Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zdesperowany on

Niechciany Królik ;(

Polecane posty

Gość Zdesperowany on

Witam wszystkich Jestem mężczyzna mieszkającym z kobietą od roku. Niestety od pewnego czasu mam problem w domu z ZOO. Moja kobieta uwielbia zwierzęta i podczas moich dłuższych delegacji potrafiła już kupić psa który niestety miał problemy ze zdrowiem i zdechł,ale później kupiła królika... Wszystko byłoby super bo kocham również zwierzęta ale problem zaczyna się od tego że ja po nim zawsze muszę sprzątac co mnie bardzo denerwuje. Większa uwagę poświęca zwierzęciu niż mi a ewentualne wspólne wyjazdy i przyjemności przekłada na drugi plan... Co mam zrobić w tej sytuacji? Koledzy podpowiadają abym postąpił drastycznie i zabił zwierzę by ulżyć swojemu życiu...ale nie mam do tego serca!! Pomocy!!!

Gość gość
Królika możesz oddać do adopcji (choćby tu: http://adopcje.kroliki.net/ ), nie rób mu krzywdy przez bezmyślność dziewczyny. A z dziewczyną musisz się dogadać, skoro przyjemnośći i wyjazdy idą na drugi plan to coś musi nie grać, a królika czy inne zwierze kupuje żeby zapełnić pustkę, którą się pojawia, taki sposób regulacji emocji (rozumiesz towarzystwo, opieka, miękkie futerko)

Gość gość
Ona nie wyobraża sobie oddać królika a jaka kolwiek dyskusja o jego oddaniu nie wchodzi w grę. Ona cały czas chce więcej zwierząt. Boję się pojechać w kolejną delegację bo jak wrócę będę miał więcej zwierząt w domu...