Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość żonka19

fryzura i garnitur do ślubu

Polecane posty

Gość żonka19

Cześć wszystkim :) Ostatnio mój kuzyn brał ślub i wyglądał naprawdę super. Miał jasne spodnie, ciemną marynarkę i niebieską kamizelkę. Stylistka fryzur wybrała na tę uroczystość asymetryczną grzywkę. Całość prezentowała się w ten sposób: http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e423d57af7d9b62a.html Bardzo podoba mi się taki styl. Uważam, że jest wyrazisty i taki bardzo miastowy. Jednak część mojej rodziny stwierdziła, że pan młody nie wyglądał dobrze. Chciałam ubrać w ten sam sposób swojego narzeczonego i zrobić mu podobną fryzurę z tym że z mniejszą asymetrią. Co uważacie? Podoba wam się takie zestawienie?

Gość gość
Mi sie nie podoba takie zestawienie=/

Gość gość
okropnie!!!!!!!!!! włosy ulizane na twarz jak były tłuste.

Gość gość
Ale d**ek..... Facet powinien być łysy. Z brodą.

Gość żonka19
Takie są teraz trendy, żeby grzyweczkę zaczesywać na twarz :) Tak się teraz po prostu nosi :)

Gość gość
gdzie niby sa takie trendy, bo nie widzialam. teraz jest moda na fryzury ala lata 30-ste. ubranie tego chlopaka jeszce jak cie moge, ale fryzura tragiczna. ogolnie chlopak niezbyt urodziwy, wiec wszystko bedzie na nim srednio wygladac.

Gość gość
Jak taka p***a w ogóle może mieć babe...Co jest k***a??

Gość gość
zawsze najlepiej i najbezpieczniej pojsc w klasyke. czarny slimowany garnitur i biała koszula. to nigdy nie wyjdzie z mody. a co do fryzury to zalezy jakie pan mlody ma wlosy. jesli proste i w miare geste mozna ostrzyc i ulozyc na lata 30-ste. jesli sa rzadkie z zakolami to boki na krotki, gora troche dluzej i tyle,

Gość Haze
Fryzura koszmarna, jak na zabawę w remizie.

Gość gość
Ja bym mu wygolił boki na 6mm później od dołu pojechał na 0 tak na 3/4 góra około 6cm od przodu i schodząc w dół do 2cm z tyłu głowy lewy bok zaczesany do środka różnica między bokiem 6mm a górą 6cm wygolona na 0 w postaci linii.. prawy bok ok 2cm od krawedzi 6mm boki oddzielony i ścięty na 2cm od przodu czyli grzywki aż do samego tyłu gdzie już mamy 2 cm.. Całosc ułożona za pomocą gumy od joanny mega mocnej.... http://www.blazeefm.com/hairstyles-for/men/latest-hair-cut-2015-for-men-short-hairstyles-2015-on-pinterest-men39s-hairstyles-short-men39s-ha-Blz-HD-Wallpapers.jpg https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/236x/25/cc/da/25ccda05024a8da3f3acc78eca7261b3.jpg http://hairstyleonpoint.com/wp-content/uploads/2014/10/39980f63ebaeed4790455e216e259300.jpg Nie wiem skąd jesteś ale ja osobiście mam taką fryzurę i wg mnie teraz takie są trendy...

Gość żonka19
Ale poważnie się Wam nie podoba? Mnie się wydaje, że takie klasyczne garnitury już wychodzą z mody i taki zestaw stanowi miłą odmianę. A jakie to fryzury w stylu lat 30.?

Gość gość
Pan młody ze zdjęcia wygląda jak chłopaczek a fryzura, którą ma jeszcze bardziej go pogrąża moim zdaniem powinien mieć bardziej męską fryzurę krótsze boki...coś z tego co podałem w linkach i tyle...

Gość gość
Ja jestem facetem. Pracuje jako fryzjer, ogarniam tylko męskie fryzury, sam taką też noszę dlatego Ci podałem przykłady. Ogólnie trendy przychodzą zza granicy u nas nie ma co się wzorować nawet... Odradzam fryzjerki, które biorą 15zł i załatwiają sprawę w 10min...Taka fryzura wykonana dokładnie i poprawnie to około 30-45 minut w zależności od stanu tego co mamy na głowie i koszt ok 80-100zł Pozdrawiam.

Gość gość
A jak się układa taką fryzurę? Czy wytrzyma do rana?

Gość gość
Zgadzam sie z gosciem powyzej. Zadne fryzury na grzyba, bo to bedzie katastrofa.

Gość gość
Zapomniałem dodać, że jest to czas na samo strzyżenie i ułożenie bez mycia głowy wcześniej...

