Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

to ja blokowalem wczoraj kafe błędem 502 nginx

Polecane posty

Gość gość

Dziś już nie mam z tym nic wspólnego, ktoś przeczytał wczoraj mój post w którym napisałem kto byl bliski rozwiązania zagadki i poszedł po tym tropie do celu, jak widac skutecznie. Dziś po krotce napisze wam jak to zrobiłem. Błąd 502 bad getaway nginx, to nic innego jak brak połączenia z serwerem aplikacji. Pojawia się on gdy aplikacja w tym przypadku kafe, została przeciążona w logach serwera WWW , mówiąc po ludzku, aplikacja jest blokowana gdy zostaje przeciążona z powodu zbyt dużej ilości żądań w krótkim czasie. Rozwiązaniem tego problemu jest zmiana adresu serwera na taki który zmniejszyłby czas tych wszystkich operacji, lub najlepiej zakupienie prze administrację kafe, serwera kombajnu :) który byłby wystarczająco wydajny, wtedy problem 502 zniknie, jak kamfora. Wiem, że wyprowadziłem z równowagi psychicznej kilku pasożytów z kafe, taki byl mój zamiar i go osiągnąłem :D Pozdrawiam moich nie przyjaciól i pocałujcie mnie teraz w tyłek przegrańcy życiowi i nołlajfy :p I pamietajcie, nie jedzcie kaszanki :D K-ce

Gość gość
Jest też inny sposób bardziej prosty, bez wydawania pieniędzy na nowe serwery a informatyk poradziłby sobie w pół godziny.