Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skojarzony

jak ważny jest dla was ślub ślub kościelny ?

Polecane posty

Gość gość
up up

Gość gość
Nie biegam do kościoła ale w Boga wierze, uważam, ze jesli ktos nie wierzy to nie powinno to stanowic dla niego problemu, bo co za różnica czy przysięga księdzu czy urzędnikowi? Skoro wie, ze jest to ważne dla drugiej osoby to przeciez nic nie traci a uszczęśliwia drugą osobę. Dla mnie to bez sensu poświęcać się i nie brać ślubu kościelnego bo druga osoba "nie lubi wesel" czy z jakiegoś innego błahego powodu. Umowę to ja mogę zawrzeć z Orange lub z gazownią, ślub to cos poważniejszego (dla mnie oczywiście), choć mógłby być i skromny, bez wesela itp. Sama bralam w miare skromny ślub, bylo przyjęcie tylko dla najbliższych, oboje jestesmy wierzący (w Boga, nie w kościół)

Gość gość
Ja ślubu kościelnego nie chcę i wołami mnie nie zaciągną do kościoła.

Gość gość
Należy przede wszystkim oddzielić ślub od wesela, ponieważ to drugie może być huczne nawet przy ślubie cywilnym i wtedy mogą się spełnić marzenia o byciu "księżniczką" . Dla mnie cudownie byłoby móc złożyć przysięgę szczerą, płynąca z serca ukochanej osobie przed Bogiem.

Gość jak krew
Jestem tu by powiedzieć wam: miłość, dobro i cierpliwość Jezusa do was nie ma granic, to on jest tym czego Ci zawsze gdzieś tam na dnie serca brakowało, to za nim była ta tęsknota kłująca Cię gdzieś od czasu do czasu, to stąd ten smutek gdzieś na dnie radości nie męcz się dłużej, już dziś zacznij modlić się o prawdziwą bliskość z nim, a gdy zostanie to spełnione gwarantuję Ci że oszalejesz ze szczęścia, to jest coś czego się nie da z niczym porównać, jestem wdzięczna za szczęście które eksplodowało w mojej dotąd smutnej i znudzonej, pełnej strachu duszy. On da Ci to czego nie da Ci nikt inny, nigdy, prawda krzyczy do Ciebie właśnie teraz, właśnie po to żebyś od tego, dokładnie tego momentu zaczął nowy lepszy etap, etap który doprowadzi Cię do milion razy lepszego zakończenia niż kiedykolwiek dla siebie przewidywałeś, rozumiesz? Mówię to serio i mówię to do Ciebie !