Gość gość
Wytrzyma dopóki nie umyjemy głowy lub nie położymi się i jej nie wygnieciemy... Tak jak pisałem trzeba użyc produktów typu guma stylizująca. Włosy nie będą mokre i posklejane jak po żelu ani sztywne jak druty. Po przejechaniu ręką wrócą do swojej postaci po spoceniu się wyschną itp. Link do produktu:( nie wiem czy to dozwolone ) koszt jakieś śmieszne 10zł http://www.superkoszyk.pl/joanna-styling-effect-guma-do-stylizacji-wlosow-100-g-zlota.html

Gość gość
Ślub mamy 26 września, to jeśli teraz spróbuje zrobić taką fryzurkę, jak polecasz, to gdyby nie było mu do twarzy, to chyba zdążą odrosnąć? Pytam, bo mój narzeczony ma taką bardziej pociągłą twarz i stąd chciałam grzywkę, żeby ją skrócić, a jeśli będzie miał zaczesane do tyłu, to nie wiem, czy mu to jej jeszcze bardziej nie wydłuży? Jak myślisz?

Gość gość
Zaznaczam też, że długości cieniowanie i wysokości linii muszą być dobrane do kształtu głowy faceta. Nie każdemu będą pasowały warianty ze linków, które podałem.

Gość gość
Bardzo dziękuję Ci za pomoc:) A jak się używa takiej gumy? Na suche włosy, czy na mokre i dopiero się suszy? Na szczotce?

Gość gość
Dwa miesiące to nie jest długo. Włosy odrosną ale po goleniu na zero z bokami za dużo się później nie zrobi. Co do góry to też zależy na jakiej wysokości będzie linia oddzielająca boki od góry. Grzywki nie trzeba zaczesywać do tyłu można ją postawić pochyloną do przodu lub pionowo do góry. Tak jak pisałem wszystko dobiera się indywidualnie do kształtu głowy oraz rysów twarzy. Dodam, że dobrego męskiego fryzjera ciężko znaleźć. Ja sam nie dam daję rady się ostrzyc a próbowałem nie raz...Dlatego wiem co mówię... Powodzenia i pozdrawiam.

Gość gość
Na suche już po suszeniu. Nakłada się na opuszkę palca i rozsmarowuje obiema rękami ale tylko na samych palcach. Potrzeba jest na prawdę niewiele. W zależności od oczekiwanego efektu i usztywnienia włosów. Po rozsmarowaniu na palcach zaczynami układać włosy od góry do dołu nie zatapiamy ich od razu do samej powierzchni głowy, że tak to ujmę

Gość żonka19
Czyli suszymy włosy na piance, a później utrwalamy gumą? Widać, że kochasz to, co robisz:) Szkoda, że tak ciężko trafić na fryzjera z pasją:(

Gość gość
Zapraszam do Wrocławia;-) Ogólnie to fryzura jest bardzo istotna dla kompleksowego poprawienia wyglądu. Ja staram się żeby fryzura była dopasowana i interesująca ale też żeby facet mógł łatwo o nią dbać w późniejszym czasie i żeby wraz z odrastaniem wyglądało to w miarę dobrze.

Gość gość
Fryzura typu pizduś plastuś. Za to uczesanie zaproponowane przez pana fryzjera wymiata! Może skorzystam z okazji i podpytam co doradzasz dla faceta z zakolami? To częsty problem u facetów. Czy pozostaje im tylko golenie się na zero? Trochę szkoda zwłaszcza gdy mężczyzna ma ogólnie ładne, grube i gęste włosy. Jakieś propozycje?

Gość żonka19
Dziękuję za pomoc:) Mam nadzieję, że go przekonam, bo bardzo mi się podoba taki styl:) Pozdrawiam:)

"Może skorzystam z okazji i podpytam co doradzasz dla faceta z zakolami? To częsty problem u facetów. Czy pozostaje im tylko golenie się na zero? Trochę szkoda zwłaszcza gdy mężczyzna ma ogólnie ładne, grube i gęste włosy. Jakieś propozycje?" O, też mnie interesuje ta kwestia :) x Plus interesują mnie inspiracje na fryzury dla DŁUGICH włosów, gdzie przez długie rozumiem takie do ramion i dłuższe... strasznie ciężko znaleźć w necie inspiracje na fryzurę dla długowłosego mężczyzny, bo jak się wpisuje "długie męskie włosy fryzura" to wyskakują grafiki z włosami "długimi" na jakieś max 5 cm... Wyjątek aktorzy tacy jak Brad Pitt czy uczesanie Johna Travolty w Pulp Fiction...

Gość żonka19
Stylistka fryzur przyjechała z dużego miasta ale chyba jednak nie zna się na trendach :/ Była tak pewna tego co mówi, że myślałam, że się na tym zna. Powiedziała, że tak stylizuje mężczyzn na wybiegi. Zrobiła mu też asymetryczne cięcie przy uchu. Już sama nie wiem :/ Jak znaleźć dobrego fryzjera? Macie jakieś porady? Znacie kogoś dobrego w Gdowie?