Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kampania Pneumokoki

Polecane posty

Gość gość

Widzieliście nową odsłonę kampanii Pneumokokom mówimy Szczepimy? Ten Luzuś z reklamy jest świetny!

Gość gość
Ja widziałam :) fajny Luzuś, fajny pomysł zamiast straszenia rodziców - tylko ten doktor niezbyt mnie przekonał - ale co się komu podoba :D

Gość gość
Kampania ciekawa, wydaje mi się, że też wykonywana dość rzetelnie ale nie szczepiłam jeszcze dzieci na pneumokoki.

Gość gość
Czy można szczepić 5-latka na pneumokoki? Bo czytałam, że szczepi się tylko dzieci do 5 r.ż. ale ostatnio otolaryngolog powiedział mi, że moje dziecko jest nosicielem pneumokoków - dość często też choruje i zastanawiam się, czy jest sens szczepić.

Gość gość
Samo znalezienie pneumokoków w posiewie z gardła dowodzi tylko nosicielstwa, niezwykle powszechnego w wieku przedszkolnym i szkolnym (do 60% dzieci jest nosicielami) i o niczym złym nie świadczy i nie wymaga leczenia. Dziecko do 2-4 roku życia zaszczepić na pewno warto, po tym okresie tylko takie dziecko które ma tzw. czynniki ryzyka (przewlekłe choroby płuc, serca, nerek, leczone immunosupresyjnie, z chorobami autoimmunizacyjnymi itp.). źródło: http://szczepimy.com.pl/porady-ekspertow/szczepienia-dla-dzieci/

Gość gość
szyli szczepić czy nie szczepić - oto jest pytanie...

Gość gość
Fajnie, ze dużo sie dzieje w tej kampanii: jakieś konkursy, jakieś akcje a la IceBucketChallenge... Całkiem przyjazna.