :) kiepski moment trafiłaś - ja sama plażowania nie lubię - wolę jeziorka i tem w przedziale 19-25 max ale to co się dzieje w ciągu ostatnich 2-3 tygodni na drogach szybkiego ruchu wokół 3city to jakiś dramat masa turystów nie potrafi jeździć i wciska się zmieniając pas między dwa rozpędzone samochody do 120km/h - gdzie nie ma miejsca auto ale musi się wepchnąć bo tak się jeździ w np warszawie i później widzę jak palant jeden z drugim ogląda samochód 30 min i blokuje kompletnie przejazd zajmując dwa pasy zamiast zepchnąć auto na pobocze... Odcinek z domu do Sopotu, który zazwyczaj robię max w 40 minut teraz zajmuje 1,5h.... Bo co 3-5 km jest wypadek! Eh - ale tak zapraszam nad morze - pogoda ma być piękna w najbliższych dniach :)

Gość gość
W tym roku uważam, że lato była bardzo fajne. Było nawet przez pewien czas tropikalne. Była w tym roku w Międzyzdrojach i byłam bardzo zadowolona z pogody. Szukałam dobrego i taniego (choć wiem, że to rzadko idzie w parze  noclegu w miejscowości Międzyzdroje, Znalazłam fajną stronkę http://otonoc.pl/noclegi-Mi%EAdzyzdroje  z zaskakująco dużą ilością noclegów w Polsce i fajną usługą - lokalizacja najbliższego noclegu w miejscowości. Takie coś widziałam tylko na booking ale booking znowu ma dużo mniej hoteli niż ta http://otonoc.pl

Gość gość
Nie zgadzam się. Byłam na początku lipca w Rewalu przez tydzień i pogoda była fantastyczna. Opaliłam się, pozwiedzałam, poleżałam na plaży. Noclegi w Rewalu zarezerwowałam na stronie http://otonoc.pl/noclegi-Rewal