Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

żylaki pochwy i sromu proszę napiszcie jeśli miała któraś z Was

Polecane posty

Gość gość

dziewczyny, za dwa tyg. mam termin porodu, to moja druga ciąża. pierwszą zniosłam świetnie, dziecko po czasie urodzone, ponad 4kg i 60 cm dlugie. Rodziłam SN bez nacięcia, bez pęknięcia. A wczoraj dowiedziałam się, że mam te paskudne żylaki :( Są duże, pojawiły się nagle... lekarz powiedział, że jeśli SN to bez pęknięcia i nacinania, bo będzie rzeź. Czy któraś z Was miała to dziadostwo? i rodziła naturalnie?

Gość gość
Żadna...serio? :( czuje sie jak odmieniec. Wstyd az do ginekologa isc.

Gość gość
Nawet nie słyszałam o tym:/ aż wstyd. Może lepiej zdecydować się na cc ? W każdym razie życzę zdrowia.

Gość gość
Moja znajoma miala i z tego powodu miala CC. Ja bym sie z bala z tym rodzic SN, ze mi to wszystko popeka i sie wykrwawie ;-)

Gość gość
ja miałam żylak sromu, to się zdarza często tylko niektóre kobiety ich nie czują i wogóle o nich nie wiedzą. dla niektórych to moze być dość bolesne Nie jest to wskazanie do cesarki. można z tym rodzić sn ja miałam cesarkę ale z innego powodu po porodzie żylak zniknął

Gość gość
ja mam zylaki odbytu, Boli jak jasna cholera, meczy mnie to juz pod polowy ciazy, w przyszła srode mam miec cc

Gość gość
tu autorka. no ja hemoroidów nie mam, ale współczuję Ci z całego serca-pewnie załatwianie się sprawia Ci ból tak samo jak mi każdy krok... Największy żylak zasłonił wejście do pochwy i obciera mi jak tylko się poruszam :( niesamowity ból. Jeśli to nie jest wskazanie do cc to mam nadzieję, że uda się córkę wypchnąć omijając jakimś cudem to paskudztwo. Słyszałam, że to po ciąży mija samoistnie - ale wizja porodu mnie przeraża. W poniedziałek mam wizytę prywatną u ordynatora oddziału, na którym zamierzam rodzić. Trzymajcie się dziewczyny, życzę każdej zdrówka